طب سنتی/ رفع لک و جای جوش آبله مرغان با نسخه‌های گیاهی خانگی

آبله مرغان نوعی بیماری ویروسی و بسیار واگیردار است.خارش و جوش های قرمزی که در سراسر بدن ظاهر می شود از علائم این بیماری مسری است .

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، آبله مرغان یک ویروس مسری است که افراد زیادی در سراسر جهان به آن مبتلا شده اند . پیدایش واکسن آبله مرغان میزان این بیماری را تا ۹۰ درصد کاهش داده است . امروزه در کشورهایی که واکسن ارائه می شود آبله مرغان بسیار نادر است اما با این حال بسیاری از بزرگسالان که قبلا دچار آبله مرغان شده اند ، هنوز هم علائمی از این بیماری مانند زخم های آبله مرغان را دارند.

بیشتر بخوانید:

راز صورت‌هایی که هرگز جوش نمی‌زنند

آبله مرغان باعث ایجاد تاول های شدید خارش دار می شود که جای زخم ناشی از خاراندن آن ها تاول های آبله مرغان است که پوست بعد از مدتی آسیب دیده خواهد شد که معمولاً به آن بافت اسکار می گویند . بنابراین زخم آبله مرغان به دلیل التهاب پوستی و خاراندن آن ایجاد می شود . آبله مرغان یک نوع عفونت محسوب می شود که تهدید کننده زندگی تلقی نمی شود اما ممکن است عوارضی را در پیش داشته باشد .

برخی علائم ویروس آبله مرغان عبارتند از :

 تب
 ضعف
 کاهش اشتها
 درد عضلات
 حالت تهوع
  تاول های خارش دار
که این علائم در بزرگسالان افزایش می یابد و شدید تر خواهد شد .

حدود ۵ تا ۱۵ درصد از بزگسالان مبتلا به آبله مرغان ، دچار بیماری تنفسی مانند ذات الریه خواهند شد.

هنگامی که آبله مرغان بروز پیدا می کند لکه های تاول مانند روی صورت ظاهر می شوند و سپس به سایر قسمت های بدن منتقل خواهند شد . آن ها کوچک ، قرمز و عموما خارش دار هستند . اغلب بالای تاول ها جوش های ایجاد می شود که احساس خارش را افزایش می دهند.

بعد از گذشت ۲ روز تاول ها شروع به خشک شدن و پوسته شدن می کنند که این پوسته ها در نهایت منجر به ریختن آنها می شود.

بهترین راه برای محافظت از خود و فرزندانمان در برابر آبله مرغان ، اطمینان از واکسینه شدن است.

بعد از چندین هفته که علائم آبله مرغان از بین رفت ، ممکن است لکه ها روی پوست باقی بماند که یافتن درمانی مناسب ضروری است.

بهترین روش خانگی برای درمان و رفع جای آبله مرغان

در این قسمت  برخی نکات را برای رفع لکه های ناشی از آبله مرغان ارائه خواهیم داد :

۱- روغن ویتامین E و آلوئه ورا :

روغن ویتامین E و آلوئه ورا هر دو خاصیت تسکین دهندگی دارند و باعث کاهش خارش و بهبود سریع تر خواهند شد . این دو ماده را با یکدیگر ترکیب کنید و سپس ماسک بدست آمده را روی قسمت های آسیب دیده پوست اعمال کنید ، این روند را هر روز ، چندین بار تکرار کنید تا از ماندگار شدن زخم ها جلوگیری نمایید . 

۲-کره کاکائو :

این ماده به دلیل توانایی در بهبود زخم ها و لکه ها بسیار مناسب است . 

۳-آب لیمو :

آب لیمو سرشار از اسید سیتریک و ویتامین C است که به مقابله با جای زخم و تغییر رنگ پوست کمک خواهد کرد . اگر پوست حساسی دارید یا می خواهید این درمان را برای کودکانتان اعمال کنید، یک آبلیموی نصفه را با دو قاشق چای خوری عسل مخلوط کنید و روی صورتتان بمالید و بعد از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه شستشو دهید .

۴. پاپایا :

پاپایا به دلیل وجود آنزیمی به نام پاپائین برای روشن تر شدن پوست مورد استفاده قرار می گیرد ، این آنزیم همچنین سلول مرده سطح پوست را از بین می برد و به عنوان درمان عالی برای زخم آبله مرغان محسوب می شود و رطوبت پوست را حفظ می کند که می تواند روند بهبودی را تسریع بخشد .

برای تهیه اسکراب پاپایا یک فنجان پاپایای تازه را با ۵ قاشق غذا خوری شیر تازه و ۵ قاشق غذا خوری شکر قهوه ای ترکیب نمایید ، به خوبی هم بزنید و سپس ماسک بدست آمده را بعد از شستشوی صورت با صابون ملایم روی صورتتان اعمال کنید . این درمان را مرتبا اعمال کنید تا به نتیجه مطلوب برسید . 

۵.عسل:

یکی از بهترین مواد برای بهبودی زخم ولکه های آبله مرغان عسل است زیرا حاوی آنتی اکسیدان هایی است که به تقویت کلاژن سازی و تسریع روند بهبودی کمک خواهند کرد . همچنین خاصیت ضد عفونی کننده آن به درمان لکه های آبله مرغان کمک می کند به خصوص زمانی که زخم ها هنوز کاملا خشک نشده اند . 

۶.جوش شیرین :

در صورت ایجاد کمی خارش در اثر شروع آبله مرغان ، بلافاصله از جوش شیرین به منظور پیشگیری و پیشرفت تاول استفاده کنید . استفاده از جوش شیرین در قسمت های آسیب دیده ممکن است خارش و سوزش پوست را تسکین دهد . با اضافه کردن کمی آب به جوش شیرین خمیری درست کنید و آن را روی پوستتان ماساژ دهید تا به از بین بردن سلول های مرده پوست کمک کند . 

۷.آلوئه ورا:

آلوئه ورا می تواند به تسکین و بهبودی خارش و التهاب کمک کند . ابتدا ژل را از گیاه آلوئه ورا استخراج کنید و مستقیما روی قسمت آسیب دیده پوستتان اعمال نمایید که این کار علاوه بر درمان خارش به روند بهبودی و درمان نیز کمک می کند .

۸.لایه بردارهای شیمیایی :

در مواردی که اسکار های آتروفیک شکل گرفته باشند ، ممکن است که متخصص پوست استفاده از لایه بردار های شیمیایی را توصیه کنند که این لایه بردارها ، اسکارها و جای لکه های آبله مرغان را از بین می برند که دلیل آن وجود اسید گلوکولیک می باشد .

می توان از این لایه بردار ها برای احیای پوست و کاهش لکه های اسکار آبله مرغان استفاده کرد .این لایه بردار ها اغلب برای درمان لکه های تیره ناشی از پیری و آکنه نیز استفاده می شود . 

۹.جوان سازی فوتوفیشال:

یکی دیگر از روش ها برای از بین بردن جای اسکار آبله مرغان جوان سازی فوتو فیشال است که نوعی لیزر درمانی محسوب می شود و روی ضایعات پوستی تمرکز دارد .بافت ها و مویرگ ها با انرژی شدید نور به جوان سازی سلول های سطح پوست کمک می کند ، این درمان همچنین میزان کلاژن سازی را تقویت می کند و در نهایت موجب صافی سطح پوست خواهد شد .همچنین این درمان باعث کاهش قرمزی و چین و چروک نیز می شود . 

۱۰. میکرونیدنینگ:

برای از بین بردن جای لکه های آبله مرغان میکرونیدنینگ انتخاب مناسبی است که دارای یک غلتک مجهز به سوزن های ریز است که در پوست نفوذ می کند و تولید کلاژن در قسمت های آسیب دیده را تقویت خواهد کرد .همچنین می تواند به پر کردن پوست و بازگشت شکل طبیعی آن کمک کند و ظاهر اسکارهای آبله مرغان را بهبود بخشد . 

کد خبر: 1193553

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =