دانش‌شهرها جایگزین دانشگاه‌ها می‌شوند/ حاکمیت علم درحال خروج از دست دانشگاه‌های کلاسیک

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانش شهرها جایگزین دانشگاه‌ها شدند. در دانشگاه‌های نوین و سراهای نوآوری، مدارس عالی مهارت وپویش، مراکز رشد و ایده آرایی، پارک علم و فناوری، صنایع نوآورانه و تجارت‌خانه محصولات دانش بنیان وجود دارد.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، آئین افتتاح پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد جامع مستقل نجف‌ آباد با حضور دکتر محمد مهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، سید رضا مرتضوی استاندار اصفهان، عبدالرسول امامی شهردار شهرستان نجف آباد و جمعی از صاحبان صنایع برگزار شد.

پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد افتتاح شد

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در این مراسم گفت: ماهیت تولید علم در اواخر قرن بیستم تغییر کرد. دانشگاه‌ها در رتبه‌بندی مقالات جای خود را به شرکت‌های فراملیتی داده‌اند و ما وارد عرصه جدید صنعت و فناوری شده‌ایم. حاکمیت علم در حال خروج از دست دانشگاه است و به عنوان نهاد ملی علم جای خود را به شرکایی که در کنار آن در حال ظهور و بروزاند می‌دهد. عصر اطلاعات و دانایی، عصر جهان شبکه‌ای، مجازی شدن امور، حضور شبکه‌های اجتماعی و امپراطورهای جهانی تجاری دانش بنیان، از مرزهای جهانی عبور می‌کنند و ملت‌ها را هم تحت تاثیر قرار می‌دهد.


دکتر طهرانچی اضافه کرد: یکی از دلایل تشکیل پارک‌های علم و فناوری شکل‌گیری شیوه تولید دانش و جغرافیای جدید علم است. بدون شک عمر دانشگاه‌های مبتنی بر الگوی اول، یعنی دانشگاه‌های کلاسیک پایان یافته است و نهاد ملی دانشگاه که دانشگاه‌های کلاسیک بود جای خود را به دانشگاه‌های مدرن و اجتماعی داده‌اند. سیاست تولید دانش و دانشگاه جای خود را به سیاست تقاضای دانش و بازیگران عصر جدید می‌دهد. در دوران جدید داده‌های بزرگ، بهره‌گیری از هوش مصنوعی و تحلیل داده دارای اهمیت هستند و رقابت و منازعه بر سر منابع اطلاعاتی و اطلاعات است. 


وی با بیان این که اگر دانشگاه بخواهد صرفا به دولت متکی باشد پژوهش، فناوری، تربیت دانشجو و فرهنگ در آن تعطیل می‌شود، ادامه داد: دانش شهرها جایگزین دانشگاه‌ها شدند. در دانشگاه‌های نوین و سراهای نوآوری ما مدارس عالی مهارت وپویش، مراکز رشد و ایده آرایی، پارک علم و فناوری، صنایع نوآورانه و تجارت‌خانه محصولات دانش بنیان وجود دارد. ما در کنار پارک به بازار علم و فناوری هم احتیاج داریم و اگر این حلقه آخر تجارت‌خانه علم و فناوری خلق نشود پارک علم و فناوری در خودش فرو می‌رود. امروز ما در دانش شهر دانشگاه آزاد نجف آباد افتخار این را داریم که یک جزء از سرای نوآوری یعنی پارک علم و فناوری را افتتاح کنیم.

گفتنی است در ابتدای این مراسم فرید نعیمی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد جامع مستقل نجف آباد ضمن خیر مقدم و تشریح موضوع افتتاح عنوان کرد: ما در دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد با تاسیس پارک علم و فناوری با مشارکت و حضور صنایع به دنبال این هستیم که بتوانیم پژوهش‌ها و تحقیقات را منطبق بر نیاز جامعه و صنعت پیش ببریم. تاسیس پردیس پارک علم و فناوری اولین قدم جدی این مجموعه برای حرکت دانشگاه به سوی تولید دانش بنیان و تشکیل دانش شهر خواهد بود.
 
در ادامه مدیر عامل صنایع فولاد مبارکه اصفهان به وابسته بودن رشد و پیشرفت در زمینه‌ی نوآوری به دانش اشاره و بیان کرد: ارتباط با دانشگاه و اساتید دانشگاه برای رفع مشکلات روز در جهت تقویت رابطه صنعت و دانشگاه موفقیت آمیز بوده است و اساتید و دانشگاهیان عضوی از جامعه‌ی صنعتی شده‌اند. از جمله تفاوت‌های برندهای معروف جهان با صنایع داخلی در دانش و نیروی انسانی است و نباید تفاوت را صرفا در تجهیزات خلاصه کنیم. 

مدیر عامل شرکت نفت سپاهان نیز با تاکید بر اهمیت رابطه با صنعت، دانشگاه و نیروی انسانی گفت: نفت سپاهان، از صنایع پالایشی و روان کار و جزء صنایع مادر است. سه پروزه بزرگ نفت سپاهان با توجه به جنبه زیست محیطی در حال ساخت و آماده‌سازی می‌باشد که نقش آفرینی نیروی انسانی با مهارت در آن نقش مهمی را ایفا می‌کند. 

مدیر عامل شرکت مشعل پویا با اشاره به لزوم تقویت رابطه دانشگاه و صنعت تصریح کرد: ابعاد مختلف همکاری شرکت مشعل پویا با دانشگاه ابعاد در توسعه محصول جدید، توسعه فرایند جدید، شرکت در کارگاه‌های آموزشی و سمینار ها، استفاده از مشاوره اعضای هیات علمی و... می‌باشد. همچنین تربیت نیروی انسانی متخصص یکی از راه‌های توسعه تعامل و ارتباط صنعت دانشگاه است.

عبدالرسول امامی، شهردار شهرستان نجف آباد نیز با ذکر برنامه‌های پیش روی شهرستان در هفته فرهنگی نجف آباد بیان کرد: اگر سابقه مدیریت شهری از از گذشته تا امروز مرور کنیم، مشاهده خواهیم کرد هرچه مدیریت شهری به سوی علم و دانش پیش رفته و زیرساخت‌های علمی را در مجموعه خدماتش حاکم کرده است عملکرد آن بهبود یافته است. 

وی در ادامه تاسیس پارک علم و فناوری و همکاری آن با شهرستان را یک معامله برد-برد عنوان کرد و گفت: از جمله مشکلاتی که در سطح شهرستان وجود دارد، معضل آلودگی هوا، ترافیک شهری، مکانیزه کردن خدمات شهری، استفاده بهینه از آب و درآمد پایدار است که امیدواریم بتوانیم از ظرفیت‌های علمی این مجموعه تازه تاسیس برای حل این مشکلات بهره ببریم. 

 استاندار اصفهان با بیان ضرورت پرداختن به اقتصاد دانش بنیان عنوان کرد: امروز در کشور و استان اصفهان پرداختن به اقتصاد دانش بنیان برای ما یک تعارف و انتخاب نیست بلکه یک الزام است و راهبردهای اساسی حال حاضر برای توسعه استان اقتصاد گردشگری و اقتصاد دانش بنیان است. 

مرتضوی ضمن تشبیه شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان  با پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد نجف آباد تصریح کرد: این رویکرد اقتصادی که در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد و با تامل و مطالعه بیشتر مسیرهای خود را انتخاب می‌کند کاری را می‌کند که در چند سال آینده ما قید "قطب علم و فناوری کشور" را که امروز برای شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان به کار میبریم را با افتخار برای پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد استفاده کنیم. 

خبرنگار: فاطمه لشنی‌زند

انتهای پیام/ 

کد خبر: 1172373

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =