به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، پنیر یکی از انواع لبنیات است که از هزاران سال پیش تا کنون بخشی از رژیم غذایی بشر را تشکیل میدهد. پنیر انواع مختلف و طعم های متفاوتی داشته و در بسیاری از دستورهای آشپزی موجود در دنیا نقشی اساسی ایفا میکند. پنیر کوتاژ از انواع پنیر است که مزه ترشی دارد و فواید بی نظیری برای سلامتی دارد که در این بخش به آن پرداخته ایم.
پنیر کاتیج یا کوتاژ چیست؟
پنیر کوتاژ یا پنیر کاتیج که به آن پنیر کلبه نیز می گویند، یک پنیر سفید و نرم است که در تهیه آن از مایه پنیر استفاده نمیشود و از شیر ترش تهیه میشود. پنیر کوتاژ یک پنیر تازه است و خیلی زود خراب میشود، بنابراین باید به سرعت مصرف شود و در یخچال نگهداری گردد.
طرز تهیه پنیر کوتاژ یا کاتیج سنتی
سرشیر و چربی شیر را جدا کنید.
شیر را در یک کاسه شیشهای بریزید و رویش را هم با یک پارچه پشمی با بافت درشت بپوشانید.
شیر را برای ۲ روز در هوای آزاد و محوطه باز بگذارید تا شیر کمی ترش شده و حالتی ژلهای و دلمه دلمه بگیرد.
بعد از ۲ روز هیچ آبی نباید روی شیر ببینید واگر بعد از ۲ روز شیر شما آب داشت، به آن وقت بیشتری برای ترش شدن بدهید.
چربی شیر را دوباره بگیرید.
شیر بریده شده را در یک ظرف فلزی بریزید و روی حرارت خیلی کم بگذارید و اجازه بدهید که ۵ تا ۱۰ دقیقه حرارت ببیند تا آب و دلمههای شیر جدا شود.
بعد از جدا شدن آب شیر، آن را در پارچه نخی یا آبکش توری بریزید تا قسمت جامد شیر جدا شود.
پارچه حاوی پنیر چند بار بفشارید.
پارچه را ۲، ۳ ساعت از جایی آویزان کنید یا یک جسم سنگین روی پارچه بگذارید تا آب پنیر از آن خارج شود.
این پنیر را میتوانید چرخ کرده یا رویش خامه بریزید و مصرف نمایید.
پنیر کاتیج یا کوتاژ برای چه کسانی مناسب است؟
پنیر کوتاژ یک ماده عالی برای افراد زیر است:
زنان باردار
کودکان در حال رشد
ورزشکاران، بدنسازان و دوندگان
سالمندان
موارد مصرف پنیر کاتیج یا کوتاژ
از این پنیر به صورت رنده شده در انواع سالاد و نان میتوان استفاده کرد.
در بسیاری از دستورهای آشپزی پنیر کوتاژ را یک جایگزین خوب برای پنیر ریکوتا میدانند، چون این پنیر چربی کمی دارد.
در پاستاهای پنیری هم میتوان از این پنیر استفاده کرد.
پنیر یکی از غذاهایی است که در مصرف آن باید اعتدال را رعایت کنید و اگر به شیر حساسیت دارید مراقب مصرف آن باشید.
پنیر کوتاژ دارای فواید زیر می باشد:
یکی از فواید مهم پنیر کوتاژ حفظ دندان هاست.
پنیر کوتاژسرشاراز کلسیم بوده و موجب می شود استخوان های قوی و سالمی داشته باشید و از پوکی استخوان و سایر مشکلات استخوانی مرتبط با افزایش سن جلوگیری کنید. با افزایش سن، توده استخوانی شروع به ضعیف شدن می کند و سلامت استخوان ها را تحت تاثیر قرار می دهد.
پنیر سرشار از ویتامین ب کمپلکس و کلسیم است که با مصرف آن کلسیم و ویتامین ها جذب و در سراسر بدن پخش می شوند.
ویتامین ب کمپلکس موجود در پنیر کوتاژ برای فعالیت های متابولیکی مختلف بدن بسیار مفید است. ویتامین ب۱۲ موجود در پنیر کوتاژ برای عملکرد صحیح مغز مورد نیاز است و به جذب آهن کمک می کند. ریبوفلاوین کربوهیدرات ها را به انرژی تبدیل واسید پانتوتنیک به عنوان یک سنتز کننده عمل و به تشکیل پروتئین ها، چربی ها، کربوهیدرات ها و اسیدهای آمینه در بدن ما کمک می کند.از طرف دیگر نیاسین نقش مهمی در هضم، تولید انرژی و کاهش کلسترول دارد.
یک و نیم فنجان پنیر کم چرب حاوی ۱۴ گرم پروتئین و ۸۱ کالری است. مطالعات نشان می دهد پروتئین می تواند به افراد کمک کند در طول روز احساس سیری بیشتری داشته باشند و زنانی که پروتئین بیشتری مصرف میکنند، عضلات لاغرتری دارند همچنین این مطالعه نشان داد زنانی که پنیر کوتاژ میخورند نسبت به زنانی که پروتئین کمتری (۱۸ درصد کالری) مصرف میکنند، مدت بیشتری احساس سیری دارند.
چربی پنیر کوتاژ برای رشد جنین زنان باردار مفید شناخته شده است. پنیر تازه ۱۲ درصد و میزان چربی پنیر کوتاژ بین ۴۰ تا ۵۰ درصد می باشد.
پنیر کوتاژ سرشار از مواد مغذی است،به همین دلیل برای زنان باردار و ورزشکاران توصیه می شود. پنیر کوتاژ سرشار از ویتامین آ است و مطمئنا برای سلامتی و رشد جنین در زنان باردار بسیار مفید خواهد بود.
پنیر و محصولات فرآوری شده سرشار از کلسیم، فسفر و روی هستند. مقدار کلسیم موجود در پنیر کوتاژ ۸ درصد از مقدار توصیه شده روزانه است و علاوه بر این، سدیم فراوانی دارد. این مواد معدنی برای رشد جنین در رحم زنان باردار نیز بسیار مفید هستند.
پنیر علاوه بر کلسیم، حاوی پروتئین های با کیفیتی است که مصرف آن در طول دوره رشد بسیار اهمیت دارد و همچنین برای داشتن توانایی کنترل وزن مناسب است.
پروتئین موجود در پنیر کوتاژ می تواند از بدن در برابر سموم، باکتری ها و ویروس ها محافظت کند.
نحوه نگهداری پنیر کاتیج
پنیر کوتاژ را می توان در یخچال نگهداری کرد و باید حداکثر تا چهار روز پس از خرید آن را مصرف کنید.
عوارض پنیر کاتیج
این پنیر حاوی حدود ۳۶۴ میلی گرم سدیم است. رژیم غذایی پر نمک می تواند منجر به عوارضی مانند فشار خون بالا، افزایش خطر بیماری قلبی و سکته مغزی و همچنین دیابت شود.
مطالعه اخیر روی رژیم غذایی سرشار از پروتئین حیوانی از جمله پنیر نشان داد که خوردن غذاهای غنی از گوشت و پنیر در دوران میانسالی می تواند خطر مرگ را دو برابر و احتمال چهار برابر خطر مرگ ناشی از سرطان را افزایش دهد.
نظر شما