برای لاغر شدن برنج بخوریم یا نخوریم؟

امروزه بسیاری از مردم برای داشتن اندام دلخواه و حفظ سلامتی باید در مصرف برنج تعادل ایجاد کنند. مهم‌ترین نکته در رژیم لاغری استفاده از میزان درست برنج در وعده‌های غذایی است.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، برای تناسب اندام رژیم‌های بسیاری وجود دارد و یکی از آن‌ها رژیم لاغری با برنج است. در طی این رژیم باید خوردن لبنیات را به حداقل رساند و به طور میانگین بین ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ کالری برنج در روز مصرف شود. در ادامه باید گفت که به همراه برنج انواع حبوبات و سبزیجات را باید استفاده کرد. این را بدانید که چه نوع برنج و کیفیت آن در رژیم لاغری شما بسیار اهمیت دارد.

بیشتر بخوانید:

برای مراقبت کلی و ساده از پوست و مو این مطلب را بخوانید

آیا حذف کامل برنج در رژیم لاغری موثر است؟

قبل از هر چیز باید بدانید که دلیل اصلی تاثیر برنج بر وزن این است که پس از مصرف آن تمایل ما برای استفاده از کربوهیدرات ها و مواد قندی افزایش می یابد. در نتیجه مصرف برنج به صورت غیر مستقیم باعث افزایش وزن افراد خواهد شد.

حذف برنج سفید از رژیم غذایی می‌تواند برای کاهش سریع وزن نیز مفید باشد. معمولاً به بیمارانی که می خواهند وزن کم کنند توصیه می‌شود که از برنج به مدت دو هفته کاملاً خودداری کنند. ولی از آنجایی که متخصصان حذف کامل برنج را توصیه نمی‌کنند باید پس از حداکثر دو هفته، برنج را در مقادیر کمتر و معقول به رژیم غذایی خود بازگردانند.

برنج سفید و قهوه‌ای

در کنار روش پخت برنج؛ نوع آن هم در رژیم لاغری با برنج تأثیرگذار است. افرادی که تمرین می‌کنند، رژیم می‌گیرند و سعی می‌کنند که سالم‌تر غذا بخورند، برنج را در وعده‌های غذایی خود قرار می‌دهند. بین برنج سفید و قهوه‌ای، بسیاری تمایل دارند برنج قهوه‌ای را انتخاب کنند زیرا بسیار سالم‌ است و نسبت به برنج سفید کالری کمتری دارد و علاوه بر ارزش غذایی بالا، اثرات ضد چاقی دارد. برنج قهوه‌ای را می‌توان به عنوان یک غذای مغذی و توصیه شده در نظر گرفت که ممکن است عادات غذایی و همچنین سلامت کلی را بهبود بخشد. از دیگر مزایای برنج قهوه‌ای تولید انرژی بیشتر در بدن و پیشگیری از سرطان دستگاه گوارش است. لذا بیشتر متخصصان تغذیه برای رسیدن به تناسب‌اندام بیشتر برنج قهوه‌ای را توصیه می‌کنند.

برنج سفید در رژیم لاغری

به‌عنوان منبع اصلی کربوهیدرات است که به تامین مجدد سطوح گلیکوژن و کمک به تولید سریع انرژی منجر می‌شود. برنج سفید مقادیر زیادی سلنیوم، آهن، ویتامین‌های B کمپلکس و منگنز را فراهم می‌کند. همچنین منبع خوبی از پتاسیم، منیزیم، مس و سایر مواد معدنی است و هضم آن بسیار راحت است.

سبوس برنج برای لاغری

فیبر نقش بسیار موثری در کاهش وزن دارد وسبوس برنج سرشار از فیبر است. لازم به ذکر است که فیبر، یبوست را که یکی از عوامل چاقی است را درمان می‌کند و باعث لاغری فرد می‌شود. از طرفی دیگر اشتها را کاهش می‌دهد و فرد احساس گرسنگی نمی‌کند. تمام موارد ذکر شده از عوامل اصلی در رژیم لاغری است که به آن باید توجه کرد.

سبوس برنج منبع اصلی بسیاری از ویتامین‌ها و مواد مغذی است که می‌تواند نیازهای بدن را تامین کند. سبوس برنج از عصبانیت ناشی از رژیم و گرسنگی جلوگیری می‌کند همچنین متابولیسم چربی‌ها را افزایش می‌دهد و باعث لاغری می‌شود. اگر می‌خواهید از سبوس برنج برای لاغری استفاده کنید بهتر است صبح‌ها به صورت ناشتا یک قاشق از سبوس برنج را در یک لیوان آبجوش بریزید و میل کنید. مصرف میزان مناسب از آب به جذب سبوس برنج در بدن کمک می‌کند. با مشورت متخصص تغذیه در یک دوره هر روز از آن استفاده کنید.

سبوس برنج در علم طب سنتی بسیاری از بیماری‌ها را نیز درمان می‌کند. از خواص سبوس برنج می‌توان به مواردی مانند مرطوب کردن پوست، درمان دیابت، جلوگیری از سرطان، لاغری، اشاره کرد. از طرفی دیگر بدن شما در برابر باکتری ها، ویروس ها و سایر ارگانیسم های بیماری زا حفظ می‌کند.

بسیاری این سوال برایشان پیش می‌آید که آیا سبوس برنج چاق می‌کند؟ باید گفت که این ماده مغذی برای کاهش وزن است و در رژیم‌های لاغری از آن استفاده می‌شود.

برنج و نان در رژیم لاغری

اگر هدف شما از دست دادن چربی و لاغری است، نان نیز مانند برنج می‌تواند انتخاب خوبی برای شما باشد البته این در صورتی است که کالری یکسانی را در نظر بگیرید. از طرفی به دلیل داشتن پروتئین و فیبر، شما را برای مدت طولانی سیر نگه می‌دارد و پروتئین مناسبی برای افزایش متابولیسم شما دارد.

اگر می‌خواهید عضله بسازید، هر دو انتخاب خوبی هستند، اما برنج سفید انتخاب بهتری است. این به این دلیل است که رژیم‌های عضله‌سازی معمولاً نیاز به دریافت کالری بسیار بیشتری دارند و هر چه غذاهایی که سریع‌تر هضم شوند، خوردن آن وعده‌ها آسان‌تر می‌شود. طبق مطالعات، افرادی که در رژیم لاغری خود غذاهای کم کالری شامل غلات کامل مانند نان و برنج سفید داشتند، چربی شکمی بیشتری از دست دادند. غلات کامل ویتامین، مواد معدنی و فیبر بیشتری نسبت به تصفیه شده فراهم می‌کنند.

منبع: سلامت نیوز

انتهای پیام/

کد خبر: 1194080

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =