به گزارش گروه استانهای ایسکانیوز، آیتالله سیدابراهیم رئیسی رئیسجمهور در بدو ورود به فرودگاه سنندج، مورد استقبال نماینده ولیفقیه، استاندار و دیگر مسئولان استانی قرار گرفت.
بیشتر بخوانید:
رئیسی: آمریکاییها میگویند در جنگ دخالت نکنید، اما خودشان از صهیونیستها حمایت میکنند
دیدار مردمی رئیسجمهور برابر برنامهریزیها، ساعت ۹ صبح امروز پنجشنبه ۱۱ آبان ماه در میدان آزادی سنندج خواهد بود.
همچنین بهرهبرداری از پروژه راهآهن همدان-سنندج، فرودگاه سقز، سالن ورزشی ۱۲۰۰ نفری بانه، افتتاح سد چراغ ویس سقز و امیرآباد رمشت کامیاران، تصفیهخانه دیواندره و تبدیل ۲۷۰۰ هکتار از اراضی سد پایاب گاران مریوان از جمله برنامههای رئیسجمهور در کردستان است.
دیدار با خانوادههای معظم شهدا، نخبگان، فعالان سیاسی و فرهنگی و شرکت در شورای توسعه و اداری استان از دیگر برنامههای حضور دو روزه رئیسجمهور در کردستان است.
به گفته استاندار کردستان، ۱۴ هزار میلیار تومان مصوبه برای سفر دوم ریاست جمهوری به کردستان پیشبینی شده است.
همچنین در این سفر تعدادی از اعضای هیئت دولت، رئیسجمهور را همراهی و در شهرستانها حضور پیدا میکنند.
رئیسجمهور در سنندج: امنیت پایدار کردستان زمینهساز کار و توسعه است
رئیسجمهور کردستان را استان مقاومت و ایستادگی در برابر دشمنان، شهدا جانبازان و سرافرازان و چهرههای ماندگار توصیف کرد و گفت: امنیت کنونی را مرهون خون پاک شهدا و تلاش و رزمندگانی هستیم که این استان را از لوث گروهگها پاکسازی کردهاند.
رئیسجمهور تصریح کرد: امنیت، وحدت انسجام در استان کردستان برقرار است و اینها زمینه برای توسعه و پیشرفت است. امنیت استان را مرهون بزرگان، مردان و زنانی هستیم که کردستان را از لوث گروهکها پاکسازی کرده و شاهد امنیت پایداری هستیم که زمینه کار، تلاش و توسعه در این دیار فراهم است. بسیاری از طرحها به دست جوانان بومی و مدیران با کفایت به ثمر نشسته و بخشی دیگر در دست اقدام است.
وی پیگیری مصوبات دور نخست را از جمله برنامههای این سفر ذکر و اظهار کرد: سفر بنده به استانها، تابعی از آنچه که باید در استان انجام شود، هست، یعنی باید به میزانی به استان سفر کرد که کارها پیگیری شود.
رئیسی خاطر نشان کرد: خوشبختانه تلاش، دغدغهمندی، دلسوزی و حضور در کنار مردم در وجودِ مسئولان و فرماندهان نظامی و انتظامی استان وجود داشته و این مهم بسیاری از کارها را سهل و آسان کرده است. در این سفر از پروژهها بازدید و در جهت توسعهیافتگی و رفع مشکلات مردمان این دیار که بسیار خوب، پاک، متدین و پایبند به اصول انقلاب اسلامی بوده و هستند، برمیداریم.
راهآهن همدان ـ سنندج با حضور رئیسجمهور رسماً بهرهبرداری شد
امروز در پی دومین سفر از سفرهای استانی به استان کردستان، رئیسجمهور کشورمان صبح امروز پروژه راهآهن همدان-سنندج را به بهرهبرداری رساند.
راهآهن همدان ـ سنندج یکی از قدیمیترین و تاریخیترین پروژههای حملونقل کشور بوده که احداث آن از اوایل دهه ۷۰ مطرح و سال ۸۳ مصوب و کلنگزنی و عملیات اجرایی آن از سال ۸۴ آغاز شد. طول این پروژه ریلی حدود ۱۵۰ کیلومتر بوده که دارای ۷ ایستگاه شامل ۳ ایستگاه ترافیکی و ۴ ایستگاه مسافری است.
راه آهن همدان - سنندج در سه قطعه و توسط شرکت زیرساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور انجام شد که قطعه اول آن به طول ۶۴.۵ کیلومتر، قطعه دوم به طول ۵۶ کیلومتر و قطعه سوم هم ۲۹ کیلومتر است.
بخش ریلی تهران - همدان در سال ۱۳۹۶ به بهرهبرداری رسید اما مسیر همدان ـ سنندج پس از گذشت ۱۹ سال به اتمام رسید. این طرح که از سال ۸۴ آغاز شده تا سال ۱۴۰۱ تنها ۶۳ درصد پیشرفت داشت و یک هزار میلیارد تومان برای آن هزینه شده بود که در مقاطع مختلف به دلیل عدم پرداخت مطالبات پیمانکار و کاراگران، کار تعطیل شده بود اما سال گذشته از محل سفر دور نخست رئیسجمهور ۱۴۰۰ میلیارد تومان و در شش ماهه نخست سال جاری نیز ۵۰۰ میلیارد تومان به این پروژه اختصاص یافت.
این خط راهآهن برای نخستین بار استان کردستان را به شبکه ریلی کشور متصل کرده و قرار است که در فازهای بعدی تا مرز باشماق و خاک عراق و سوریه امتداد یابد.
اتصال بیست و سومین مرکز استان به شبکه ریلی
خیراله خادمی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور نیز با بیان اینکه این شرکت مجری پروژههای ریلی است، یادآور شد: در دولت سیزدهم پروژههای ریلی در حال ساخت اولویت بندی شد و پروژههای با پیشرفت فیزیکی و هزینه بالاتر در اولویت تکمیل و بهرهبرداری قرار گرفت؛ بر همین مبنا سال گذشته پروژه زاهدان ـ خاش به عنوان بخشی از کریدور ریلی شرق کشور به بهرهبرداری رسید.
معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: بهرهبرداری از ۴ پروژه دیگر به طول ۴۰۷ کیلومتر مسیر ریلی جدید برای امسال هدفگذاری شده که از میان آنها، راهآهن بستان آباد به تبریز به بهرهبرداری رسید و به این ترتیب اتصال به مرکز استان آذربایجان شرقی ممکن شد.
به گفته خادمی دومین پروژه، اتصال کردستان به شبکه ریلی و احداث مسیر ریلی همدان به سنندج بود که این راهآهن بخشی از کریدور شرق به غرب به شمار میرود.با اجرای این پروژه بیست و سومین مرکز استان به شبکه ریلی کشور متصل شد.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور هدف این مسیر ریلی را تمرکز بر جابهجایی بار دانست و افزود: تلاش میکنیم کارخانجات هم با متصل شدن به این شبکه ریلی بتوانند از امکانات استفاده کنند. تا کنون ۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان برای این پروژه هزینه شده و ارزش روز آن ۱۵ هزار میلیارد تومان است که یکی از کاملترین مسیرهای ریلی با زیباترین ایستگاه راهآهن در سنندج به شمار میآید.
امکان جابجایی ۳۰۰ هزار نفر مسافر و ۶۰۰ هزار تن بار در سال
استاندار کردستان در حاشیه این مراسم ضمن قدردانی از نگاه مثبت دولت گفت: امروز چشمانتظاری ۱۹ ساله کردستانیها برای شنیدن سوت قطار به ایستگاه آخر رسید. امیدوارم مبارک مردم باشد.
اسماعیل زارعیکوشا، با بیان اینکه رایزنی و کارهای مقدماتی برای تصویب تداوم این پروژه تا مرز باشماق در حال انجام است، عنوان کرد: ارزش فعلی راه آهن سنندج بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان است. در این دولت حدود ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان برای این خط ریلی هزینه شد.
در فاز نخست این پروژه امکان جابجایی ۳۰۰ هزار نفر مسافر و ۶۰۰ هزار تن بار در سال، پیشبینی شده است که این ظرفیت مهم در خط ریلی کردستان در افق بلند مدت تا ۶۰۰ هزار نفر مسافر و جابجایی ۳ میلیون تن بار در سال مطالعه و برنامهریزی شده است.
با بهرهبرداری از پروژه راهآهن همدان-سنندج بهعنوان یکی از بزرگترین و مهمترین طرحهای ملی توسط رئیس جمهور انتظار ۱۹ ساله مردم استان کردستان به پایان رسید.
دستور رئیس جمهور برای اجرای خطآهن سنندج به مرز باشماق
آیت الله سیدابراهیم رئیسی در آیین افتتاح رسمی راهآهن همدان ـ سنندج با گرامیداشت یاد و خاطره شهدا به ویژه شهدای استان کردستان و ابراز خرسندی از بهرهبرداری یکی از انتظارات مردم کردستان اظهار داشت: از همه مسئولان مرتبط در این موضوع که تلاش کردند تا این پروژه ۱۸ ساله افتتاح شود و مردم منطقه از آن بهرهمند شوند نهایت قدردانی را دارم.
وی از کردستان به عنوان سرزمین مقاومت و ایستادگی در مقابل دشمنان نام برد و افزود: مردمان این استان مردمانی مقاوم، باصفا، و مردمانی دارای سنت های ارزشمند و برخوردارند و همواره یک پشتوانه برای انتقلاب بوده و هستند و خدمت به این مردم برای همه ما فخر است و برای رفاه مردم از هیچ تلاشی دریغ نخواهیم کرد.
وی با اشاره به افتتاح راهآهن همدان ـ سنندج تصریح کرد: برای افتتاح این پروژه شبانهروز تلاش شده تا در موعد مقرر بهرهبرداری شود و این خط ریلی ویژگیهای منحصر به فردی دارد و کاری که امروز انجام شده باید تکمیل شود. از همین امروز باید عملیات طراحی خطآهن سنندج به مرز باشماق آغاز شود.
رئیسی: تا چند ماه آیند استان کردستان را میتوانیم استان سبز اعلام کنیم
رییس جمهور در مراسم افتتاح راه آهن همدان - سنندج: ایران اسلامی دارای ظرفیتهای بسیاری است و باید از این ظرفیتها استفاده شود.
اینها زمینههای قدرت سازی و توانمند سازی کشور است.
رییسی گفت: تا چند ماه آیند استان کردستان را میتوانیم استان سبز اعلام کنیم.
امروز نخستین قطار سنندج عازم تهران شد
اولین قطار سنندج روز پنجشنبه پس از بهره برداری از پروژه عظیم راه آهن سنندج - همدان با حضور آیت الله رئیسی رئیس جمهور عازم تهران شد.
این پروژه بعد از سالها با پیشرفتی در حدود ۶۰ درصد تحویل دولت سیزدهم شد و پس از آن از مهرماه سال گذشته با یک حرکت جهادی و تزریق اعتبارات ویژه و بهره گیری از ۴۵۰ نفر نیرو، ادامه کار از سر گرفته شد و امروز پس از گذشت ۲ سال از عمر دولت سیزدهم این پروژه بزرگ با دستان رییس جمهور به بهره برداری رسید.
با توجه ویژگیهای خاص صنعت ریلی، بهرهبرداری از این پروژه ضمن ایجاد اشتغال مستقیم برای عوامل بهرهبرداری، باعث تسهیل جابهجایی مسافر و بار از غرب به مرکز کشور، کاهش هزینه حمل بار، رونق گردشگری و در نتیجه افزایش فرصتهای شغلی در استان نیز خواهد شد.
رئیسی: آینده کشور روشن است
رئیسجمهور صحنهای را که مردم غزه با استقامت و ایستادگی خود رقم زدهاند، باعث بیداری در جهان دانست و گفت: امروز مردم جهان به روشنی دریافتهاند که نظام استکبار به سرکردگی آمریکا و با همراهی چند کشور شرور اروپایی به چیزی جز منافع خودشان نمیاندیشند و انسان، شرافت و حقوق بشر برای آنها هیچ ارزشی ندارد.
وی اظهار داشت: امروز همه دریافتهاند که اساس وجودی رژیم صهیونیستی بر قتل، کشتار، تخریب و تجاوز است. امروز همه به حقانیت موضع جمهوری اسلامی ایران پی بردهاند و ملتها بیدار شده و فهمیدهاند که دوست کیست و دشمن کدام است؛ مردم دنیا دیگر به خوبی ماهیت رژیمی که ۴ هزار کودک را به قتل رسانده، شناختهاند.
مردم کردستان در مقابل شعارهای توخالی تجزیهطلبان ایستادگی کردند
رئیسجمهور مردم استان کردستان را مردمی با صفا، با وفا، مخلص و با بصیرت توصیف کرد که در مقابل شعارهای توخالی تجزیهطلبان و معاندان ایستادگی کردند و خاطرنشان کرد: جوانان، پیشمرگهها و همه مردم کردستان حقیقتا در جایجای این استان از خودگذشتگی و افتخارآفرینی کردند و با ایستادگی در مقابل توطئههای دشمنان برای این استان امنیت و آرامش آفریدند و امروز این امنیت، انسجام و آرامش بستر توسعه استان است.
ما آینده را بسیار روشن میبینیم
وی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه «در مسیر قله در حرکت هستیم و در این مسیر خستگی و ناامیدی ممنوع است»، تصریح کرد: امروز ملت ایران بیش از همیشه به آینده امیدوار است و جوانان ما آینده را بسیار درخشان میبینند؛ ما آینده را علیرغم خواست دشمنان بسیار روشن میبینیم.
وی در ادامه سخنانش با اشاره به برنامههای دولت برای استان کردستان، خاطرنشان کرد: تلاش، فعالیت و کار در این استان در حال انجام است. به برکت انقلاب اسلامی شرایط در شهر و روستا و در استان کردستان متفاوت شده و کارهای بسیار زیادی انجام گرفته است.
رئیس جمهور خطاب به دانشآموزان، دانشجویان و دانشپژوهان گفت: به پدران، مادران، پدربزرگها و مادربزرگها مراجعه کنید و بپرسید وضع روستای شما قبل و بعد از انقلاب اسلامی چگونه بوده و چقدر تفاوت کرده است.
وی با تاکید بر اینکه «برنامهها و اقدامات بسیاری در استان کردستان وجود دارد که باید برای تکمیل و تحقق نهایی آنها تلاش کرد»، گفت: آنچه در این استان در دور اول سفر مورد بررسی و تاکید قرار گرفت، رفع مشکلات مردم بود. مدیران استان تلاشهایی را در این زمینه انجام دادند و امروز ما در دور دوم سفر شاهد بهرهبرداری از طرحها و پروژههای مختلف هستیم.
وی با اشاره به افتتاح راهآهن «سنندج-همدان» تاکید کرد: امروز این پروژه مورد بهرهبرداری قرار گرفت و مردم عزیز استان میتوانند با سهولت به استانهای دیگر از طریق مسیر ریلی رفت و آمد داشته باشند. افتتاح و بهرهبرداری از پروژه «سنندج-همدان» اقدام بسیار خوبی بود که باید از دستاندرکاران آن تقدیر و تشکر شود.
در این سفر بیش از ۵ هزار مسکن مورد بهرهبرداری قرار خواهد گرفت
رئیسی با اشاره به مسئله مسکن در استان کردستان گفت: در این سفر بیش از ۵ هزار مسکن مورد بهرهبرداری قرار خواهد گرفت. ۲۵ هزار قطعه زمین نیز در نقاط مختلف استان واگذار میشود.
وی خطاب به مدیران استانی، با اشاره به اهمیت اشتغالآفرینی برای دولت مردمی اولویت در عرصه اشتغال را بومیگزینی عنوان کرد و گفت: حتماً در پروژههای استانی از نیروهای بومی استفاده کنید. تلاش کنید که در شرایط مساوی، نیروی تحصیل کرده داخل استان اولویت داشته باشد.
وی در ادامه با بیان اینکه «انتظار مردم کارآمدی سازمانها و دستگاههای دولتی در استان است»، گفت: برای مردم کارآمدی سازمانها و دستگاههای استانی حائز اهمیت است. من از همکارانم میخواهم که با همه وجود تلاش کنند و به دور از هرگونه روابط ناسالم، فساد اداری و پارتی بازی به رفع مشکلات بپردازند و تمام تلاششان این باشد که رضایت مردم را جلب کنند و بدانند که رضایت خداوند در رضایت مردم قرار دارد.
رئیسجمهور رفع معضل بیکاری را امری ضروری دانست و تصریح کرد: ظرفیتها و زمینههای بسیاری در حوزه اشتغال وجود دارد. امروز در کشور کارخانههای نیمه تعطیل کم نداریم. در دولت سیزدهم توانستیم بیش از ۵ هزار کارگاه و کارخانه تعطیل و نیمه تعطیل را به چرخه تولید بازگرداندیم که این عدد در حال ورود به کانال ۶ هزار است.
وی همکاری دستگاهها و وزارتخانهها در دولت سیزدهم با شرکتهای دانشبنیان را پررنگ عنوان کرد و گفت: امروز فقط وزارت نفت با ۶۰۰ شرکت دانشبنیان ارتباط دارد در حالی که در ابتدای دولت با ۱۰۰ شرکت دانشبنیان ارتباط و همکاری داشت.
وی با بیان اینکه «نرخ بیکاری در استان کردستان در تابستان امسال نسبت به ۱۰ سال گذشته کاهشی بوده است»، گفت: امیدوارم استاندار و مدیران محترم هر روز را هم مغتنم بشمارند و برای ایجاد اشتغال و رفع بیکاری جوانهای عزیز تلاش کنند.
رئیسی با اشاره به اعتبارات در نظر گرفته شده برای استان کردستان، گفت: برای استان کردستان ۳۵ هزار میلیارد تومان طرحهای توسعهای در نظر گرفته و هزینه شده است و اعتبارات بیشتری هم در جهت تکمیل طرحهای نیمه تمام مصوب خواهد شد.
وی مسئله معیشت و زندگی مردم را اولویت اول دولت سیزدهم دانست و تاکید کرد: تمام همکاران من شبانهروز تلاش میکنند تا علیرغم همه تهدیدها، تحریمها و تمام اقداماتی که دشمنان انجام میدهند بتوانند در جهت کاهش مشکلات قدم بردارند.
وی ملت بزرگ ایران و مردم کردستان را ملتی مستقل، آزاده، متعهد به انقلاب و ارزشهای انقلاب دانست و تاکید کرد: ما امروز به قله نزدیکیم و ملت ایران نیز این راه را میپیماید و در این مسیر برای همه الگو شده و خواهد شد.
رئیس جمهور با بیان اینکه «من دوست داشتم به تمام شهرهای استان کردستان سفر میکردم اما این امکان وجود ندارد»، گفت: در گذشته شرایط کرونایی وجود داشت و روزی ۷۰۰ خانواده داغدار میشدند، اما امروز شرایط متفاوت شده و این امکان وجود دارد که بتوانیم در جمع مردم کردستان حضور پیدا کنیم و دغدغهها و مشکلات آنها را از نزدیک ببینیم و برای رفع آنها تلاش کنیم.
وی گفت: ما میتوانیم در تهران بنشینیم و از اجرای امور گزارش بگیریم، اما «شنیدن کی بود مانند دیدن»؛ باید از نزدیک مسائل را دنبال و تلاش کرد تا مشکلات حل شود.
رئیسجمهور ضمن قدردانی از استقبال علمای شیعه و سنی و مردم سنندج گفت: مردم سنندج با ابراز محبت و احساسات بنده را شرمنده و مورد لطف قرار دادند. من این محبت را به حساب انقلاب و نظام میگذارم چرا که مردم به انقلاب، اسلام و نظام عشق و علاقه دارند.
بازدید رئیسی از نمایشگاه دستاوردهای بانوان کارآفرین کردستان
یتالله سیدابراهیم رئیسی بعد از ظهر روز پنجشنبه در ادامه برنامههای سفر دولت مردمی به استان کردستان از نمایشگاه دستاوردهای بانوان کارآفرین این استان بازدید کرد.
این نمایشگاه در بخشهای مختلف صنایع دستی، جهاد دانشگاهی و پارکهای علم و فناوری شامل محصولاتی از جمله گلیمبافی، صنایع غذایی، دارویی، کشاورزی و همچنین دستاوردهای بانوان کارآفرین کردستانی در ساخت نرمافزارها و سختافزارهای مالی، فنی و مهندسی برگزار شده است.
رئیسی در جریان بازدید از این نمایشگاه دقایقی با غرفهداران به گفتگو پرداخت و در جریان مسائل و مشکلات آنان قرار گرفت.
تامین مکان دائمی برای عرضه محصولات، اعطای تسهیلات تولید و تسهیل روند صدور مجوز از جمله درخواستهای تولیدکنندگان از رئیسجمهور بود
رئیسی: دولت شرط موفقیتش را در استفاده از ظرفیت نخبگان میداند
آیت الله سید ابراهیم رئیسی در دیدار جوانان برگزیده و نخبه این استان، بر اهمیت جایگاه نخبگان در دولت مردمی و رابطه تعاملی و همدلانه دولت با جوانان نخبه تاکید کرد و گفت: دولت همواره شرط موفقیت اقدامات و برنامههای خود را در استفاده از ظرفیت نخبگان دانسته است.
رئیسی اندیشه و انگیزه جوانان نخبه در حل مسائل و گرهگشایی از مشکلات کشور بسیار مهم و نقشآفرین عنوان کرد و افزود: اهمیت انگیزه و امید جوانان کشور بهویژه نخبگان در پیشرفتهای کشور به حدی است که دشمنان در محاسبات و برنامههای خود علیه کشور، به روشهای مختلفی اقدام به سنجش میزان این روحیه در جوانان جامعه میکنند.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود رتبه پایین استان کردستان در میزان جرم و جنایت را نشانه سابقه فرهنگی و تمدنی مردم این استان و سرمایه هویتی ارزشمند برای کردستان توصیف و بر ضرورت حفظ و صیانت از آن تاکید کرد.
رئیسی در ادامه با فراخواندن جوانان نخبه کردستانی به برنامهریزی برای تبدیل کردستان به استانی پیشرفته و مرکزی برای تولید، سه مزیت مرز، جاذبههای گردشگری و توانمندیهای صنعتی را زمینههایی مناسب برای توسعه و رونق اقتصادی کردستان برشمرد و بهرهگیری بهینه از این مزیتها را مورد تاکید قرار داد.
حمایت از شرکتهای دانشبنیان و معرفی و بازارسازی برای محصولات این شرکتها، فراهم کردن زمینه و فضای مناسب برای ورزشکاران حرفهای و مدالآور و رفع مشکل اشتغال آنها، تامین نیروی انسانی کارآمد و تجهیز دانشگاه فرهنگیان، پرداخت تسهیلات و ایجاد بازار برای صنایع دستی و ایجاد بازارچه دائمی برای عرضه محصولات دائمی و مکلف کردن بانکها به پرداخت سریع وام ازدواج از دیگر محورهای سخنان رئیس جمهور ناظر به مطالبات جوانان نخبه استان کردستان بود.
رئیسی در پایان خطاب به نخبگان استان کردستان تاکید کرد: برای توسعه و پیشرفت استان خود منتظر تصمیمگیری و برنامهریزی از مرکز نباشید و با استفاده از انگیزه، امید و توانمندی خود در این زمینه نقشآفرینی کنید.
پیش از سخنان رئیس جمهور تعدادی از نخبگان از جمله خانم روناک حسینزاده قهرمان تکواندو، محمدمهدی خسروی دبیر شورای تبیین مواضع دانشجویی استان، محمد فتحی فعال اجتماعی در حوزه جوانان و نوجوان در زمینه محرومیتزدایی و مهارتافزایی، علیرضا معظمی عضو بنیاد ملی نخبگان و لعیا قاسمی فعال حوزه اشتغالزایی زنان به نمایندگی از جوانان نخبه کردستان به بیان نقطه نظرات و دیدگاههای خود پرداختند.
به طرف قله پیشرفت در حال حرکتیم و ناامیدی هرگز معنایی ندارد
رئیسی گفت: به طرف قله پیشرفت در حال حرکت هستیم و خستگی و ناامیدی هرگز معنایی ندارد. امروز ملت ایران علی رغم همه توطئههای دشمنان، بیش از همیشه امیدوار به آینده و جوانان، آینده را بسیار درخشان و روشن میبینیند چراکه کارهای خوبی در حوزههای مختلف از جمله کشاورزی، صنعت، معدن، تجارت و علمافزایی در حال انجام است.
وی با بیان اینکه شرایط برای کار، فعالیت و تلاش کاملاً آماده و افق را روشن میبینیم، خاطر نشان کرد: در دور نخست سفر استانی، مشکلات مردم این دیار بررسی و تلاشهای خوبی جهت رفع دغدغهها انجام و امروز شاهد بهرهبرداری از پروژه راه آهن همدان-سنندج یا بالعکس بودیم تا مرم عزیز بتوانند با سهولت به استانهای دیگر رفت و آمد کنند، جا دارد از دست اندرکاران تقدیر کنم.
واگذاری ۳۰ هزار واحد مسکن در کردستان
رئیسجمهور در بخشی دیگر از سخنان خود به وضعیت مسکن پرداخت و افزود: خوشبختانه در این سفر بیش از ۵ هزار مسکن مورد بهرهبرداری قرار میگیرد و ۲۵ هزار زمین که در جای جای استان واگذار شده و عملیات ساختمانی انجام و تسهیلات پرداخت شده، در رفع مشکل مسکن بسیار تأثیرگذار خواهد بود، یعنی ۳۰ هزار مسکن احداث و در اختیار نیازمندان قرار میگیرد.
وی در رابطه با مسئله بیکاری به مدیران یادآور شد: اولویت ما در کردستان بومیگزینی است، یعنی حتماً باید از نیروهای بومی استفاده شود، تلاش کنید جوانانی که فارغ التحصیل و در شرایط مساوی از نیروی استان استفاده شود ،چرا باید از خارج از استان نیرو آورده شود؟
روابط ناسالم، فساد اداری و پارتیبازی در دولت جایی ندارد
رئیسجمهور خواستار پیگیری مشکلات مردم شد و خطاب به مدیران عنوان کرد: مردم نگاهشان به کارآمدی سازمان و دستگاههای استان است، از همه همکاران انتظار میرود که دور از هرگونه روابط ناسالم، فساد اداری و پارتیبازی به رفع مشکلات بپردازند و هدفشان کسب رضایتمندی مردم باشد و بدانند که رضایت خداوند در رضایت مردمی است. اگر یک ساعت اضافهتر هم در اداره ماندید و مشکل یک فرد روستایی را حل کردید، نزد خداوند جایگاه دارد.
وی توجه به مردم و گرهگشایی از مسائل و مشکلات مردم را اولویت دولت عنوان کرد و گفت: به همه مدیران و کارمندان دستگاهها تأکید داشته که این مهم را در اولویت قرار دهند.
احیای ۶ هزار کارگاه و کارخانه تعطیل در کشور
رئیسی با بیان اینکه بیکاری مسئله مهمی در کشور بوده که ظرفیت و زمینه اشتغال بسیار زیاد است، اذعان کرد: در کشورمان کارگاهها و کارخانجات نیمه تعطیل کم نداریم، در این دولت حدود ۶ هزار کارگاه و کارخانه را به چرخه تولید بازگرداندیم که بسیار ارزشمند و حرکتی در راستای ایجا داشتغال است.
وی با اشاره به حمایت دولت از شرکتهای دانشبنیان یادآور شد: در ابتدای دولت برخی از وزارتخانهها با ۱۰۰ شرکت ارتباط داشتند که امروز به ۶۰۰ شرکت دانشبنیان در حوزههای مختلف افزوده شده است.
یک روز را هم برای ایجاد اشتغال مغتنم میشماریم
رئیسجمهور اعلام کرد: بر اساس آمار استاندار کردستان، آمار بیکاری در استان در تابستان امسال نسبت به ده سال گذشته کاهشی است. مدیران یک روز را برای ایجاد اشتغال و رفع مشکلات جوانان یک روز را هم مغتنم بشمارند.
وی با اشاره به اینکه از سفر گذشته تا به امروز بیش از ۳۵ هزار میلیارد تومان طرح و پروژه توسعهای انجام و هزینه شده است، افزود: باز هم اعتبارات دیگری جهت اتمام سایر پروژههای نیمه تمام کردستان مورد توجه قرار میگیرد.
دولت معیشت و زندگی مردم را اولویت خود قرار داده است
رئیسی با ذکر اینکه مسئله مسکن، بیکاری و معیشت مردم از نکات مهم و مورد توجه دولت است، ادامه داد: دولت معیشت و زندگی مردم را اولویت خود قرار داده و تمام همکاران علیرغم همه تهدیدها و تحریمهای دشمنان در این راستا تلاش میکنند تا مشکلات کاهش یابد.
وی تصریح کرد: یقین داریم ملت ایران و مردم کردستان که تاکنون درخشیدهاند به عنوان ملتی مستقل، آزاده، مسلمانان، متعهد به انقلاب و ارزشهای اسلامی بعد از این نیز با تلاش جوانان راه را طی خواهند کرد. به فرموده رهبری ما به قله نزدیک هستیم.
انتهای پیام/
نظر شما