«تولید آزمایشگاهی»؛ حداقل معیار دانش‌بنیان شدن محصولات/ ایده به تنهایی مورد تأیید نیست

مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی گفت: محصول و خدمتی مورد حمایت صندوق قرار خواهد گرفت که حداقل در مرحله تولید آزمایشگاهی باشد و ایده به تنهایی نمی‌تواند مورد تائید قرار بگیرد.

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، کارگاه آشنایی با فرآیند اخذ مجوز دانش‌بنیانی با حضور عسکری غلامزاده ؛مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران و مدیران ارشد مراکز رشد این استان در ساری با ارائه سرفصل‌هایی از جمله آشنایی با فرایند ارزیابی دانش‌بنیان، آشنایی با سردبیری‌های تخصصی معاونت علمی و فناوری و آشنایی با فرآیند اقدام ارزیابی و اعتراض برگزار شد. 

دانشگاه آزاد اسلامی پشتیبان شرکت‌های دانش‌بنیان در صنعت

مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: نمایندگی صندوق پژوهش و فناوری در استان مازندران وجود دارد لذا می‌توان کمک بیشتری به مازندران در تصویب طرح‌های انجام شده با توجه به وضعیت شرکت‌های دانش‌بنیان و مراکز رشد اختصاص داد. 

غلام‌زاده فرآیند دانش‌بنیان شدن محصولات و خدمات در شرکت‌های خصوصی و تعاونی و هدایت به سمت تجاری‌سازی را منوط به سه سطح فناوری متناسب با پتانسیل و ظرفیت محصول با سه سطح تائید معافیت، تائید و عدم معافیت و عدم تایید عنوان کرد و گفت: محصول و خدمتی مورد حمایت صندوق قرار خواهد گرفت که حداقل در مرحله تولید آزمایشگاهی باشد؛ و ایده به تنهایی نمی‌تواند مورد تائید قرار بگیرد و در مازندران هم اگر پروپوزالی با عنوان ترکیب فناوری و گردشگری پیشنهاد گردد، مورد حمایت صندوق قرار خواهد گرفت. 

مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به وضعیت شرکت‌های دانش‌بنیان در مازندران اظهار کرد: شرکت‌های فعال در مازندران را میتوان در دسته‌های فناوری زیستی کشاورزی و صنایع غذایی دارو و فرآورده‌های پیشرفته حوزه تشخیص در درمان، مواد پیشرفته و محصولات مبتنی بر فناوری‌های شیمیایی، ماشین آلات و تجهیزات پیشرفته، وسایل، ملزومات و تجهیزات پزشکی، برق و الکترونیک مخابرات و سیستم‌های خودکار فناوری اطلاعات و ارتباطات و نرم‌افزارهای رایانه‌ای، خدمات تجاری‌سازی، صنایع فرهنگی صنایع خلاق و علوم انسانی و اجتماعی تقسیم‌بندی کرد.

غلام‌زاده با توجه به فرایند اقدام ارزیابی و اعتراض نیز تصریح کرد: هر کالا و خدمت جهت تایید دانش‌بنیان باید حداکثر حائز سه شرط شامل سطح فناوری، سطح مرحله تولید و سطح طراحی مبتنی بر تحقیق و توسعه باشند.

وی اضافه کرد: در سطح فناوری، کالاها و خدمات باید در حوزه فناوری بالا یا متوسط به بالا باشند. به این معنا که دانش فنی آن دارای پیچیدگی فنی قابل توجهی باشد. در مرحله تولید کالا باید در حال تولید یا در حد نمونه آزمایشگاهی باشد؛ و در طراحی مبتنی برتحقیق و توسعه انجام قابل توجه در محصول مبتنی بر تحقیق و توسعه و طراحی داخلی و انجام مهندسی معکوس، انتقال فناوری از طریق خرید تجهیزات لیسانس و انجام تحقیق و توسعه، با وارد کردن دانش فنی و ایجاد تغییرات جزئی باشد.

غلام‌زاده در پایان با اشاره به حمایت‌های مورد نظر قانون، برای توسعه و تولید کالاها و خدمات دانش‌بنیان تصریح کرد: چنانچه شرکت‌های تایید دانش‌بنیان متقاضی استفاده از حمایتی برای توسعه محصول جدید دانش‌بنیان باشند محصول جدید آن‌ها در صورت داشتن قابلیت فنی و برنامه‌های تحقیق و توسعه تایید می‌شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1188031

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =