شروین مسیح در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز با بیان اینکه داوطلبان نگران تغییرات کنکور سراسری امسال نباشند، اظهار کرد: کنکور در دو مرحله برگزار شد؛ اما با توجه به اینکه نتیجه دو مرحله در یک تراز اعلام میشود، داوطلبان با یک خروجی باید انتخاب رشته کنند. بنابراین در واقعیت، تغییر زیادی نسبت به سالهای گذشته رخ نداده است.
بیشتر بخوانید:
برگزاری نخستین کنکور در ایران/ رقابت ۴۷ هزار نفر برای ۳۰ رشته تحصیلی
وی با تصریح بر اینکه داوطلبان باید همانند روال سالهای گذشته انتخاب رشته کنند، گفت: در ابتدای امر از متقاضیان تقاضا دارم تا با دقت دفترچه کنکور را مطالعه کرده و سپس اقدام به انتخاب رشته کنند.
این مشاور تحصیلی با تصریح بر اینکه در سالهای اخیر داوطلبان برای انتخاب رشته کمتر به علاقه خود توجه میکنند و بیشتر به رشتههایی که بازار کار و آینده شغلی مناسبتری دارند مورد توجه هستند، گفت: بنابراین رقابت اصلی داوطلبان در رشتههایی بوده که در آینده میتوان درآمد بالایی از آنها کسب کرد.
وی انتخاب رشته دانشگاهی بر اساس درآمد و شغل را عامل افت در آینده تحصیلی داوطلبان دانست و گفت: برخی از داوطلبان مجبور به انتخاب رشتههایی میشوند که به آن علاقه ندارند؛ چون بیشتر به فکر آینده شغلی هستند.
مسیح با تاکید بر اینکه بهتر است که داوطلبان براساس علاقه انتخاب رشته کنند، گفت: داوطلبان تحت تاثیر توصیههای اطرافیان توجهی به علاقه خود ندارد. همچنین رشتههای مورد علاقه خود در شهرستانها را نیز انتخاب نکرده چون حاضر نیستند سختی تحصیل در شهر دیگری را تحمل کنند. بنابراین حاضر هستند در رشتهای تحصیل کنند که علاقهای به آن ندارند؛ اما نزدیک خانواده و محل سکونت باشند.
این مشاور تحصیلی اضافه کرد: به داوطلبان توصیه میکنم؛ اگر امکان تحصیل در شهر دیگری را دارند ترجیحا از امکانات رفاهی دانشگاهها مانند خوابگاهها استفاده کرده و در رشته دلخواه تحصیل کنند.
تاثیر سوابق تحصیلی بر انتخاب رشته تحصیلی
وی درباره تاثیر سوابق تحصیلی بر انتخاب رشته داوطلبان کنکور سراسری عنوان کرد: ۴۰ درصد سوابق تحصیلی و ۶۰ درصد نتیجه کنکور برای انتخاب رشته تاثیر گذار است. سوابق تحصیلی موضوع مهمی برای دانش آموزانی است که کنکور را بسیار عالی پشت سر نگذاشتهاند؛ اما دانش آموز موفقی در دوران متوسطه بودهاند. معدل این افراد بر روی منحنی قرار میگیرد و سپس در کنکور لحاظ میشود. به این معنا که اگر دانش آموزی معدل خیلی خوبی نداشته و همچنین سایر دانش آموزان هم معدل خوبی نداشتند، جایگاه همه آنها روی تراز رفته و تفاوت خاصی ندارد.
مسیح اضافه کرد: داوطلبان باید بر اساس تراز کنکورشان، انتخاب رشته کنند. بنابراین تاثیر معدل میتواند برای دانش آموزانی که درس خوان بوده و سوابق خوبی داشتند، بسیار کارآمد باشد. همچنین باعث کاهش استرس و ترس داوطلبان از کنکور و سوالات تستی خواهد شد.
این مشاور عنوان کرد: البته بعد از تاثیر سوابق تحصیلی و معدل و نتایج کنکور، بقیه مراحل انتخاب رشته مطابق گذشته است.
وی اضافه کرد: البته نباید به صورت صد درصد همبه علاقه توجه شود. متاسفانه به علت اختلاف سطح درآمدی در مشاغل مختلف، انتخاب صرفا از روی علاقه موضوع صحیحی نیست. دانش آموزان باید در انتخاب رشته، آینده را نیز در نظر داشته باشند. داوطلبان اگر از رشتهای متنفر نیستند، میتوانند آن رشته را برای ادامه تحصیل انتخاب کنند. به مرور زمان به آن رشته علاقمند هم خواهند شد. بنابراین رشته برای شما می تواند آینده شغلی داشته باشد.
به گفته این مشاور تحصیلی، داوطلبان باید انتخاب رشته را انجام دهند؛ حتی اگر رشتهها جزو علایق اولیه آنها نباشد، نسبت به پر کردن کد رشته محلها در جدول سازمان سنجش اقدام کنند.
مسیح به خانوادههای داوطلبان توصیه کرد: والدین باید بدانند که انتخاب رشته تحصیلی، انتخابی است که دانش آموزان در طول سالیان زیادی با آن همراه هستند و ادامه مسیر زندگی را آنها را تعیین میکند. اگر رشته تحصیلی اشتباه یا نادرست انتخاب شود، افراد مدت زمان زیادی از عمر خود را تلف میکنند تا شاید در فرصت مناسبی بتوانند تغییری در آن ایجاد کنند.
این مشاور تحصیلی در پایان خاطرنشان کرد: از خانوادهها تقاضا دارم تا با دقت و حوصله دفترچه کنکور را مطالعه کنند. همچنین والدین علاقه و استعداد فرزندان هم در نظر بگیرند و صرفا به علاقه و تمایل خودشان توجه نکنند. بنابراین لطفا داوطلبان و خانوادهها برای شرکت انتخاب رشته عجله نکرده و آرامش خود را حفظ کنند.
انتهای پیام/
نظر شما