دانشگاه آزاد با ۱۶۰ شرکت به نمایشگاه پژوهش امسال آمد

 160 شرکت فناور از دانشگاه آزاد در رویداد امسال نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار شرکت و بیش از ۱۶۰ محصول را در فضایی معرفی کرده‌اند که نسبت به سال گذشته سه برابر بزرگ‌تر شده است.

به گزارش خبرنگار علم و فناوری ایسکانیوز؛ بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی پژوهش، فناوری و فن بازار تهران از تاریخ ۲۳ الی ۲۶ آذر ماه ۱۴۰۳ در محل دائمی برگزاری نمایشگاه های بین‌المللی بر پا است.

نمایشگاه بین‌المللی پژوهش، فناوری و فن بازار مثل سال‌های گذشته در هفته پژوهش و با اهداف شناخت نیازهای پژوهشی و فناوری، ارتقای قدرت رقابت در این حوزه، ارائه جدیدترین دستاوردهای این صنعت، گردهمایی محققان، پژوهشگران و فناوران، فراهم کردن شرایط تجاری سازی فناوری، شبکه‌سازی فعالان این حوزه، ایجاد ارتباط میان مراکز پژوهشی و فناوری برگزار شده است.

در این نمایشگاه تمام بازیگران مرتبط با پژوهش و فناوری از جمله دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها، موسسات آموزش عالی، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه پیام‌نور، دانشگاه علمی‌کاربردی و دانشگاه ملی‌ مهارت و پارک‌های علم و فناوری دور هم آمدند تا از دستاوردهای پژوهشی خود رونمایی کنند.

بیش از ۵۰ درصد از فناوری‌های حاضر در نمایشگاه‌ها در سه حوزه الکترونیک و مکاترونیک، فناوری اطلاعات و ارتباطات، کشاورزی و امنیت غذایی ثبت شده است و بیش از ۳۵ درصد از فناوری‌های حاضر در نمایشگاه توسط پارک‌های علم و فناوری توسعه یافته است.

غرفه دانشگاه آزاد

دانشگاه آزاد با ۱۶۰ شرکت به نمایشگاه امسال پژوهش و فناوری آمد

پرینتر سه‌بعدی فلزات

شرکت «پیشگامان فناوران صنعت مکانیک» در نمایشگاه پژوهش امسال در غرفه دانشگاه آزاد پرینتر سه‌بعدی را معرفی کرده است که برخلاف پرینترهای سه‌بعدی دیگر -که فقط با پلاستیک کار می‌کنند- با فلزات هم کار می‌کند.

دانشگاه آزاد با ۱۶۰ شرکت به نمایشگاه امسال پژوهش و فناوری آمد

به گفته حمیدرضا جعفرپوریان، مدیرعامل شرکت، این پرینتر سه‌بعدی از ۸۰ درصد فلز و ۲۰ درصد پلاستیک برای ساخت قطعات استفاده می‌کند. محصول خروجی این پرینتر بعد از اتمام کار وارد کوره می‌شود و به این ترتیب بدون قالب‌سازی، قطعه فلزی می‌سازد.

این پرینتر محصول همکاری یک تیم هشت نفره از دانش‌آموختگان رشته مهندسی مکانیک است که تمام مراحل ساخت از طراحی گرفته تا قالب‌سازی را خودشان انجام داده‌اند و حتی کدنویسی آن به زبان فارسی کار خودشان است.

دانشگاه آزاد با ۱۶۰ شرکت به نمایشگاه امسال پژوهش و فناوری آمد

به گفته جعفرپوریان، این پرینتر سه‌بعدی پودر آلیاژهای مختلف را به عنوان ورودی دریافت می‌کند و از پایه شروع به ساخت قطعه مورد نظر می‌کند. همچنین می‌تواند با هزینه کمتر و سریع‌تر از دستگاه‌های دیگر قطعات را تولید کند.

این دستگاه محصول مرکز تحقیق و توسعه این شرکت است و در ساخت قطعات حتی قطعات و تجهیزات پزشکی مثل ایمپلنت زانو و دندان کاربرد دارد.

این شرکت یکی از شرکت‌های مرکز رشد فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز است.

عطر نانو

دانشگاه آزاد با ۱۶۰ شرکت به نمایشگاه امسال پژوهش و فناوری آمد

شرکت «نانو رایحه شمیم» در بخش دانشگاه آزاد عطرهایی را معرفی کرده است که با کمک فناوری نانو ساخته شده‌اند. به گفته شقایق رحیمی، مدیرعامل این شرکت، ماده موثره این عطرها از گیاهان استخراج شده و با کمک فناوری نانو مولکول‌های عطر به ابعاد نانو درآمده است. با وجودی که پایداری مواد نانو کم است، مواد پلیمری به این مواد اضافه شده است تا پایداری آن افزایش یابد.

علاوه براین، در ساخت این عطرها الکل حذف شده است تا اثربخشی آن روی بافت هدف افزایش پیدا کند. همچنین در این عطرها مواد نگهدارنده استفاده نشده است و به همین دلیل عوارض و حساسیت‌های مربوط به الکل را ندارد.

این عطرها ماندگاری بیشتری نسبت به عطرهای معمولی دارند و مناسب برای پوست و مو، لباس و صرفا پوست تهیه شده‌اند. این عطر ثبت اختراع و به صورت اسپری نیز تولید شده است.

این شرکت در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز قرار دارد و به گفته رحیمی، دانشگاه آزاد محیط آزمایشگاهی خود را برای تولید در اختیار مهندسان این شرکت قرار داده است.

صندلی انتقال بیمار

شرکت «بهینا» در نمایشگاه امسال پژوهش و فناوری چندین محصول را معرفی کرده است که از میان آنها می‌توان به کیسه، اپلیکاتور و بطری ادرار و لگن مسافرتی، همچنین انواع بالش‌های گردنی و مچ پا در بخش محصولات بهداشتی و صندلی انتقال بیمار در بخش توانبخشی اشاره کرد.

دانشگاه آزاد با ۱۶۰ شرکت به نمایشگاه امسال پژوهش و فناوری آمد

کیسه ادرار و تهوع یکی از محصولات بهداشتی این شرکت است که برای راحتی هم خانم‌ها و هم آقایان طراحی شده است. درون این کیسه یکبار مصرف پودر جاذبی وجود دارد که هر مایعی را به جامد تبدیل می‌کند. این کیسه‌ها مخصوص شرایطی است که افراد در ترافیک‌های سنگین، کمپ‌ها و سفر هستند یا به دلیل بیماری‌ها امکان نگه داشتن ادرار خود را ندارند و به طور کلی در شرایطی مورد مصرف دارد که سرویس بهداشتی وجود ندارد.

دانشگاه آزاد با ۱۶۰ شرکت به نمایشگاه امسال پژوهش و فناوری آمد

صندلی انتقال نیز صندلی است که برای افراد معلول و سالمند که امکان راه رفتن ندارند یا برایشان سخت است، طراحی شده است. ارتفاع این صندلی از ۳۰ تا ۷۰ سانتی‌متر قابلیت تغییر دارد و می‌تواند تا وزن ۱۳۰ کیلوگرم را نیز تحمل کند. این صندلی همچنین ضدآب است و در حمام و دستشویی هم کاربرد دارد. در این صورت کار جابه‌جایی هم برای بیمار و هم برای همراه بیمار راحت‌تر می‌شود.

به گفته مهسا ولی‌پور، مدیر فروش این شرکت، این صندلی پروانه ساخت را از اداره کل تجهیزات پزشکی گرفته است و قرار است در مراکز سالمندان و بورس تجهیزات پزشکی به فروش برود.

شرکت بهینا در واحد فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال قرار دارد.

مدارهای باتری

شرکت «رایمند فناوران پارس» در نمایشگاه پژوهش امسال از مدارهای BMS خود رونمایی کرد. BMS در واقع یک برد الکترونیک است که برای نظارت بر عملکرد یک پک باتری طراحی شده است. برد کنترل شارژ و دشارژ BMS وظیفه نظارت و کنترل بر ولتاژ سلول‌های باتری، جریان خروجی، جریان شارژ و دمای سلول‌های باتری را دارد.

دانشگاه آزاد با ۱۶۰ شرکت به نمایشگاه امسال پژوهش و فناوری آمد

شرکت رایمند فناوران پارس در زمینه طراحی انواع پک‌های باتری از باتری‌های لیتیم تا یون لیتیم فعالیت می‌کند و براساس نیاز مشتری بردهای الکترونیک BMS را طراحی می‌کند تا بتواند با توجه به آمپر و ولتاژ مورد نیاز، باتری‌ها را در اختیار مشتریان خود قرار دهد.

این باتری‌ها در تمام وسایل الکترونیک و تجهیزات شارژی مثل لپ‌تاپ و گوشی هوشمند کاربرد دارد.

این شرکت در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال قرار دارد.

برگر و کوفته ریزه گیاهی

دانشگاه آزاد با ۱۶۰ شرکت به نمایشگاه امسال پژوهش و فناوری آمد

شرکت «شاران خوشه دانه خاوران» در نمایشگاه امسال پژوهش از برگر و کوفته ریزه گیاهی خود رونمایی کرد که در آن هیچ ماده حیوانی اعم از گوشت، تخم مرغ، پودر پنیر و حتی سویا استفاده نشده است.

به گفته آذرنوش جعفری، مدیرعامل این شرکت و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد، در تهیه این مواد غذایی از پروتئین حبوبات و غلات استفاده شده تا پروتئین آنها نزدیک به گوشت شود و در مورد برگر تا ۱۵ درصد و در مورد کوفته ریزه تا ۳۰ درصد به این نتیجه رسیده‌ایم.

این مواد غذایی بدون روغن در هواپز پخته شده و به صورت منجمد به فروش می‌رسد و مشتریان می‌توانند از آنها هم درخورش‌های خود و هم به صورت اسنک استفاده کنند.

این شرکت در راستای شعار خود یعنی «انسان سالم، زمین پایدار» در تولید مواد غذایی خود سعی کرده که کمترین میزان آسیب را به محیط زیست وارد کند و با محاسبات علمی انجام شده، توانسته است میزان انتشار دی‌اکسید کربن را در تهیه همبرگر از ۲ هزار و ۸۴۰ (در مورد همبرگرهای تهیه شده از گوشت گاو) به حدود ۳۰۰ برساند. همچنین میزان مصرف آب را از هزار و ۵۴۰ لیتر به ۳۰۶ لیتر رسانده است.

جعفری که خود دکتری گیاه‌شناسی دارد، می‌گوید که تمام فرآیند تهیه و پخت این غذاها کاملا علمی است و تمام این فرآیند چک می‌شود تا به طور مثال در دمای خاص غذاها تهیه شوند تا مواد معدنی درون آنها از بین نروند.

این شرکت در واحد فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد قرار دارد.

ماشین وندینگ سیب‌زمینی سرخ کرده

شرکت «هوشمند صنعت داتیس» ماشین وندینگی را در نمایشگاه امسال پژوهش و فناوری معرفی کرده است که اولین ماشین تولید کننده سیب‌زمینی سرخ‌کرده در ایران است که قابلیت تهیه مواد فست‌فودی دیگر را هم دارد.

به گفته حمیدرضا فداکار، مدیرعامل این شرکت، مرحله تحقیق و توسعه این دستگاه ۲ سال و تولید آن یک سال طول کشیده است. این ماشین قابلیت استفاده در دانشگاه‌ها و مال‌ها و فرودگاه‌ها را دارد و هم‌اکنون در یکی از دانشکده‌های دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات هم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این ماشین وندینگ سیب‌زمینی سرخ‌کرده با نام «پاتو» به یک اپراتور نیاز دارد، روزانه یک بار شارژ می‌شود و ۱۰۰ وعده سیب‌زمینی سرخ‌کرده تحویل مشتری می‌دهد. این سیب‌زمینی‌های سرخ‌کرده در عرض سه دقیقه آماده می‌شوند و همراه یک پک سس، نمک، فلفل و چنگال به مشتری تحویل داه می‌شوند.

به گفته فداکار، این ماشین با ابعاد یک در ۱/۵ و ارتفاع ۲ متر تجاری‌سازی شده و فروش آن شروع شده است.

این شرکت در مرکز رشد دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات قرار دارد.

کرم آبرسان پروتئینه

گروهی سه نفره از دانشجویان و فارغ‌التحصیلان رشته شیمی کاربردی در نمایشگاه امسال پژوهش یک مکمل مخصوص پوست را معرفی کرد که در آن مواد شیمیایی کاملا حذف شده و مواد گیاهی جایگزین آن شده است.  

به گفته مبینا عباس‌آبادی، یکی از اعضای این گروه، در این کرم آبرسان از چندین مواد گیاهی منطقه رفسنجان استفاده شده است. این کرم به صورت شخصی‌سازی شده یعنی برای پوست‌های چرب، خشک و مختلط ساخته شده است.

این کرم به غیر از آب‌رسانی بالا، پروتئینه و کلاژن‌سازی سریع دارد و خاصیت رفع چین و چروک و تیرگی زیر چشم هم دارد. این کرم در حال طی کردن فرآیند تجاری‌سازی است.

این گروه در مرکز رشد دانشگاه آزاد واحد رفسنجان فعالیت می‌کند.

نانوذرات کوانتوم دات

شرکت «تاروس شیمی» انواع نانوذرات را مخصوص صنایع غذایی، دارویی و آرایشی و بهداشتی معرفی کرد. به گفته حمیدرضا مطلبی، یکی از موسسان این شرکت، نانوذرات بسته به نیاز مشتریان شخصی‌سازی می‌شوند. این شرکت بیشتر از فناوری نانو برای تولید رنگ‌های ارگانیک و اسانس‌های ارگانیک استفاده می‌کند.

یکی از محصولات دیگر این شرکت نانوذره کوانتوم دات است. به طور معمول انواع نانوذرات یک تا ۱۰۰ نانومتر قطر دارند، ولی کوانتوم دات نانوذراتی هستند که قطر آنها فقط بین یک تا ۱۰ نانومتر است و خاصیت انتشار نور فلورسانس دارند. این نانوذرات برای تشخیص سرطان کاربرد دارند.

محصول دیگر این شرکت نانوذره طلا با سایز ۱۵ تا ۲۰ نانومتر است که به دلیل خواص آنتی‌باکتریالی که دارد و همچنین حامل بسیار خوبی است، در صنایع آرایشی و بهداشتی کاربرد دارد و مجوزهای لازم را برای این کار گرفته است.

نانوذره آهن مغناطیس یا Fe3O4 یکی دیگر از محصولات این شرکت است که برای تصفیه آب و جداسازی آلودگی‌ها از آب کاربرد دارد. این نانوذره در انتهای فرآیند جداسازی آلودگی‌ها به وسیله یک آهنربا جذب می‌شود و دوباره به چرخه فیلتراسیون برمی‌گردد.

این شرکت هسته فناور است و در دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات قرار دارد.

ماسک چهار لایه مقاوم

شرکت «فناوران نانو ویراسانا» در نمایشگاه امسال پوشش آنتی‌ویروس و آنتی‌باکتریال خود را معرفی کرد که در آن، نانوذرات معدنی با یک پلیمر زیست‌سازگار ترکیب شده تا بتوان از آن روی پارچه‌های مخصوص ماسک استفاده کرد.

ماسکی که با این پوشش درست شده است، قابلیت فیلتراسیون ۹۹/۹۹۹ درصد ویروس‌ها و باکتری‌ها را دارد و درصد ایمنی که برای کاربر خود ایجاد می‌کند حدود ۹۷ درصد است.

به گفته مهیا نانگیر، عضو هیات مدیره شرکت، این ماسک در صورت استفاده هر روزه تا ۲ ماه مقاومت دارد و قابل استفاده است، بوی بد نمی‌گیرد و همچنان خواص فیلتراسیون ویروس و باکتری را حفظ می‌کند. این ماسک در سال ۱۴۰۰ از سوی دفتر ارتباط با صنعت طرح برتر دانشگاهی انتخاب شده است.

این ماسک هم‌اکنون در مقیاس پایلوت در حال تولید است، ولی شرکت قابلیت تولید ۲۰ هزار ماسک در ماه را دارد. به گفته نانگیر، این ماسک از نظر قیمتی قابل رقابت با ماسک‌های دیگر است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1252515

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =