نابودی کلیه با مصرف بی‌رویه دارو و مکمل‌های ورزشی

متخصص داخلی و فوق تخصص بیماری‌های کلیوی گفت: مصرف بی‌رویه داروهای مسکن، گیاهی و مکمل‌های ورزشی، بدون نظارت پزشک، می‌تواند سلامت کلیه‌ها را به خطر اندازد.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، سارا رحمانیان با اشاره به افزایش شیوع بیماری‌های کلیوی در سال‌های اخیر، نسبت به مصرف بی‌رویه مسکن‌ها و داروهای گیاهی هشدار داد و اظهار داشت: علل شایع بیماری‌های کلیوی مانند دیابت و فشار خون همچنان در صدر عوامل بیماری‌زا هستند، اما در سال‌های اخیر، مصرف بی‌رویه برخی داروها به‌ویژه مسکن‌ها و داروهای گیاهی غیرمعتبر نیز سهم قابل توجهی در بروز این بیماری‌ها داشته است.

بیشتر بخوانید:

مواد غذایی تولید کننده سنگ کلیه

وی افزود: مصرف بی‌رویه مسکن‌ها که عمدتاً به دلیل شیوع بیماری‌هایی مانند آرتریت و ساییدگی مفاصل افزایش یافته، علاوه بر عوارض کبدی، می‌تواند آسیب‌های جبران‌ناپذیری به کلیه‌ها وارد کند.

این فوق تخصص بیماری‌های کلیوی ادامه داد: متأسفانه، بسیاری از بیماران بدون مشورت با پزشک از این داروها استفاده می‌کنند، در حالی که هر مسکنی برای همه افراد مناسب نیست.

وی با اشاره به استفاده گسترده از داروهای گیاهی تصریح کرد: اگر چه عنوان گیاهی برای این داروها به کار می‌رود، اما بسیاری از آنها فاقد تأییدیه‌های علمی و آزمایش‌های فارماکولوژی هستند. ما موارد متعددی از نارسایی کلیوی و کبدی ناشی از مصرف این داروها را مشاهده کرده‌ایم که در برخی موارد، عوارض غیرقابل جبران به دنبال داشته است.

رحمانیان نسبت به مصرف خودسرانه مکمل‌ها و داروهای بدنسازی هشدار داد و گفت: جوانان و ورزشکارانی که به دنبال کاهش یا افزایش وزن و عضله‌سازی هستند، باید از استاندارد بودن داروها و مکمل‌ها اطمینان حاصل کنند چرا که مصرف مکمل‌های غیرمعتبر می‌تواند عوارض جدی، به‌ویژه برای افراد مبتلا به بیماری‌های کلیوی، ایجاد کند.

وی تأکید کرد: با توجه به دسترسی گسترده به اطلاعات، پیش از مصرف هر نوع دارو یا مکمل، باید اصالت و نیاز بدن به آن را بررسی و در صورت ابهام، با پزشک معالج یا مراجع ذی‌صلاح مشورت کرد.

این فوق تخصص بیماری‌های کلیوی در پایان با تاکید بر اینکه مصرف بی‌رویه داروهای مسکن، گیاهی و مکمل‌های ورزشی، بدون نظارت پزشک، می‌تواند سلامت کلیه‌ها را به خطر اندازد، تصریح کرد: بنابراین، پیشگیری و آگاهی از عوارض این مواد، راهی مؤثر برای کاهش ابتلا به بیماری‌های کلیوی است.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

کد خبر: 1253790

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =