امید رضایی فر در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، با بیان این که موضوع سربازی و مشکلات جوانان برای گذراندن این دوره، به طور مستقیم به ماموریتهای معاونت فناوری برنمیگردد، اظهار کرد: راهکاری که این معاونت میتواند انجام دهد بهرهگیری از طرحهای جایگزین سربازی است.
استفاده از طرحهای جایگزین سربازی برای کمک به فناوران
سرپرست معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم با اشاره به این که مجموعه صنایع مجاز تسهیلاتی را برای تعریف طرحهای جایگزین سربازی دارند، افزود: این طرحها معمولا به صورت پژوهشهای تقاضامحور از سوی صنایع خاص هستند. میتوان از این ظرفیت به عنوان طرحهای جایگزین سربازی استفاده کرد که روال طولانی و پیچیدهای ندارد.
توضیح وزیر علوم درباره آییننامه کسری خدمت سربازی
وی با اشاره به این که دوران دانشجویی فرصت خوبی است که دانشجوها به سمت مجموعههای فناوری حرکت کنند یا ایدههایشان را به ایدههای دانشبنیان تبدیل کنند، یادآور شد: معاونت میتواند از این پتانسیل در حوزه فنی و دانشبنیان استفاده کند.
رضایی فر تصریح کرد: معاونت فناوری و نوآوری در دوره جدید قصد دارد از ظرفیت مجموعههای پسادکتری فناوری استفاده کند. پسادکتری مربوط به دانشجویان فارغالتحصیل دکتری است و با ارتباطاتی که معاونت فناوری با مجموعههای بنیاد نخبگان دارد، میتوان از این ظرفیتها استفاده کرد.
سرپرست معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم در پایان اظهار کرد: به صورت خاص برای فناوران و نوآوران سعی میکنیم برنامههای پیگیری کننده برای این موضوع را طراحی کنیم و به صورت پیشنهاد قانونی ارائه دهیم تا حتما از این ظرفیت استفاده شود.
گفتنی است، ایسکانیوز پیشتر در مصاحبه با دانشجویان گلایههای آنها درباره اجباری بودن و مدت زمان طولانی سربازی را مطرح کرده بود. در این مصاحبه آمده است که قوانین سربازی در ایران بسیار سختگیرانه است، در حالی که ۱۲۳ کشور جهان اصلاً سربازی اجباری ندارند. همچنین یکی از گلایه دانشجویان این بود که آییننامه کسری خدمت سربازی برای پایاننامهها و رسالههای نیازمحور از سوی وزارت علوم ارائه نشده است.
ایسکانیوز پیگیر این مطالبه از محمدعلی زلفی گل وزیر علوم شد. وزیر در گفتوگو با ایسکانیوز اجرا شدن آییننامه کسری خدمت سربازی برای پایاننامهها و رسالههای نیازمحور خبر داد و گفت: این کسری از چند ماه تا کل دوره خدمت را شامل میشود.
انتهای پیام/
نظر شما