دیپلماسی مقتدرانه جایگزین دیپلماسی التماسی در دولت سیزدهم

وزیر علوم در تبیین اقدامات دولت در ۲ سال گذشته گفت: دولت سیزدهم دولت نشسته نیست و دیپلماسی مقتدرانه را جایگزین دیپلماسی التماسی کرده است.

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری شنبه شب در سخنانی بعد از نماز مغرب و عشا در مسجد جامع انصار المهدی محله جنت آباد شمالی اظهار کرد: مسئولیت در جمهوری اسلامی معنای متفاوتی نسبت با دیگر کشورها دارد؛ زیرا قوانین بر اساس شرع است و رعایت نکردن قانون نه تنها جرم بلکه گناه است. مدیریت در چنین نظامی بسیار حساس و سخت است.

بیشتر بخوانید: 

تعیین ماموریت برای دانشگاه‌ها در سند ملی نوآوری

وزیر علوم یکی از ویژگی‌های رئیس جمهور و هیئت دولت را سفر به مناطق مختلف دانست و گفت: دولت سیزدهم، دولت نشسته نیست و شخص رئیس جمهور و سایر اعضای هیئت دولت دائم در سفر استانی به اقصی نقاط ایران هستند و از نزدیک در جریان موفقیت‌ها، مشکلات و معضلات قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: وقتی مدیران از نزدیک در جریان مشکلات قرار می‌گیرند، بر مبنای توانمندی‌های هر منطقه با تصمیم‌های خود موجب رشد منطقه می‌شوند و در توزیع امکانات و اعتبارات عادلانه برخورد می‌کنند. در وزارت علوم در ۲ سال گذشته ۵۰ سفر استانی داشته‌ایم و در حوزه کاری خود مؤسسات آموزشی و پژوهشی و فناوری اکثر استان‌ها را بازدید کرده‌ایم.

عضو دولت سیزدهم با اشاره به اهمیت مدیریت در همه جوامع از جمله خانواده افزود: مدیریت یک کشور کار ساده‌ای نیست و هر روز مشکلات زیادی پیش می‌آید که باید با آن مقابله کرد. فرزندان ملت ایران برای تأمین انرژی، رفاه و آسایش شبانه‌روزی تلاش می‌کنند.

وزیر علوم با اشاره به قطع برق در تابستان‌های گذشته گفت: به لطف کار جهادی، این مشکلات به حداقل رسیده و فرزندان ایران با دانش بومی شده بزرگ‌ترین پتروشیمی‌ها را تأسیس و بنزین و میعانات گازی کشور را تأمین می‌کنند.

وی گفت: در زمانی که سخت‌ترین تحریم‌های ظالمانه به کشور تحمیل می‌شود و دشمنان می‌خواهند با از کار انداختن پمپ بنزین‌ها برای کشور مشکل ایجاد کنند، دانش آموخته‌های دانشگاه‌های کشور رفاه را برای مردم فراهم کرده‌اند.

زلفی گل با اشاره به دوران شیوع کرونا افزود: در آن زمان کشورهای سلطه‌گر با نهایت بی رحمی به دلیل تحریم، واکسن به ما ندادند اما دانشمندان ایرانی با اراده خود چند نوع واکسن ساختند.

وی تصریح کرد: امروز دانشمندانی در کشور داریم که در سراسر دنیا مرجعیت علمی دارند. در بدو انقلاب ۱۷۰ هزار دانشجو در کارشناسی و ارشد داشتیم، دانشجو را برای دوره دکتری به خارج اعزام می‌کردیم، اما امروز ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار دانشجو و بیش از ۸۰۰ دانشمند یک درصد و ۲ هزار دانشمند ۲ درصد بین‌المللی داریم، در زمینه تولید علم نیز رتبه ۱۵ علمی را در جهان داریم.

دیپلماسی مقتدرانه به جای دیپلماسی التماسی

عضو دولت سیزدهم با اشاره به تحولات در سطح سیاست خارجی اظهار کرد: دیپلماسی مقتدرانه، به جای دیپلماسی التماسی در دستور کار دولت قرار گرفت و در نتیجه موفقیت‌ها می‌بینیم. شخص رئیس جمهور هر ماه چند سفر به کشورهای مختلف دارد. کشورهای مسلمان به سمت ایران رو آورده‌اند. یکی از کشورهای مسلمان اثرگذار در دنیا عربستان است و دیدیم در نتیجه این دیپلماسی مقتدرانه روابط ما با عربستان بهبود یافت.

وی تاکید کرد: دنیا باور کرده جمهوری اسلامی مستقل است و تحریم نمی‌تواند کشور را منحرف کند؛ البته معیشت کشور و مردم را مشکل می‌کند؛ اما مسیر اصلی کشور را منحرف نخواهد کرد.

زلفی گل با اشاره به عضویت جمهوری اسلامی در مجامع بزرگ بین‌المللی از جمله شانگ‌های و برعکس اظهار کرد: این در شرایطی است که قبل از دولت سیزدهم ارتباط ما برخی کشورهای همسایه قطع بود.

احداث بیش از ۱۵ هزار تخت بیمارستانی، رتبه‌بندی معلمان و تک‌نرخی کردن ارز

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی به برخی اقدامات وزارتخانه‌های مختلف در مدت دو سال گذشته اشاره کرد و گفت: بیش از ۱۵ هزار تخت بیمارستانی و بیش از پنج هزار مدرسه و هنرستان ساخته شده است.

زلفی گل ادامه داد: همچنین در شرکت‌های دانش بنیان مستقر در پارک‌ها بیش از ۵۰ هزار شغل دانش‌بنیانی ایجاد و بیش از پنج هزار روستا به شبکه اطلاعات وصل شده است.

وی به تک نرخی شدن ارز اشاره کرد و افزود: تک‌نرخی شدن ارز، یک جراحی بزرگ اقتصادی بود که دولت‌ها زیر بار آن نمی‌رفتند؛ اما این دولت آن را اجرا کرد و تاوان را هم داد و جلوی فسادها را گرفت. رتبه‌بندی معلمان در این دولت برای اولین بار انجام شد و دولت سیزدهم و هزینه‌های سنگین آن را به جان خرید.

زلفی گل گفت: زمانی مملکت مسیر درست را می‌رود که معلمان قدر بینند و بر صدر بنشینند؛ اما محدودیت‌های اعتباری اجازه نداده در شأن دبیران و آموزگاران امکانات در نظر گرفته شود. با وجود این، دولت سیزدهم معتقد است هزینه برای آموزش، پژوهش و فناوری بهترین سرمایه‌گداری برای آینده است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: باید قدردان مدیران و مسئولان گذشته باشیم، در ۴ دهه پیروزی انقلاب اقدامات زیادی صورت گرفته است. همه این اقدامات در زمانی بود که ۸ سال جنگ و تحت تحریم شدید بوده‌ایم، این نشان می‌دهد وقتی صداقت و اهداف مقدس داشته و باور داشته باشیم می‌توانیم به اهداف خود می‌رسیم.

وزیر علوم به مناسبت هفته دولت و به ابتکار مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری در نماز مغرب و عشا در مسجد جامع انصار المهدی حاضر شده بود و بعد از نماز نیز در میز خدمت شنوای مشکلات اهالی محل بود.

گفتنی است، برنامه حضور وزرا در مساجد به مناسبت هفته دولت در راستای جهاد تبیین خدمات دولت مردمی و تشریح دستاوردها و اقدامات صورت گرفته در ۳۰ مسجد با حضور ۳۰ وزیر برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1195695

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =