به گزارش خبرنگار گروه بین الملل ایسکانیوز، محمدعلی خطیبی با بیان اینکه "در زمان حاضر ایران و عربستان دو کشور بزرگ تولیدکننده نفت در اوپک هستند"، افزود: اوپک در سایه این همافزایی قادر خواهد بود نقش مؤثرتری در ثبات بازار نفت داشته باشد.
انگیزههای عربستان سعودی از همگرایی با ایران چیست؟
وی همچنین اظهار داشت: اختلاف اعضا این انسجام را خدشهدار و سازمان اوپک را دچار دودستگی یا چنددستگی میکند که این موضوع در تصمیمات اوپک بیتأثیر نیست.
نماینده پیشین ایران در اوپک گفت: میادین مشترک نفتی بین کشورها اغلب یک مسئله دیپلماتیک است و قدمهای ابتدای بایستی توسط وزارتهای امور خارجه کشورها برداشته شود و در مراحل بعدی تیمهای فنی باید امورات مربوطه را پیگیری کنند.
وی ادامه داد: وقتی روابط سیاسی بین کشورها وجود نداشته باشد چنین کارهایی دچار وقفه خواهد شد بنابراین ازسرگیری دوباره روابط ایران و عربستان باعث خواهد شد مسائل مربوط به میادین مشترک نفتی بین دو کشور مورد پیگیری بیشتری قرار گیرد.
خطیبی خاطرنشان کرد: کسانی که بهدنبال امنیت، آرامش و ثبات در منطقه هستند از ازسرگیری دوباره روابط ایران و عربستان استقبال خواهند کرد.
وی عنوان کرد: همکاری و همافزایی هرچه بیشتر کشورهای حوزه خلیج فارس میتواند به فضای اقتصادی در منطقه کمک شایان توجهی کند حتی کسانی که میخواهند در منطقه سرمایهگذاری کنند میتوانند از سرمایهگذاری خود سود ببرند.
نماینده پیشین ایران در اوپک یادآور شد: کشورهایی که مایلند در این منطقه تسلیحات بیشتری فروخته شود این کشورها بهدنبال جنگافروزی و تنش هستند و از برقراری دوباره روابط ایران و عربستان خیلی راضی و خشنود نبوده و نخواهند بود.
خبرنگار: محمدعلی سلیمیان
انتهای پیام/
نظر شما