به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، علاوه بر این احساس خوب، تحقیقات نشان میدهند که ماساژ پا میتواند فواید زیادی برای سلامتی هم داشته باشد. ماساژ پا حتی برای مدتی کوتاه میتواند استرس شما را کاهش دهد و شما را سرحالتر کند.
بیشتر بخوانید:
کدام گیاهان پینه و میخچههای پا را درمان میکنند؟
ماساژ پا چیست؟
ماساژ برای سالیان زیادی است که در بین مردم محبوبیت دارد و فرهنگهای بسیار زیادی آن را مفید میدانند. ماساژ پا اغلب برای بهبود سلامت و آرامش بدن مورد توجه قرار میگیرد. رشتهی شیاتسو یا رفلکسولوژی برخی از تکنیکهای ماساژ هستند.
این تکنیکها ادعا میکنند که با اعمال فشار بر بیشتر از ۷۰۰۰ عصب پا میتوان در کل بدن انرژی آزاد کرد. ماساژ پا و رفلکسولوژی میتواند باعث تسکین درد، کاهش استرس و سریع شدن فرآیند بهبودی کمک کند. به طور سنتی ماساژ پا با دست انجام میشود؛ اگرچه در برخی مواقع از چوب یا غلطک برای تحریک موثرتر و بهتر قسمتهای مختلف پا استفاده میشود.
ماساژ پا چگونه به بدن کمک میکند؟
شاید فکر کنید که ماساژ پا چگونه میتواند به سلامت بدن کمک کند. ماساژ پا سیستم عصبی شما را فعال کرده و باعث افزایش تولید مواد شیمیایی (مثل اندورفین) در مغز میشود. در یک مطالعه، تاثیرات ماساژ پا روی افرادی که آپاندیس خود را برداشته بودند، بررسی شد. در نتیجه مشخص شد که این عمل به کاهش درد در آنها کمک میکرد و آنها نیاز کمتری به مصرف مسکنها داشتند.
این پایان ماجرا نیست. ماساژ پا گردش خون را در شما تقویت میکند و ماهیچهها و بافتهای شما را سالم نگه میدارد. اگر مشکل یا بیماری دارید که باعث آسیب عصبی یا گردش خون ضعیف در شما میشود (مثل دیابت)، ماساژ پا میتواند به شما کمک کند.
ماساژ دادن پاها همچنین به شما فرصتی میدهد تا مشکلات دیگری مانند زخمها، میخچهها و ناخنهای زیرپوستی را بررسی کنید. اگر گردش خون ضعیفی دارید، ایدهی خوبی است که پاهایتان را برای این موارد بررسی و برای درمانشان اقدام کنید.
چگونه میتوانیم پاهایمان را ماساژ دهیم؟
قطعا ماساژ حرفهای قیمت کمی نخواهد داشت. در صورتی که شرایطش را دارید میتوانید به مراکز ماساژ برای این کار مراجعه کنید. همچنین میتوانید در خانه به کمک دستگاههای ماساژ، با دست یا با کمک گرفتن از کسی به صورت رایگان پاهایتان را ماساژ دهید.
ماساژ با فشار متوسط بیخطر است و برای اکثر افراد که مبتلا به آرتریت (التهاب مفاصل) یا فیبرومیالژیا (سندروم درد اسکلتی-عضلانی) هستند، جوابگو بوده و به تسکین درد کمک میکند. اگر بار اولتان است که میخواهید ماساژ انجام دهید، میتوانید به یک فرد متخصص که دارای گواهینامه و مدرک معتبر است، مراجعه کنید. اگر عمل جراحی انجام دادهاید ابتدا با پزشک خود مشورت کنید و در صورت نیاز برای ماساژ اقدام کنید.
قدم اول
روی یک صندلی یا تخت بنشینید و یکی از پاهایتان را بالای ران پای دیگرتان قرار دهید. اگر دوست دارید میتوانید از مقداری لوسیون یا روغن (مثل روغن آرگان یا زیتون) استفاده کنید تا به حرکت راحتتر انگشتان روی پوستتان کمک کند.
قدم دوم
قسمت جلویی مچ پایتان را با یک دست نگه دارید. سپس پشت مچ پا را با انگشت شست و سبابهی دست دیگرتان فشار دهید و به سمت پاشنهی پا بکشید. اگر برای طولانی مدت میایستید، ورزش میکنید یا کفشهای پاشنه بلند میپوشید، این کار به شل شدن تاندون آشیل و کاهش درد پایتان کمک میکند.
قدم سوم
به کمک انگشت شست خود از پاشنه تا انگشت پاهایتان را با حرکات کوچک و دایره شکل فشار و ماساژ دهید. همچنین میتوانید بند انگشت شست خود را به کف پایتان فشار و به آرامی آن را ورز دهید. حتی میتوانید پایتان را با دو دست نگه دارید و با انگشتان شست به طور مستقیم از پاشنهی پا تا نوک انگشتان فشار وارد کنید.
قدم چهارم
در نهایت یک چرخش و کشیدگی ملایم در انگشتهایتان ایجاد کنید. وقتی کارتان تمام شد، پایتان را عوض کنید. اگر احساس درد دارید، فشار کمتری به پایتان وارد کنید و اگر درد شما کمتر نشد، ماساژ دادن را متوقف کنید.
ماساژ پا چه فوایدی دارد؟
پاها یکی از حیاتیترین قسمتهای بدن ما هستند؛ آنها وزن کل بدن را تحمل میکنند و به ما در حرکت کردن و فعالیتهای مختلف کمک میکنند. با این حال، پاها جز حساسترین قسمتهای بدن هستند. اگر میخواهید به خوبی از پاهای خود مراقبت کنید، ماساژ پا به صورت منظم میتواند گزینهی عالی باشد؛ زیرا به ارتقای سلامت جسمی و فیزیولوژیکی کمک میکند.
۱. باعث بهبود گردش خون میشود
بیشتر افراد ساعات زیادی را در حالت نشسته سپری میکنند، به همین دلیل نمیتوانند از عضلات پا به درستی استفاده کنند و این موضوع بر جریان خون آنها تأثیر میگذارد. ماساژ دادن پا به طور روزانه حتی برای چند دقیقه میتواند جریان خون را بهبود ببخشد و اکسیژن مورد نیاز پاهای شما را برای رشد فراهم کند.
۲. موجب آرامش و حس خوب میشود
پس از یک روز طولانی و خسته کننده، یک ماساژ خوب پا، یکی از بهترین راهها برای آرامش و تمدد اعصاب است؛ مخصوصا اگر بیشتر وقت خود در روز را صرف قدم زدن، نشستن یا ایستادن در یک موقعیت خاص میکنید.
۳. به خواب بهتر کمک میکند
یکی دیگر از مزایای اصلی ماساژ پا این است که باعث بهبود کیفیت خواب شما میشود. ماساژ به آرامش بیشتر شما کمک میکند و اگر آن را قبل از خواب انجام دهید، گردش خون در بدن بهبود پیدا میکند، عضلات آرام و شل میشوند و در نهایت شما میتوانید راحت و آرام استراحت کنید و بخوابید.
۴. گرفتگی و درد را تسکین میدهد
هنگامی که ماساژ پا با دقت و به طور صحیح انجام شود، میتواند به تسکین درد و گرفتگی کمک کند. هنگامی که تکنیکهای ماساژ با رفلکسولوژی پا ترکیب شود، میتواند به درمان گرفتگیها و دردهایی مانند گردن درد، کمردرد و میگرن کمک کند.
۵. باعث بهبود خلق و خو میشود
اگرچه ممکن است تعجبآور باشد، اما ماساژ پا می تواند به بهبود خلق و خو هم کمک کند. برخی از نقاط در پای شما میتواند به کاهش علائم افسردگی کمک کنند. با اعمال فشار مناسب بر روی این نقاط در حین ماساژ پا، شما میتوانید علائم افسردگی خود را کاهش دهید!
۶. سلامت پاهایتان را بهبود میبخشد
یکی از سادهترین راهها برای حفظ سلامت پاها، ماساژ منظم آنهاست. هنگامی که پاهای خود را ماساژ میدهید، گردش خون بهبود پیدا میکند و در نتیجه سفت شدن ماهیچههای پا کاهش پیدا میکند. همچنین ماساژ پا به کاهش درد در قسمتهای خاصی از پا از جمله مچ یا پاشنهی پا نیز کمک میکند.
علاوه بر این موارد، ماساژ منظم پا میتواند به بهبود انعطاف پذیری مفاصل پا و مچ پا کمک، ماهیچهها را قویتر و از آسیبها جلوگیری کند.
۷. تورم را کاهش میدهد
در برخی شرایط خاص مانند بارداری، ماساژ دادن منظم پا میتواند نقش مهمی در کاهش ورم پا و مچ پا داشته باشد.
ماساژ پا و رفلکسولوژی
رفلکسولوژی یک روش درمانی جایگزین است که شامل فشار بر قسمتهای خاصی از پا میشود و با ماساژ معمولی پا متفاوت است. طرفداران رفلکسولوژی معتقدند که فشار وارد کردن دادن به پا میتواند مشکلات نامربوط در سایر نقاط بدن را درمان کند.
برخی شواهد وجود دارند که نشان میدهند رفلکسولوژی میتواند تسکین دهنده باشد، اما محققان بر اساس تحقیقات معتبر، مشخص کردهاند که شواهد قوی کمی برای اثبات این حرف وجود دارد. اما حتی اگر تحقیقات علمی از رفلکسولوژی حمایت نکنند، به طور کلی انجام آن میتواند به داشتن احساسی بهتر کمک کند.
ریسکها و عوارضی که باید در نظر بگیرید
قبل از اینکه شروع به ماساژ دادن پاهایتان کنید، موارد زیر را بررسی کنید:
هرگونه زخم
بانداژ
عفونت پای ورزشکار (تینهآ پدیس، Tinea Pedis)
علاوه بر این موارد، اگر جراحی انجام دادهاید یا تحت درمان هستید، قبل از اقدام کردن به ماساژ پا حتما با پزشک خود مشورت کنید. همچنین اگر دچار بیماریهایی مثل دیابت هستید، باردارید یا در معرض خطر لخته شدن خون هستید، باید قبل از ماساژ پا به پزشک مراجعه کنید.
در نهایت اینکه
اکثر افراد با یک ماساژ خوب، احساس آرامش خوبی پیدا میکنند. ماساژ پا میتواند فواید بسیار زیادی به جز احساس خوب در شما ایجاد کند. در این مطلب یک روش ساده برای ماساژ پا را به همراه فواید آن بررسی کردیم. در صورت نیاز از یک پزشک مشاوره بگیرید و به مراکز ماساژ مراجعه کنید یا در خانه به صورت رایگان احساس خوب بعد از یک روز کاری سخت را به خود هدیه دهید.
منبع: سلامت نیوز
انتهای پیام/
نظر شما