به گزارش گروه استانی ایسکانیوز از سیستان و بلوچستان، محمد سعید اربابی، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: منطقه آزاد چابهار در یک چشم انداز پنجساله تمام تلاش خود را به جذب سرمایه در حوزه تولید معطوف خواهد کرد و براساس این چشم انداز، تلاش ما براین است تا رشد تولید را در پنج سال آینده از طریق جذب سرمایه نسبت به سال ۱۴۰۳ به ۲۰ برابر برسانیم.
اربابی افزود: اگر مسیر این چشمانداز به خوبی طی شود، مطمئنا منطقه آزاد چابهار در آینده، مبادی صادرات مجدد به کشورهای همسایه و منطقه خواهد شد و در اقتصاد کشور و رشد ناخالص تولید ملی سهم بسزایی خواهد داشت.
وی ادامه داد: براساس این چشمانداز پیشبینی میشود محصولاتی که در منطقه آزاد تولید و وارد بازار کشور میشود، ده برابر افزایش مییابد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار ضمن اشاره به صادرات میلیون دلاری منطقه آزاد چابهار در سال ۱۴۰۳، گفت: باتوجه به جایگاه و ظرفیتهایی که منطقه آزاد چابهار دارد، انتظارِ نقش آفرینی منطقه آزاد چابهار در اقتصاد ملی خیلی بیشتر از این است، چرا که چابهار یک منطقه تجاری و راهبردی در جنوب شرق کشور برای سرمایهگذاریهای بزرگ مقیاس و صادرات محسوب میشود.
برای توسعه حمل ونقل، انرژی و بهبود گسترش زیرساختها، منطقه آزاد چابهار دو برنامه مدون و جامع وجود دارد
محمد سعید اربابی با اشاره به توسعه حمل و نقل، انرژی و گسترش زیرساختها در منطقه آزاد چابهار خاطر نشان کرد: سیاستگذاریهای منطقه آزاد در حوزه توسعه زیرساختها و حمل و نقل در دو نقطه معطوف شدهاست، نقطه اول منطقه آزاد چابهار است و نقطه دوم مرز ریمدان، که برای هر دو نقطه دو برنامه مجزا و مدون پیشبینی شده است.
وی بیانکرد: چابهار محور ترانزیت کالای کشور است و نگاه ملی به حوزه ترانزیتی چابهار یک نگاه خاص و ویژه است، چون چابهار هم در حوزه کریدور شمال ـ جنوب وهم کریدور شرق ـ غرب، با اتصال به کشورهای منطقه میتواند با توسعه زیرساختهای ترانزیتی، برای کشور منبع درآمد و سرمایه باشد.
اربابی تصریح کرد: برای دستیابی به اهداف بلندمدت در چابهار، سازمان بنادر و دریانوردی در چابهار با ایجاد زیرساختها و افزایش خطوط کشتیرانی بستر خوبی برای ترانزیت کالا فراهم کردهاست، فراهمسازی زیرساختهای بندری در چابهار به معنای سرعت بخشیدن به توسعه تجارت با کشورهای دنیا است.
وی تاکیدکرد: اتصال مرز ریمدان به معنای اتصال ایران به کریدور اقتصادیپاکستان و چین(سیپک) است که از طریق آن ما به راحتی میتوانیم تولیدات داخلی خود، و کالاها دیگر کشور مثل ترکیه و عراق به چین و پاکستان و کشورهای شرق آسیا از طریق این خط راه آهن صادر و یا وارد کنیم.
مزیتهای منطقه آزاد چابهار نسبت به سایر مناطق آزاد کشور
اربابی در رابطه با مزیتهای سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: بندر و منطقه آزاد چابهار تنها بندر و منطقه آزاد اقیانوسی ایران و اولین نقطه ورود کشتیهای تجاری از جنوب شرق آسیا و شبه قاره هند به ایران است که این اولین مزیت جغرافیایی چابهار محسوب میشود.
وی ادامه داد: دومین مزیت چابهار معافیتهای مالیاتی، معافیتهای ارزش افزوده تولید، واگذاری زمین، تقسیط نرخ واگذاری زمین، معرفی سرمایهگذاران به بانک و صندوق ملی جهت دریافت تسهیلات بانکی و... است که هدف از این مشوقها ترغیب سرمایهگذاران برای توسعه این بندر به مکانی جذاب برای سرمایهگذاری است.
رئیس هیات مدیره و مدیر عامل سازمان منطقه آزاد چابهار همچنین برای عملیاتی کردن تحقق شعار سال که با نام سال «سرمایهگذاری برای تولید» از سوی مقاممعظم رهبری نامگذاری شدهاست گفت: اولینکاری که باید در سال ۱۴۰۴ خیلی زود اتفاق بیافتد، احداث ترمینال فرودگاهی در شأن و جایگاه شهر چابهار است و در کنار آن ما باید مرز ریمدان را خاص ببینیم و زیرساختهای ریمدان در حوزه جاده، آب، برق در سال جدید فراهم شود تا سرمایهگذار بتواند در مرز باخیالی آسوده سرمایهگذاری کند.
اربابی همچنین گفت: در سال ۱۴۰۴ زیرساختهای گردشگری باید برای گردشگران تقویت شود، چرا که گردشگری امروزه مثل تولید، یک صنعت محسوب میشود.
وی عنوان کرد: باکمک سرمایهگذاران داخلی و خارجی در سال جاری بدنبال احداث و افزایش آمار هتل در منطقه آزاد چابهار هستیم و امیدواریم تا دو سال آینده حدود دو هزار تخت به هتلینگ شهر چابهار و حومه افزوده شود.
رئیس هیاتمدیره و مدیر عامل سازمان منطقه آزادچابهار در پایان خاطر نشان کرد: امیدواریم سال ۱۴۰۴ با تحقق شعار سال، برای جوانان سال اشتغال باشد، تمام تلاش همکاران ما در سازمان منطقه آزاد، ایجاد اشتغال، تولید و تحقق شعار سال خواهد بود.
انتهای پیام/
نظر شما