به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، سامانه ملی رصد اشتغال با هدف کسب اطلاعات دقیق از ورودی و خروجیهای بازار کار و میزان اشتغال ایجادی راه اندازی شده و از طریق آن، عملکرد دستگاههای اجرایی در حوزه اشتغال و شناسایی آمار بیکاران و شاغلان و فرصتهای شغلی موجود مشخص میشود.
امنیت شغلی کارگران در دستور کار دولت قرار گرفت
به گفته ی بیرانوند با کمک این سامانه میتوان وضع اشتغال را در سطح استان، شهر، خیابان و محل بررسی کرد و به علل بیکاری ها دست یافت.
معاون اشتغال وزیر کار شفافیت آماری، نظارت بر دستگاههای اجرایی و سیاستگذاری در حوزه اشتغال را سه ویژگی بارز سامانه ملی رصد اشتغال عنوان میکند.وی میگوید: در حال حاضر وضعیت اشتغال به تفکیک در 200داشبورد تحلیلی فراهم آمده است و همه مدیران باید با دریافت نام کاربری آمار را در سامانه ثبت کنند و وضعیت را مورد بررسی قرار دهند.
آنطور که معاون اشتغال وزیر کار می گوید: نمایندگان نیز امکان دسترسی به آمارهای اشتغال هر استان را در این سامانه دارند و با ورود اطلاعات به سامانه در بسیاری از هزینهها صرفهجویی میشود.
کریمی بیرانوند درعین حال با تاکید بر رصد دائمی آمارها به ویژگی های سامانه رصد اشتغال اشاره کرد و گفت: مهمترین مساله در سامانه رصد بحث شفافیت است. ما پیش از این نمیدانستیم میزان بیکاری یا اشتغال افراد در یک استان یا شهر چگونه است یا اگر در جایی کاری پیدا کردند محل و نوع کارشان چیست ولی به کمک سامانه رصد این موضوعات شفاف میشود.
این سامانه هم اکنون روی سایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار دارد و آمار و اطلاعات مربوط به اشتغال هر دستگاه و تعداد شاغلان در سطح استانی و شهرستانی در آن بارگذاری میشود.
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با مشارکت وزارت کشور عملکرد اشتغال استانها را مبتنی بر پیشرفت تعهد ایجاد یک میلیون و 88هزار شغل در سال 1402مورد کنترل، نظارت و رتبه بندی قرار میدهد.
طبق گزارش وزارت کار، از ابتدای امسال تا پایان خرداد بیش از 74هزار فرصت شغلی به ثبت رسیده است که دریافت کنندگان خدمات در سه مرحله پیامکی، تماس تلفنی و نظارت حضوری مورد راستی آزمایی قرار میگیرند.
اطلاعات کامل افرادی که از نهادهای مختلف خدمات دریافت کرده اند ثبت میشود و با طریق سازوکار نظارت، تطبیق داده میشود. طبق گزارش سامانه رصد ملی اشتغال، استانهای هرمزگان، بوشهر، قزوین، کرمانشاه و سمنان بیشترین پیشرفت تعهد اشتغال را رقم زده اند.
تعهد استان هرمزگان 29هزار و 69مورد اشتغال بوده است که از این تعداد چهار هزار و 681مورد اشتغال به ثبت رسیده است که نشانگر 16.10 درصد پیشرفت بوده است.
استان بوشهر با 13.57 درصد، قزوین با 12.24 درصد، کرمانشاه با 12.9 درصد و سمنان با 11.59 درصد بیشترین پیشرفت تعهد اشتغال را بعد از هرمزگان به ثبت رسانده اند.
انتهای پیام/
نظر شما