استاپ‌موشن عرصه نوظهور در بازاریابی است/ نقش موشن‌گرافی در رونق تجارت

در صنعت انیمیشن‌سازی و پویانمایی، ساخت استاپ موشن یک تکنیک سینماتوگرافی هست و به این صورت انجام می‌شود که کاراکتر را کمی حرکت می‌دهند، سپس از آن با دوربین ثابت عکس گرفته می‌شود و آنقدر این عمل را تکرار می‌کنند تا حرکت تصویر را به بیننده القا کنند و مخاطب باورش می‌شود که آن مدل جان‌دارد و به خودی‌خود حرکت می‌کند.

حسام رضایی برگزیده اولین رویداد تخصصی دانشجویی استاپ‌موشن در گفت‌وگو با خبرنگار استانی ایسکانیوز اظهار کرد: جشنواره‌ خلاق‌شو اولین رویداد تخصصی دانشجویی با محوریت ساخت‌ استاپ‌موشن در سطح استان همدان بود که حدود ۱۷۰ دانشجو در قالب تیم‌های ۲ الی ۴نفره، از دانشگاه‌های بوعلی، آزاد اسلامی همدان، علم و صنعت، فنی و حرفه‌ای و علوم پزشکی همدان با موضوعات کنگره هشت هزار شهید استان همدان، همدان پایتخت تاریخ و تمدن ایران و موضوع عفاف و حجاب شرکت کردند.

رضایی افزود: انتظاری برای ساخت یک موشن تخصصی از دانشجویان در حال تحصیل نباید داشت، چون تجهیزات تیم‌ها برابر نبود. آنچه حائز اهمیت‌ است نوشتن یک سناریوی پخته‌ است که با وجود زمان کوتاه نمایش (۱-۳ دقیقه) ، در عین‌ حال قابل فهم برای اکثر سنین و مخطب پسند باشد. تیم ما متشکل از ۲نفر (حسام رضایی: کارشناسی‌ارشد مدیریت بازاریابی و امیرحسین کرمی: کارشناسی صنایع غذایی) که کاملا رشته‌های نامرتبطی با ساخت استاپ‌موشن داشتیم، از روی علاقه و کنجکاوی در قالب تیم شهید گودرزی، در این رویداد تخصصی شرکت کردیم. آنچه پشت یک ویدیوی استاپ موشن تکنیکی و ارزشمند پنهان شده، یک همکاری تیمی فوق‌العاده است.

حسام رضایی با اشاره به ماهیت استاپ‌موشن تصریح کرد: در صنعت انیمیشن‌سازی و پویانمایی، ساخت استاپ موشن یک تکنیک سینماتوگرافی هست و به این صورت انجام می‌شود که کاراکتر را کمی حرکت می‌دهند، سپس از آن با دوربین ثابت عکس گرفته می‌شود و آنقدر این عمل را تکرار می‌کنند تا حرکت تصویر را به بیننده القا کنند و مخاطب باورش میشود که آن مدل جان‌دارد و به خودی‌خود حرکت می‌کند.

ویدیو کوتاه ساخته شده توسط تکنیک استاپ موشن که حائز رتبه اول از منظر دیدگاه مردمی در جشنواره‌ خلاق‌شو شد
دانش آموخته رشته مدیریت بازرگانی واحد همدان با اشاره به فرصت های تبلیغاتی این تکنیک رسانه ای گفت: به‌صورت تخصصی در حوزه بازرگانی و بازاریابی زمانی که بخواهیم یک محصول را تبلیغ کنیم، طبیعتا اولین موضوعی که به ذهن می‌رسد این است که به دلیل بی‌جان بودن این محصولات، حتما باید از یک نفر برای توضیح درباره محصول استفاده کنیم. اما با توجه به این که محصولات قادر به توضیح دادن نیستند، ما میتونیم از استاپ موشن استفاده کنیم. همچنین ممکن است کسب‌ و کار ما مبتنی بر یک محصول نباشد و فقط بخواهیم بیزینس خودمان را معرفی کنیم، برای این کار نیز با استاپ موشن می‌توانیم به‌سادگی، ویدئوهای تبلیغاتی بسیار جذاب برای معرفی برند خودمان بسازیم. متقابلا استاپ‌موشن اثری ماندگار در ذهن مخاطب است و درصورت ساخت تخصصی میتواند باعث اشتراک‌گذاری زیاد در سطح فضای مجازی شود. در نتیجه جزو تبلیغات کم‌هزینه و پربازده در فضای آنلاین است.

حسام رضایی معتقد است استاپ‌موشن برای صنعت فرهنگی،هنری، رسانه‌ای و.. یک انفجار خلاقیت است. پیشرفت‌های اخیر در فناوی مثل دوربین‌های با کیفیت بالا، نرم‌افزارهای رایگان ویرایش فیلم، افزایش محبوبیت یوتیوب، آپارت و سایر وب‌سایت‌های میزبان ویدیو، منجر به احیای انیمیشن‌های استاپ موشن شده و از سوی دیگر ظرافت بالای تولید استاپ موشن‌، زمینه را برای انیماتورها به وجود آورده تا بیش از پیش خلاقیت خودشان را به میان بیاورند و از هیچ روشی برای جذاب‌تر کردن نتیجه‌ی کار دریغ نکنند.
رضایی با اشاره به تجهیزات اولیه برای ساخت یک استاپ موشن ساده از تجربه‌های شخصی خود گفت: تیم ما از کاربرد استاپ‌موشن در حوزه‌های مختلف آگاه بود اما دانش ساخت استاپ‌موشن را نداشتیم و تا به‌ حال هیچ دوره‌ای رابرای یادگیری آن نگذرانده بودیم. از این رو برای محک شخصی و نشان دادن توانایی های فردی، وارد این رویداد شدیم. افراد در سنین کودکی تا بزرگسالی میتوانند با داشتن یک دوربین(موبایل،عکاسی) و اپلیکشن ساخت استاپ‌موشن و تنها با چند چوب کبریت، کاغذرنگی، برگ خشک و تعدادی خرده سنگ به عنوان کاراکتر اما با داشتن یک داستان جالب، اولین تجربه‌ی ساخت استاپ‌موشن رو داشته باشند.

وی درباره استاپ موشن در ایران و سایر نقاط دنیا افزود: اگر یک روز را به تماشای برنامه‌های تلویزیونی سپری کنید قطعا متوجه می شوید روز به‌ روز به تعداد تبلیغات و محتوایی که برگرفته از ساخت استاپ‌ موشن هست چه مقدار افزوده می‌شئد و صدا و سیما با همکاری وزرات‌خانه‌های مختلف درحال استفاده از این تکنیک برای افزایش اطلاع‌رسانی‌ها خود هستند. اما متاسفانه در حوزه ساخت فیلم‌های کوتاه و بلند با این روش بسیار عقب هستیم. خوشبختانه انیمیشن در ایران نسبت به دیگر کشورهای جهان رشد چشمگیری به جهت کیفی داشته و البته در ایران در دو تکنیک استاپ موشن و سه بعدی ضعیف‌تر است اما ایران در زمینه انیمیشن کاغذی و شنی و سایر حوزه‌هایی که به دلیل دشواری کمتر در دیگر کشورها مورد استفاده قرار می‌گیرد، بسیار موفق هست. این حوزه نیازمند توجه بیشتر مسئولین برای آموزش افراد خلاق، صبور و دقیق هست. از جمله آثار معروف این حوزه که همه با اون خاطره داریم پت‌ومت و بره‌ناقلا هست. که برای بنده آقای فاکس شگفت‌انگیز، از داستان جالبی برخوردار است.

عضو تیم برتر مسابقات استاپ موشن ادامه داد: در بازاریابی همیشه اشاره به رفع نیاز انسان‌ها و به دنبال ارزش‌گذاری برای مشتریان هستیم. متقابلا استاپ موشن یک نوع انیمیشن بسیار محبوب برای بازاریابی است زیرا قدرت تطبیق پذیری بالایی دارد. این دسته‌ی خاص از ویدیوهای کوتاه، مشتری را با ایده‌ اصلی شرکت مورد نظر آشنا کرده و حول محور محصولات و خدمات می‌چرخد.

انیمیشن های معروفی که با تکنیک استاپ موشن ساخته شده و در ذهن بسیاری از کودکان طعم شیرینی را دارد:

استاپ‌موشن عرصه نوظهور در بازاریابی است/ نقش موشن‌گرافی در رونق تجارت

استاپ‌موشن عرصه نوظهور در بازاریابی است/ نقش موشن‌گرافی در رونق تجارت

حسام رضایی برگزیده اولین رویداد تخصصی دانشجویی استاپ‌موشن در استان همدان تصریح کرد: شکی نیست که استاپ موشن در رسانه‌های اجتماعی بسیار محبوب بوده و ثابت شده است که مخاطبین نسبت به سوژه‌ی نشان داده شده در ویدیوها استاپ موشنی دقت بیشتری به خرج میدهند. این ویدیوها میتوانند برای یک نام تجاری نه چندان آشنا، تصویری بسیار مثبت، رنگارنگ و روح‌نواز ایجاد کنند. در نتیجه افراد بیشتری به سمت خرید آن محصول می‌روند و یا استقبال بیشتری نسبت به برند موردنظر صورت می‌گیرد.

از اهمیت استاپ‌موشن بدانید که شرکت ماکروسافت برای تبلیغ Xbox، حدود ۳.۵سال منتظر ساخت پروژه‌ای در قالب استاپ‌موشن ماند. شرکت‌های بسیار زیادی در دنیا از این حوزه برای تبلیغ استفاده می‌کنند. اما از نام آشناترین و معروفت‌ترین‌های آن شرکت BMW و نمایندگی BMW در هند است، تبلیغ استاپ‌موشن شرکت هوندا برای معرفی نسل‌ خودروهای آکورد و موتورسیکلت‌های جدیدش هم یک پشت‌صحنه‌ی بسیار عظیمی دارد. اسنپ نمونه‌ای ایرانی با خلاقیتی زیاد، تبلیغی در حوزه دوستی با محیط‌زیست برای مخاطبین به نمایش گذاشت که متوجه می‌شویم شرکت‌های خدماتی حتی ممکن است برای فروش اقدام به ساخت تبلیغات نکنند و تنها با اشاره به موضوع‌های پراهمیت باعث اشتراک‌گذاری برند خود با یک ویدیوی ۶۰ثانیه‌ای در فضای مجازی باشند.

استاپ‌موشن عرصه نوظهور در بازاریابی است/ نقش موشن‌گرافی در رونق تجارت


خبرنگار: محمدحسین میرزائی

انتهای خبر/

کد خبر: 1199058

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =