سومین رویداد کرسی‌های آزاداندیشی در ایستگاه پایانی/ ۶۴ تیم در مرحله کشوری مسابقات حضور دارند

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی از رقابت ۶۴ تیم در مرحله پایانی و کشوری سومین دوره رویداد کرسی‌های آزاداندیشی خبر داد و گفت: این رویداد به صورت حضوری و از ۱۸ تا ۲۴ تیرماه در حال برگزاری است.  

مسعود مطلبی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسکانیوز، با اشاره به اینکه رویداد کرسی‌های آزاداندیشی در سه مرحله برگزار می‌شود، اظهار کرد: مراحل درون واحدی و استانی به عنوان مراحل اول و دوم اجرا شده‌اند اما مرحله سوم که دو بخش حضوری و مجازی را شامل می‌شود بخش مجازی آن برگزار شده و اکنون بخش حضوری در حال برگزاری است.  

جرئیات سـومین رویـداد مـلی «کـرسی‌های آزادانـدیشی» اعلام شـد

وی با اشاره به اینکه مرحله حضوری و پایانی این رویداد از ۱۸ تیر آغاز شده است و ۲۴ تیرماه اختتامیه آن در واحد تهران مرکزی برگزار خواهد شد، افزود: در مرحله اول و دوم که به صورت درون واحدی و استانی در تمام واحدهای دانشگاه آزاد در سراسر کشور برگزار شد؛ ۵۷۵۰ تیم ۵ نفره شرکت داشتند.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی ادامه داد: در مرحله کشوری هم که دور اول آن به صورت مجازی برگزار شد ۴۲۵ تیم ۵ نفره در چهار گرایش یا محور سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی شرکت داشتند و درنهایت در بخش دوم و حضوری مرحله کشوری ۶۴ تیم ۵ نفره در این رقابت‌ها حضور دارند.

وی با اشاره به اینکه موضوعات تیم‌ها برای مرحله کشوری به‌روز شده است، تصریح کرد: این رویداد در دوره‌های قبل به شکل محوری برگزار می‌شد اما در این دوره به صورت گزاره‌ای کار در حال انجام است.

مطلبی ادامه داد: به طور مثال ما یک گزاره با عنوان بیکاری یا حجاب را مطرح می‌کنیم که موافق یا منتقد پیرامون آن یک گزاره و راهکار ارائه می‌دهند در واقع ما گزاره را ارائه می‌دهیم و دانشجویان محورهای آن را انتخاب می‌کنند.

۸۰ میلیون تومان جایزه نقدی برای تیم‌های اول تا چهارم

وی در خصوص جوایز نفرات و گروه‌های برتر در این دوره از رقابت‌ها هم گفت: برای تیم‌های اول تا چهارم در مجموع ۸۰ میلیون تومان درنظر گرفته شده است اما در مراحل قبلی اهدای جوایز توسط واحدها و در قالب تخفیف‌های دانشجویی و کارت هدیه انجام شده است.  

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی خاطرنشان کرد: آنچه که در برگزاری این رقابتها برای ما اهمیت دارد اصل رقابت فکری، تضارب آرا، هم نوایی و هم صدایی است.

وی با توضیح اینکه هر تیم از ۴ عضو به همراه یک مشاور تشکیل شده است، اضافه کرد: از این ۴ نفر، دونفر سخنگو و دو نفر هم محقق هستند که یک استاد مشاور در کنار این‌ها قرار داده شده است و بسته به موضوع و حوزه به طور مثال اگر تیم سیاسی باشد استاد مشاور سیاسی به این نفرات کمک خواهد کرد.

مطلبی نقش این اساتید مشاور را بسیار موثر دانست و گفت: تیم‌های ما نسبت به دو دوره قبلی بسیار توانمندتر و قدرتمندتر شده اند در واقع هم درک بالایی از مباحث دارند و هم بسیار بهتر از گذشته مباحثه و مناظره می‌کنند که قطعا مرهون حضور استاد مشاور است.

 وی در خصوص انتخاب داوران در مرحله کشوری هم اظهار کرد: ما سعی کردیم یک گستره کشوری را درنظر بگیریم و به این صورت نباشد که داوران صرفا از تهران انتخاب شوند بنابراین ما داوران را از سراسر کشور مدنظر قرار دادیم لیستی بر این اساس تهیه و طبق سابقه و رتبه در این کرسی‌ها، تعدادی انتخاب شدند.

حضور تیم ۵ نفره داوری در این دوره از رقابت‌ها/ دانشجویان فرصت اعتراض دارند

 معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی با بیان اینکه سال‌های گذشته ۳ داور در این رقابتها حضور داشتند اما در این دوره از حضور ۵ داور بهره‌مند هستیم، ادامه داد: این تغییر هم کیفیت رقابت‌ها را افزایش می‌دهد و هم بیانگر این مهم است که در نگاه به داوری اصل انصاف درنظر گرفته شده است.  

وی اضافه کرد: ما برای دانشجویان این فرصت را فراهم کرده ایم که بتوانند اعتراض خود را هم مطرح کنند و روسای هیأت‌های داوری در نهایت این اعتراضات را بررسی می‌کنند البته قابل ذکر است که این اعتراضات نسبت به سال‌های گذشته بسیار کمتر شده است.

مطلبی با اشاره به فرآیند ارزیابی تیم‌ها هم گفت: اشراف به محتوای علمی حوزه و فهم دقیق از آن، شناخت مسائل سیاسی روز همچون اسناد بالادستی، بیانیه گام دوم انقلاب، قانون اساسی، سند چشم انداز، شناخت مباحث دینی، اشراف بر بیانات مقام معظم رهبری و... در روند نمره‌دهی تاثیرگذار هستند.  

وی ادامه داد: در کنار این مولفه‌ها مباحث مربوط به اخلاق، احترام به تیم رقیب، فن بیان و خوش بیانی و در نهایت رعایت اخلاق در مناظره در ارزیابی تیم ها لحاظ خواهد شد.   

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی تصریح کرد: علاوه بر جوایز نقدی درنظر گرفته شده واحدها هم حتما به تیم های برگزیده تخفیف‌های دانشجویی خواهند داد ضمن اینکه برای اساتیدی هم که در این دوره ها شرکت می‌کنند امتیازات فرهنگی درنظر گرفته می‌شود.  

وی خاطرنشان کرد: در این دوره بنا داریم تا یکسری برنامه‌های مستند تهیه کنیم و از خبرگزاری‌ها و شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی دعوت کنیم و این مستندسازی ها را در دانشگاه استفاده و پخش کنیم؛ در واقع از ظرفیت تیم های شرکت کننده برای هرچه باشکوه تر برگزار کردن دوره های بعدی بهره ببریم.  

مطلبی بیان کرد: جوایز را در دوره های بعدی قطعا بالاتر خواهیم برد و از اساتید بیشتری دعوت به عمل خواهد آمد امسال سومین سال برگزاری رقابت‌ها است و بنده معتقدم هر چه جلوتر برویم این کرسی ها باشکوه تر و بهتر برگزار خواهد شد.  

وی با بیان اینکه پس از پایان این دوره ما قطعا آسیب شناسی خواهیم داشت و نقاط قوت و ضعف را شناسایی می‌کنیم، افزود:  برگزاری این رقابت‌ها قطعا یک گفتمان و تضارب آرا ملی را نهادینه خواهد کرد البته ما در ابتدای راه هستیم و هرچه جلوتر برویم این فرهنگ گفتگو نهادینه خواهد شد.  

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی با تاکید بر اینکه مشوق ما در برگزاری این رویداد مقام معظم رهبری و منویات ایشان است، خاطرنشان کرد: ما در کنار کرسی‌های آزاد اندیشی رویداد دیگری با عنوان «مشق امید» داریم که در آنجا نیز مسائلی که در دانشگاه ها تحت عنوان رساله و پروپوزال ها مطرح می‌شود به جای خاک خوردن در کتابخانه ها از طریق این رویداد مطرح و عملیاتی می‌شوند و به جامعه علمی، فرهنگی صنعتی و مسوولان کشور ارائه خواهیم داد.  

مطلبی در پایان با بیان اینکه هدف ما این است که دانشجو وارد میدان شود و بداند در این مسیر تنها نیست، اضافه کرد: رسانه ها با انعکاس چنین رویدادهایی نقش موثری در کمک به جامعه علمی کشور خواهند داشت؛ بنابراین از رسانه‌ها تقاضا دارم در روزهای برگزاری کرسی در رویداد حضور داشته باشند و دیدگاه‌های مختلف را انعکاس دهند.  

 انتهای پیام/ 

کد خبر: 1189015

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =