به گزارش خبرنگار علم و فناوری ایسکانیوز؛ این پرونده بخشی از پرونده مهم دولت آمریکا است که نشان میدهد گوگل انحصار جستوجوی آنلاین را در اختیار دارد که نقض قانون ضد انحصار آمریکاست.
کروم پرکاربردترین مرورگر وب روی کره زمین است که با اختصاص حدود 66 درصد از کاربران کل دنیا، سرآمد همه مرورگرها است. جداسازی گوگل از مرورگرش یکی از مهمترین مجازاتهای ضد انحصار علیه یک شرکت فناوری در دهههای اخیر خواهد بود، یکی از معدود مجازاتهایی که وزارت دادگستری در پیشنهاد خود گنجانده است.
موارد دیگر شامل ممنوعیت قراردادهای چند ساله با شرکتهایی مانند اپل و سامسونگ برای تبدیل کردن گوگل به موتور جستوجوی پیشفرض آنها و الزامی است که گوگل نتایج جستوجوی خود را در ایالات متحده به رقبا منتقل کند. گوگل قبلاً از پیشنهادات وزارت دادگستری عقبنشینی کرده است.
کریستو ویلسون، استاد علوم کامپیوتر در دانشگاه نورث ایسترن، میگوید: واگذاری گوگل کروم شاید مهمترین بخش پروندههای وزارت دادگستری باشد، بخشی که ناگزیر بر بسیاری از افرادی که از کروم استفاده میکنند تأثیر میگذارد.
برخی از این تغییرات به محض اینکه گوگل کلیدها را تحویل دهد، اتفاق میافتد.
ویلسون میگوید: این ویژگیها در کروم که به گوگل وابسته هستند، مانند قفل کردن حسابهای گوگل، همه چیز بلافاصله از بین میرود.
به طور گستردهتر، تجربه جستوجو احتمالاً در کروم بدون گوگل بسیار متفاوت به نظر میرسد، احتمالاً به روشهایی که میتواند الگویی برای مرورگرهای دیگر باشد.
ویلسون میگوید: هرکسی که کروم دارد باید تصمیم بگیرد که موتور جستوجوی پیشفرضش چه باشد.آنچه وزارت دادگستری امیدوار است این است که هر کسی که کروم را دریافت کند در این زمینه نوآوری کند، شاید سعی کند آن را در یک موتور جستوجوی جدید قرار دهد یا با شخص دیگری قرارداد جدیدی منعقد کند.
بخشی از تأثیر اجبار گوگل به فروش کروم به این بستگی دارد که کدام شرکت یا نهاد دیگری کنترل مرورگر را در دست بگیرد. ویلسون میگوید که احتمال داشتن محبوبترین مرورگر برای بازیگران اصلی هوش مصنوعی مانند OpenAI و Anthropic بسیار فریبنده است. اگر یکی از این شرکتها کروم را خریداری کند، آنها فوراً موتور جستوجو را با یک رابط مبتنی بر چت جایگزین میکنند.
با این حال، ویلسون خاطرنشان میکند که بخشی از مجموعه جستوجوی گوگل وجود دارد که به اندازه کروم ارزشمند است، بخشی که میتواند تلاش وزارت دادگستری برای شکستن انحصار گوگل را پیچیده کند. این بخش کرومیوم نامیده میشود و نه تنها کروم بلکه بیشتر مرورگرهای وب پشتوانه فنی است.
کرومیوم یک پروژه منبع باز است که گوگل آن را توسعه داده و در دسترس اشخاص ثالث قرار داده است تا از آن به عنوان پایه مرورگرهای خود استفاده کنند. مایکروسافت اج و اپرا همگی نسخههای مارک کرومیوم هستند.
حتی اگر گوگل مجبور شود هم کروم و هم کرومیوم را بفروشد، این شرکت همچنان آزاد است که یک مرورگر جدید بسازد. اگر گوگل همچنان مالک کرومیوم باشد، حفظ اختلاس در بازار مرورگرها برای گوگل بسیار آسانتر میشود.
انتهای پیام/
نظر شما