به گزارش گروه ورزشی ایسکانیوز، سید علی موسوی در گفتوگویی، در مورد مطرح شدن اسامی ۵ مربی داخلی برای هدایت تیم ملی فوتبال ایران و انصراف ۲ نفر از این گزینهها، اظهار داشت: با احترام به تمامی اشخاصی که نام آنها از سوی فدراسیون مطرح شده، هیچیک از مربیان کشورمان را در شأن هدایت تیم ملی ایران نمیبینم. اگر مربی ایرانی داشتیم که توانسته باشد در رده باشگاهی تیمش را فاتح لیگ قهرمانان آسیا کند گزینه تیم ملی هم میتوانست باشد. ما به صورت تصادفی چند بار تا فینال لیگ قهرمانان صعود کردهایم و در بیشتر موارد در همان دور گروهی یا مراحل ابتدایی حذفی با مسابقات وداع کردیم. در تیم ملی هم شاید در مقاطعی بازیهای خوبی انجام دادیم اما در بحث نتیجهگیری کاملاً ضعیف عمل کردیم و هیچگونه موفقیت بزرگی به دست نیاوردهایم.
بهترین مربی برای تیم ملی/ تعجب همه برانگیخته شد؛ گلمحمدی کجاست؟
وی ادامه داد: اگر سرمربی ایرانی انتخاب شود همان فوتبال خوب هم انجام نمیدهیم. مطمئن هستم و بدون تعارف حرف میزنم. نه اهل و نه دنبال مربیگری هستم. هیچکدام از مربیان داخلی در حد نام بزرگی تیم ملی ایران نیستند. هر یک از عزیزانی که برای هدایت تیم ملی معرفی شدهاند میتواند در کنار یک مربی باکلاس و کاردان خارجی به عنوان کمک مشغول به کار شود. اگر میخواهند سرمربی ایرانی انتخاب کنند پس هدف پیشرفت نیست و دارند دور خودشان میچرخند. شاکله اصلی تیم ملی را لژیونرها تشکیل میدهند و با وجود بازیکنانی که تمامی تاکتیکهای روز دنیا را در تیمهای باشگاهی خود دیدهاند، برای آنها سخت است تا با مربیان ایرانی کار کنند و صددرصد به مشکل میخورند. نمیتوانند همکاری لازم را با یکدیگر داشته باشند و حرف همدیگر را نمیفهمند. با تمامی احترامی که نسبت به شخصیت مربیان ایرانی داریم اما بهترین گزینه که مدنظر فدراسیون است میتواند به عنوان کمک، کنار سرمربی خارجی که در شأن تیم ملی باشد کار کند.
پیشکسوت تیم ملی در مورد اینکه سرمربی خارجی مدنظر او باید چه معیارهایی داشته باشد تا در شأن تیم ملی باشد، عنوان کرد: کارنامه هر مربی گویای عملکرد اوست و به راحتی میتوان از روی آماری که ثبت شده گزینهای که با فوتبال ایران همخوانی داشته باشد را انتخاب کنیم. سرمربی که توانسته باشد پیشرفت را نصیب تیمهایش کرده و نتایج قابل توجهی به دست آورده گزینه خوبی برای تیم ملی خواهد بود. نکته مهم در زمان عقد قرارداد با سرمربی خارجی است. باید او را به صورت دقیق در جریان امکاناتی که در اختیار داریم قرار دهیم تا او بداند در چه شرایطی قرار میگیرد. ما در قیاس با کشورهای صاحب سبک، امکانات کافی در اختیار نداریم و سرمربی حقش است که در جریان کامل ساختارهای تیمش قرار بگیرد تا با آگاهی کامل قرارداد ببندد و در میانه راه دچار احساس دیگری نشود. از طرفی دیگر باید آمادگی کامل برای پیاده کردن خواستههای وی فراهم باشد و از آن سو پیگیر انتظارات خود از سرمربی خارجی باشیم تا او بداند نظارت دقیقی بر عملکردش وجود دارد.
موسوی در واکنش به اینکه اقبال عمومی را با سرمربی ایرانی میبیند یا خارجی، تصریح کرد: اگر پیشرفت می خواهیم چون فوتبال از خارج وارد ایران شده، سرمربی موفق خارجی هم باید انتخاب شود چون تمامی کارهای یک مربی موفق بر مبنای برنامهریزی است. مربی ایرانی هم میتواند در کنارش الگوبرداری کند. همانطور که فرش ایرانی در دنیا شناخته شده است و کل دنیا باید از ما الگوبرداری کنند تا در زمینه فرش به موفقیتی برسند. احساس میکنم برخی از گزینههای ایرانی هدایت تیم ملی، خودشان خواستهاند نام آنها در میان گزینهها جای بگیرد تا بتوانند در عرصه مربیگری جهشی داشته باشند. در واقع مطرح شدن نام آنها در میان گزینههای سرمربیگری تیم ملی به نوعی برایشان رزومه است. عملکرد مربیانی که نامشان در میان گزینههای جای گرفته به خصوص در لیگ برتر مشخص است و هیچ یک از آنها در سطح آسیا عنوانی ندارند و برخی هم در لیگ برتر کار خاصی انجام ندادهاند.
انتهای پیام/
نظر شما