میلیاردرها باهوش‌ترند یا غول‌های فناور؟ / اسمارت‌های زنده

یک زمانی سوال می‌پرسیدند که علم بهتر است یا ثروت؟ اما با گذشت زمان این سوال تغییر کرده و همه می‌پرسند: برای موفقیت ضریب هوشی مهم‌تر است یا هوش اجتماعی؟

به گزارش خبرنگار علم و فناوری ایسکانیوز؛ در بخش اول این گزارش، کشورها را براساس میانگین ضریب هوشی رده‌بندی کردیم. در این رده‌بندی ژاپن در صدر جدول، ایران در رده ۱۱۴ و نپال در رده آخر قرار گرفته است. در گزارش وب‌سایت تحلیل داده WiseVoter، شرح داده شد که میانگین ضریب هوشی عموماً منعکس‌کننده رفاه کلی یک کشور است و ارتباط نزدیکی با عوامل مختلفی مانند آموزش، سلامت، عدالت در درآمد و تأمین مالی دولت برای آموزش دارد.

تحقیقات نشان داده افرادی که به آموزش باکیفیت، مراقبت‌های بهداشتی کافی و منابع مالی دسترسی دارند، در تست‌های هوش بهتر عمل می‌کنند. در مقابل، کسانی که فاقد این منابع هستند ممکن است در مضیقه باشند و نمرات IQ آنها بازتاب دقیقی از هوش واقعی آنها نباشد. به همین دلیل است که رتبه‌بندی‌هایی مانند این اغلب در نظر گرفته می‌شود که کشورهای با درآمد بالاتر را در یک مزیت ناعادلانه در مقایسه با کشورهای با درآمد پایین‌تر قرار می‌دهند. پس می‌توان نتیجه گرفت که این امتیازها باید به عنوان یک نشانه در نظر گرفته شود، نه یک اندازه‌گیری دقیق!

باهوش‌ترین کشور دنیا کدام است؟ / ضریب هوشی؛ انعکاسی از رفاه مردم یک جامعه

کارشناسان می‌گویند که دلیل امتیاز بالای ژاپن در این فهرست، جمعیت تحصیلکرده، اخلاق کاری باورنکردنی ژاپنی‌ها، سیستم آموزش مبتنی بر تفکر انتقادی، توانایی حل مساله و مهارت‌های تفکر خلاق است. البته فرهنگ سختکوشی و نظم و انضباط که از سنین پایین به ژاپنی‌ها یاد داده می‌شود و همچنین تشویق شهروندان به برتری داشتن در همه زمینه‌های زندگی هم در این مساله نقش داشته‌اند. 

از سوی دیگر، نپال در پایین‌ترین رده این جدول قرار دارد و به نظر می‌رسد که عواملی چون انزوای این کشور و عدم دسترسی به امکانات مدرن یا منابع آموزشی، فقر و نبود خدمات اولیه مراقبت‌های بهداشتی در این مساله نقش داشته‌اند. 

در ادامه این گزارش می‌خواهیم به معرفی افرادی با بالاترین ضریب هوشی در تاریخ و همچنین بررسی ضریب هوشی افرادی که در جهان در زمینه فناوری مطرح هستند، بپردازیم:

بالاترین ضریب هوشی در تاریخ

میلیاردرها باهوش‌ترند یا غول‌های فناور؟ / اسمارت‌های زنده

ویلیام جیمز سیدیس بالاترین ضریب هوشی را جهان دارد. امتیاز آی‌کیوی او بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ و تقریبا ۲ برابر امتیاز آلبرت اینیشتین است. ویلیام ریاضیدان، کیهان‌شناس و زبان‌شناس نابغه آمریکایی بود که از کودکی توانایی استثنایی و خارق‌العاده‌ای در یادگیری زبان‌ها و حل مسائل ریاضی داشت.

در ۹ سالگی، در آزمون ورودی دانشگاه هاروارد به صورت عالی‌رتبه پذیرفته شد، اما هاروارد به دلیل کمبود سن و عدم بلوغ عاطفی تا ۱۱ سالگی به او اجازه ورود نداد. هنگامی که تنها ۱۱ سال داشت، تسلط او بر ریاضیات دانشگاهی به حدی بود که در باشگاه ریاضیات دانشگاه هاروارد در زمینه اشکال چهار بعدی سخنرانی می‌کرد و گاهی نیز به جای استادان برجسته دانشگاه، خودش مطالبی را ارائه می‌داد. تا سن هشت سالگی هشت زبان را به صورت خودآموز فرا گرفت و در ۱۶ سالگی مدرک کارشناسی خود را دریافت کرد و ۱۷ سال داشت که استاد دانشگاه رایس شد.

ویلیام تنها کسی بود که توانست نظریه نسبیت عام انیشتین را کاملاً اثبات کند. او ادعا می‌کرد که به ۲۵ زبان دنیا صحبت می‌کند.

باهوش‌ترین افراد زنده دنیا

بهره هوشی اکثر مردم در سراسر جهان بین ۸۵ تا ۱۱۵ قرار دارد و میانگین آن ۱۰۰ است. اما باهوش‌ترین افراد جهان در طول تاریخ، بهره هوشی‌ای بالاتر از ۲۰۰ دارند. باهوش‌ترین افراد زنده دنیا عبارتند از:

کیم اونگ-یونگ

بهره‌ هوشی ۲۱۰

میلیاردرها باهوش‌ترند یا غول‌های فناور؟ / اسمارت‌های زنده

کیم اونگ یونگو یک نابغه ۶۱ ساله کره‌ای است. نام او در کتاب رکوردهای جهانی گینس به عنوان باهوش‌ترین فرد دنیا با بهره هوشی ۲۱۰ شناخته شده‌ است. او در ۶ ماهگی شروع به صحبت کردن کرد و در ۲ سالگی می‌توانست زبان‌های کره‌ای، ژاپنی، آلمانی و انگلیسی را بخواند. در پنج سالگی قادر بود مسائل پیچیده دیفرانسیل و انتگرال را حل کند. همچنین نقاش و شاعر شگفت‌انگیزی بود. کیم از ۶ تا ۹ سالگی دانشجوی افتخاری دانشگاه هانگ یانگ در رشته فیزیک بود. او در ۹ سالگی وارد ناسا شد و مدتی بعد در سن ۱۵ سالگی دکتری خود در رشته مهندسی عمران را نیز دریافت کرد.

باهوش‌ترین فرد زنده جهان در سال ۲۰۲۳ مارلین ووس ساونت است که ضریب هوشی‌ ۲۲۸ دارد و از سال ۱۹۹۰ بالاترین ضریب هوشی در جهان را در رکوردهای گینس به خود اختصاص داده است.

ساوانت اولین تست هوش خود را در سپتامبر ۱۹۵۶ انجام داد، زمانی که تنها ۱۰ سال سن داشت. سن ذهنی او ۲۲ سال و ۱۰ ماه بود و امتیاز عمومی او را ۲۲۸ اندازه‌گیری کردند. این در حالی است که ضریب هوش متوسط یک شخص معمولی بین ۸۵ تا ۱۱۵ است. اگرچه مشخص شد که مارلین یک مغز فوق‌العاده دارد، والدین او تصمیم گرفتند اطلاعات مربوط به هوش او را از دیگران پنهان کنند تا بتواند دوران کودکی معمولی داشته باشد. با این حال، در سال ۱۹۸۸ زمانی که او ۴۲ سال داشت، این راز فاش شد و ضریب هوشی او در کتاب رکوردهای گینس ثبت شد و ساوانت یک شبه به یک سلبریتی مشهور تبدیل شد تا جایی که در اپیزودی در کارتون سیمسون‌ها در سال ۱۹۹۹ به شخصیت او اشاره شد.

او هم‌اکنون ستون‌نویس، روزنامه‌نگار، نویسنده و نمایشنامه‌نویس است.

کی ویسالینی

بهره هوشی ۲۲۵

میلیاردرها باهوش‌ترند یا غول‌های فناور؟ / اسمارت‌های زنده

کی ویسالینی یک اعجوبه ۲۳ ساله هندی است که به دلیل سرعت استثنایی‌اش در یادگیری ایده‌ها و مفاهیم جدید توجه بین‌المللی را به خود جلب کرده است. او پس از فارغ‌التحصیلی از کلاس هستم، به یکباره در یک کالج مهندسی در هند ثبت‌نام کرد و همانطور که می‌توانید حدس بزنید، به عنوان دانشجوی ممتاز فارغ‌التحصیل شد. او جوایز و گواهینامه‌های بسیاری را دریافت کرده و چندین رکورد جهانی است. او اغلب برای سخنرانی با دانشمندان و دانشجویان در سازمان‌های مختلف، از جمله سازمان تحقیقات فضایی هند (ISRO) دعوت می‌شود.

ویسالینی با آنکیلوگلوسیا متولد شده که یک آنومالی مادرزادی است که به دلیل کوتاهی فرنوم زبانی اجازه حرکت آزادانه به زبان را نمی‌دهد. اما این بیماری باعث نشد که ویسالینی از پیشرفت دست بردارد؛ تا جایی که او هم‌اکنون یکی از مهمانان و سخنرانان اصلی در بسیاری از کنفرانس‌ها از جمله «تدکس» است.

کریس هیراتا

بهره هوشی ۲۲۵

میلیاردرها باهوش‌ترند یا غول‌های فناور؟ / اسمارت‌های زنده

کریس هیراتا کیهان شناس و اخترفیزیکدان ۴۱ ساله آمریکایی است. او ۱۳ ساله بود که توانست مدال طلای المپیاد بین‌المللی فیزیک را کسب کند و جوان‌ترین آمریکایی که این مدال را کسب کرده، لقب گرفت. در ۱۶ سالگی درگیر پروژه‌ای در ناسا شد. در ۱۸ سالگی مدرک لیسانس فیزیکش را از دانشگاه کل‌تک و در ۲۲ سالگی دکتری‌اش را از دانشگاه پرینستون در رشته اخترفیزیک گرفت. در ۲۳ سالگی شروع به تدریس در دانشگاه کل‌تک کرد و در حال حاضر نیز استاد مرکز کیهان‌شناسی و فیزیک ذرات ستاره‌ای دانشگاه ایالتی اوهایو است.

مارلین ووس ساونت

بهره هوشی ۲۲۸

میلیاردرها باهوش‌ترند یا غول‌های فناور؟ / اسمارت‌های زنده

مارلین ووس ساونت ۷۶ ساله، در سال ۱۹۹۰ بالاترین ضریب هوشی در جهان را در رکوردهای گینس به خود اختصاص داد. او اولین تست هوش خود را در سپتامبر ۱۹۵۶ انجام داد، زمانی که تنها ۱۰ سال سن داشت. سن ذهنی او ۲۲ سال و ۱۰ ماه بود و امتیاز عمومی او را ۲۲۸ اندازه‌گیری کردند. این در حالی است که ضریب هوش متوسط یک شخص معمولی بین ۸۵ تا ۱۱۵ است. اگرچه مشخص شد که مارلین یک مغز فوق‌العاده دارد، والدین او تصمیم گرفتند اطلاعات مربوط به هوش او را از دیگران پنهان کنند تا بتواند دوران کودکی معمولی داشته باشد. با این حال، در سال ۱۹۸۸ زمانی که او ۴۲ سال داشت، این راز فاش شد و ضریب هوشی او در کتاب رکوردهای گینس ثبت شد و ساوانت یک شبه به یک سلبریتی مشهور تبدیل شد تا جایی که در اپیزودی در کارتون سیمسون‌ها در سال ۱۹۹۹ به شخصیت او اشاره شد.

او هم‌اکنون ستون‌نویس، روزنامه‌نگار، نویسنده و نمایشنامه‌نویس است.

ترنس تائو

بهره هوشی ۲۳۰

میلیاردرها باهوش‌ترند یا غول‌های فناور؟ / اسمارت‌های زنده

ترنس یک نخبه ۴۷ ساله است که در یک خانواده چینی متولده شد و از سنین بسیار پایین استعداد فوق‌العاده‌اش را در ریاضیات نشان داد. این واقعیت که در ۲۴ سالگی به استادی تمام دانشگاه کالیفرنیا در لس‌آنجلس رسید، گواه کافی بر این استعداد است.

او جوان‌ترین فردی است که تاکنون در المپیاد جهانی ریاضی مدال گرفته ‌است. در واقع در ۱۲ سالگی توانست در این المپیاد مدال برنز بگیرد و و زمانی مدال طلا گرفت که هنوز ۱۳ سالش هم نشده بود. او در ۱۸ سالگی مدرک لیسانس و فوق لیسانش را از دانشگاه فلینندرز دریافت کرد.

در ۲۰ سالگی دکتری‌اش را از دانشگاه پرینستون گرفت و مهم‌تر از آن مدال فیلدز را در سال ۲۰۰۶ دریافت کرد. تائو به همراه همسر و فرزندانش در لس‌آنجلس اقامت دارد و روی معادلات دیفرانسیل جزئی، ترکیبات جبری، تحلیل هارمونیک و نظریه اعداد تحلیلی کار می‌کند.

آینان سلست کاولی

بهره هوشی ۲۵۰

میلیاردرها باهوش‌ترند یا غول‌های فناور؟ / اسمارت‌های زنده

آینان سلست کاولی نابغه ۲۳ ساله سنگاپوری است. کاولی اولین سخنرانی عمومی خود را در ۶ سالگی ایراد کرد و در هفت سالگی، شیمی GCSE (گواهینامه عمومی آموزش متوسطه) را گذراند و یک سال بعد رشته شیمی را در سطح عالی در دانشگاه پلی‌تکنیک سنگاپور شروع کرد. در ۹ سالگی توانست عدد پی را تا ۵۱۸ رقم اعشار بخواند و جدول تناوبی را به خاطر بسپارد. در ۱۲ سالگی اولین فیلم خود را به ثمر رساند که برای اولین بار در جشنواره بین‌المللی فیلم ویلنیوس به نمایش درآمد و در نهایت فیلم خود را کارگردانی کرد. او از سال ۲۰۱ نیز حرفه خود را در موسیقی دنبال می‌کند.

به گفته پدر و مادرش، کاولی می‌توانست در ۶ ماهگی راه برود و تا اولین سالگرد تولدش جملات پیچیده بسازد. او اولین کلمه‌اش را در ۲ هفتگی گفته بود.

مارنن لایبو- کوزر

ضریب هوشی ۲۶۸

میلیاردرها باهوش‌ترند یا غول‌های فناور؟ / اسمارت‌های زنده

مارنن لایبو- کوزر یک اعجوبه موسیقی ۵۰ ساله آمریکایی است که از سه سالگی شروع به نواختن موسیقی کرده است. او با مدرک کارشناسی ارشد موسیقی در برنامه بداهه‌نوازی معاصر در کنسرواتوار نیوانگلند در بوستون، ماساچوست فارغ‌التحصیل شد. او می‌تواند چندین ساز از جمله ویولن، پیانو و گیتار بنوازد و علاوه بر موسیقی، به علوم کامپیوتر نیز علاقه دارد. او دارای تجربه حرفه‌ای در زمینه طراحی وب، توسعه، پشتیبانی شبکه و انیمیشن است.

آیا ضریب هوشی بالا به معنای موفقیت تحصیلی یا حرفه‌ای است ؟

ضریب هوشی بالا نشان دهنده موفقیت تحصیلی یا موفقیت حرفه‌ای نیست. ریچارد لوب و ناتان لئوپولد ضریب هوشی معادل ۱۶۹ و ۲۱۰ داشتند. اما اینها چه کسانی بودند؟ آنها بی‌رحم‌ترین قاتلان زنجیره‌ای در جهان هستند. ناتان لئوپولد یک کودک اعجوبه بود که دوران کودکی سختی داشت، دوستان کمی داشت و در ۱۲ سالگی مورد تعرض قرار گرفت. او قاتلی بود که علاقه وسواس‌گونه‌ای به ارتکاب جنایات کامل داشت و در سال ۱۹۲۴ با همکاری ریچارد لوب، پسرعموی ۱۴ساله‌اش را کشت. لوب و لئوپولد هر دو معتقد بودند که «برتری ذهنی» آنها به آنها کمک کرده تا قتل‌ خود را به راحتی انجام دهند.

جفری دامر و تد باندی، قاتلان زنجیره‌ای نیز به ترتیب ضریب هوشی ۱۴۵ و ۱۳۶ داشتند.

استیون گورد، محقق، معتقد بود که هوش و ضریب هوشی فقط یک عدد است. به گفته او، هوش بدون شک مهم است، اما مهارت‌های تفکر منطقی مانند قضاوت و تصمیم‌گیری به همان اندازه مهم هستند.

علاوه براین، «ضریب عاطفی»، یعنی توانایی فرد برای درک احساسات خود و دیگران، اخیراً در جامعه روانشناسی بیشتر از ضریب هوشی مورد توجه قرار گرفته است. این ضریب می‌تواند عملکرد کاری، مهارت‌های رهبری و سلامت روان فرد را پیش‌بینی کند.

آیا میلیاردرها باهوشند؟

طبق یک مطالعه اخیر، میلیاردر بودن لزوماً مساوی با داشتن هوش برتر نیست. در واقع، افرادی که در یک درصد از افراد دارای درآمد بالا قرار می‌گیرند، یا همان میلیاردرها، در آزمون‌های توانایی شناختی نسبت به افرادی که کمی کمتر از آنها درآمد داشتند، امتیاز کمتری کسب کردند.

این مطالعه جامع که توسط محققان دانشگاه لینشوپینگ در سوئد، موسسه دانشگاه اروپایی در ایتالیا و دانشگاه آمستردام در هلند انجام شد، داده‌های ۵۹ هزار و ۴۰۰ مرد سوئدی را که در جوانی در آزمون سربازی اجباری شرکت کردند، تجزیه و تحلیل کرد. سپس محققان مسیرهای شغلی، درآمد و اعتبار شغلی آنها را برای بیش از یک دهه، از ۳۵ سالگی تا ۴۵ سالگی به دقت دنبال کردند.

نتایج نشان داد که یک رابطه قوی بین هوش و پتانسیل درآمد وجود دارد؛ اما فقط تا زمانی که رقم درآمد آنها کمی بیشتر از ۶۴ هزار دلار در سال باشد. خارج از این میزان، همبستگی تقریباً ناچیز است.

در بالاترین سطح درآمد و دستمزد، ضریب هوشی افراد به شدت بالا رفت که این امر نشان می‌دهد عوامل دیگری مانند پیشینه اجتماعی- اقتصادی، فرهنگی، ویژگی‌های شخصیتی و شانس در بالا بودن درآمد نقش دارد.

مطالعات همچنین نشان می‌دهد که میلیاردرها عموما از مدیران اجرایی که مجله فورچون معرفی می‌کند، باهوش‌ترند، زیرا ۳۸/۶ درصد از آنها در رده یک درصد مغزهای برتر جهان قرار دارند.

ضریب هوشی ایلان ماسک چند است؟

میلیاردرها باهوش‌ترند یا غول‌های فناور؟ / اسمارت‌های زنده

اگرچه آماری وجود ندارد، اعتقاد بر این است که بهره هوشی ایلان ماسک بین ۱۵۰ تا ۱۵۵ است.

اگر ضریب هوشی ماسک ۱۵۵ باشد که بسیار بالا محسوب می‌شود، او نسبت به بسیاری از افراد خلاق‌تر و سریع/ تر در یافتن راه حل برای مسائل است. مغز او همچنین می‌تواند اطلاعاتی را جذب کند که دیگران نمی‌توانند. به همین دلیل است که افکار او اصیل و پیشرفته هستند. ایلان ماسک رک است و همیشه در مورد برنامه‌های خود برای اداره تسلا صحبت می‌کند. پس نگران سوءتفاهم رسانه‌ها از اظهاراتش نخواهد بود، زیرا مردم برنامه‌های او را می‌دانند.

در کل، ایلان ماسک به دلیل ضریب هوشی بالا و سختکوشی‌اش یک نابغه محسوب می‌شود.

ضریب هوشی بیل گیتس

میلیاردرها باهوش‌ترند یا غول‌های فناور؟ / اسمارت‌های زنده

میانگین IQ از کشوری به کشور دیگر متفاوت است و در آمریکا ۹۸ است، اما هر امتیازی بالای ۱۳۰ در حد نابغه به شمار می‌آید. از این رو، برخی از افراد، نبوغ بیل گیتس را چیزی حدود ۱۶۰ می‌دانند. ۱۶۰ ضریب هوشی آلبرت اینیشتین است.

ضریب هوشی جف بزوس

میلیاردرها باهوش‌ترند یا غول‌های فناور؟ / اسمارت‌های زنده

ضریب هوشی جف بزوس به عنوان بنیانگذار آمازون، حدود ۱۴۵ تخمین زده می‌شود.

ضریب هوشی استیو جابز

میلیاردرها باهوش‌ترند یا غول‌های فناور؟ / اسمارت‌های زنده

استیو جابز، بنیانگذار و مدیرعامل سابق شرکت اپل، احتمالاً ضریب هوشی ۱۶۰ یا بالاتر داشت. در بیوگرافی جابز که والتر ایزاکسون آن را نوشته، آمده است: در پایان کلاس چهارم از استیو جابز تست هوش گرفته شد و نمره او در سطح یک دانش‌آموز کلاس دوم دبیرستانی بود.

ضریب هوشی مارک زوکربرگ

میلیاردرها باهوش‌ترند یا غول‌های فناور؟ / اسمارت‌های زنده

اگرچه مشخص نیست که مارک زوربرگ تا به حال تست IQ انجام داده است یا خیر، منابع ضریب هوشی او را حدود ۱۵۲ تخمین می‌زنند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1187299

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =