به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز، امسال نیز همانند سالهای گذشته خیل مشتاقان زیارت اباعبدالله (ع) در اربعین، خود را از جای جای کشور به زائران در مسیر پیادهروی نجف تا کربلا میرسانند. در این میان، رعایت بعضی نکات علاوه بر حفظ سلامتی و کاهش سختی مسیر پیاده روی اربعین، خطرات احتمالی را نیز از زائرین دور میکند.
مسیر های پیاده روی اربعین حسینی در عراق
مسیرهای پیادهروی که در عراق برای مشتاقان عزیمت پیـاده به کـربلای معلّی تعیین شــده به صورت 1.نجـف-کربــلا 2.کــوفــه-کــربــلا 3. کاظمین-کربــلا (بغداد) و 4. حله-کربــلا است. مسیـــر انتخـــابی زائــران ایــرانی بـرای حضــور در پیــادهروی اربعیـن، نـجــف-کـربــلا است کــهکوتاهترین، پرترددترین، امنترین و مشهورترین مسیر دسترسی به کربلا محسوب میشود.
مرز های مهران، خسروی، باشماق و تمرچین برای ساکنین استانهای نیمه شمالی و غربی کشور و بـرای ساکنین استانهـای جنوبی کشور مرزهای شلمچه و چذابه گزینه های مناسبتی هستنـد.
وسایل و نکات ضروری پیاده روی اربعین
از وسایل مورد نیاز در مسیر و مقصد میتوان به گذرنامه دارای اعتبار بیش از 6 ماه یاگذرنامه ویژه اربعین برای خروج از کشور، کولـه پشتی منـاسب بـرای سفـر، تلفــن همـــراه و شارژر، کـارت بانکـی ایــرانی، پـول ایـرانـی و مقـداری دینار، وسایل بهـداشت فـــردی، کفش و لباس منـاسب اشاره کرد.
وسایل و موارد مـمنــوعـــه در کــشور عــراق
به همراه داشتن داروهایی نظیر مورفین، متادون، دیازپام، ترامادول، استامینوفن کدئین، هیدروکدون بی تاتارات و مپریدین هیدروکلراید، مـــوادی مانند مـواد مـحترقـه، مواد منفجــره، شـربـــتهـای اسپـکــدورانت، کــدئین و متــادون، آمپــول هــای پتــدین، مــورفیــن، تــــرامادول و همچنین مـــواد مخـــدر تـــریـــــــاک، شــیــشـــــه، هـــروئیـــنمـــاری جـــوانـــا، گـــــــــل و گــــــراس و ... در کشور عراق ممنوع است.
گفتنی است همراه داشتن داروهای ویتامین، دیابتی، فشارخون، ضدر درد غیر کدوئین ممنوع نیست.
توصیه های ایمنی و سلامت در مراسم پـیـاده روی اربـعیـن
به صورت جمعی حرکت کنید و از تردد فردی در مسیرهای نامشخص بپرهیزید.
از حضـور و مـاندن در ازدحـامات و مسیــرها و مکــان های پر تجمـع پرهیـز کنید.
از مـواد غـذایی رو باز و در معـرض ورود حشـرات و گرد و غبــار استفــــاده نکنید.
غذا را به مدت طولانی و برای وعده های دیگر نگهداری نکنید.
از مصرف شربت هایی که از آب غیربهداشتی تهیــه می شونــد، خودداری کنید.
از مصرف غذاهـای مانـده و سـرد پرهیـز کنید.
از کنسرو نجوشیده یا بادکرده و یا سوراخ شده با بوی نامطبـوع استفــاده نکنید.
در صــورت داشتــن علائم بیمـاری از دیگـران فاصلــه بگیریـد.
از مصرف آبی که از بهداشت آن مطمئن نیستید خودداری کنید.
ماسک فیلتردار تهیه و همراه خود بردارید تا در صورت وجود ریزگردها و آلودگی هوا از آن استفاده کنید.
در هنگام راهپیمایی از هل دادن و فشار به هم مسیران خود به ویژه افراد سالمند و کودکان خودداری کنید.
با مشاهده هرگونه اقدام مشکوک (مواد منفجره، اسلحه، مهمات و ...) سـریعاً به پلیس اطلاع دهید.
راههای پیشگیری از گرمازدگی در پیادهروی اربعین
رعایت برخی توصیهها مانند عدم مصرف آب بسیار خنک و یخ، پرهیز از همراه داشتن بار اضافی، اجتناب از غذاهای سرخ شده، تعادل در مصرف نوشیدنیهای گاز دار و کافئین دار، استفاده از لباس گشاد (نخی و خنک)، نوشیدن آب زیاد (شربت خاکشیر و تخم شربتی)، استراحت در طول روز و پیاده روی در عصر یا شب و استفاده از چفیه، کلاه و عینک میتواند از گرمازدگی در پیاده روی ممانعت کند.
خبرنگار و طراح: علی کاوه
انتهای پیام/
نظر شما