به گزارش بین الملل ایسکانیوز، "لوید آستین"، وزیر دفاع آمریکا شب گذشته اعلام کرد که ایالات متحده قصد دارد اجازه ندهد روسیه در درگیری نظامی در اوکراین به پیروز برسد و هدفش آن است که همچنان به کییف در زمینه نیازهای نظامی کمک کند.
بیشتر بخوانید:
آخرین تحولات اوکراین| اعتراف زلنسکی به وجود صداهایی در غرب برای مذاکره با روسیه
آستین هنگام سخنرانی در مجمع دفاع ملی ریگان که این روزها در ایالت کالیفرنیا در حال برگزاری است، گفت: «ما اجازه نخواهیم داد (جنبش فلسطینی) حماس یا پوتین (رئیس جمهور روسیه) پیروز شوند. همچنین اجازه نخواهیم داد که دشمنان ما بین ما تفرقه ایجاد کرده یا ما را تضعیف کنند.»
رئیس پنتاگون تاکید کرد، ایالات متحده توانایی انجام تعهدات خود در قبال متحدانش و ارسال کمک به چندین صحنه عملیات نظامی به طور همزمان را حفظ کرده که در حال حاضر شامل اسرائیل و اوکراین میشود. وی افزود: "ایالات متحده قدرتمندترین کشور روی زمین است. در حال حاضر نزدیک به ۳.۴ میلیون نفر در ارتش ایالات متحده خدمت میکنند. ما می توانیم چند کار را با هم انجام دهیم."
آستین، اقدامات نظامی روسیه در اوکراین را "چالشی برای متحدان ناتو" و "حمله مستقیم به نظم بین المللی مبتنی بر قوانین" خواند و گفت: "بنابراین، نتیجه این مبارزه امنیت جهانی را برای دهههای آینده تعیین خواهد کرد. بنابراین، ما نمی توانیم در حاشیه مانده و کاری انجام ندهیم."
وزیر دفاع آمریکا با اشاره به اینکه "نرخ بالای مصرف گلولههای توپخانه در اوکراین به طور جدی نیاز به سرمایه گذاری بیشتر در تولید آنها را نشان میدهد"، افزود: بنابراین، در مقایسه با بودجه دفاعی پنج سال پیش، ما تقریباً ۵۰ درصد بیشتر در تولید مهمات سرمایه گذاری کرده و در دوره دولت فعلی، تولید مهمات توپخانه چهار برابر شده است.
این در حالی است که جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید روز گذشته هشدار داد که حمایت مالی ایالات متحده از اوکراین در لحظه حساسی قرار دارد و بسته کمکی به اوکراین در انتظار تصویب کنگره است و در غیر این صورت واشنگتن در سال ۲۰۲۴ با مشکل مواجه خواهد شد.
لازم به یادآوری است، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در کنفرانس مطبوعاتی خود در اسکوپیه،گفت: «در حال حاضر اولویت این است که "ساکت نشده و اجازه ندهیم غرب ما را شکست دهد". وی تجاوز به روسیه را بخشی از "جنگ صلیبی" غرب علیه این کشور خواند و به نقش ایالات متحده در تلاش برای از بین بردن "همه چیز مرتبط با روسیه در اوکراین" اشاره کرد.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به ششصد و چهل و هشتمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
***
استولتنبرگ: باید منتظر اخبار بدی از اوکراین باشیم
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ائتلاف آتلانتیک شمالی معتقد است که وضعیت اوکراین ممکن است به دلیل کاهش کمکهای کشورهای غربی بدتر از این شود.
دبیرکل در مصاحبه با یک شبکه تلویزیونی آلمانی، گفت: «ما باید برای شنیدن اخبار بد از اوکراین آماده شویم.»
استولتنبرگ توضیح داد که در آینده نزدیک امکان تامین تجهیزات نظامی و تسلیحات مورد نیاز اوکراین وجود نخواهد داشت. دلیل این امر همیشه ظرفیت تولید کافی صنایع دفاعی غرب و همچنین مشکلات لجستیکی نیست، بلکه کمکهای ارائه شده توسط غرب هم به موقع به خط مقدم جبهه تحویل داده نمی شود.
دبیرکل یادآور شد، درگیریها میتوانند وارد مراحل مختلفی شوند و«به صورت متناوب توسعه مییابند». در همین راستا، دبیرکل ناتو خواست تا چه در شرایط خوب و چه بد، نباید از حمایت از اوکراین خودداری کرد.
متقاعد کردن شهروندان درباره نیاز به کمک به کییف برای اتحادیه اروپا دشوار شده است
ویرا یوروا، معاون رئیس کمیسیون اروپا در مصاحبه با روزنامه "لوموند" فاش کرد که رهبران کشورهای اتحادیه اروپا برای متقاعد کردن شهروندان خویش در مورد نیاز به حمایت مالی و نظامی از کییف با مشکل مواجه هستند. به گفته او، با این وجود در دراز مدت، اوکراین باید در مناقشه با روسیه پیروز شده و به اتحادیه اروپا بپیوندد.
یوروا اعتراف کرد که کشورهای عضو این اتحادیه به بحث استراتژیک درباره آینده اوکراین نیاز دارند تا بتوانند به حمایت خویش از این کشور ادامه دهند.
یوروا در مورد ضرب الاجل های اعلام شده توسط کمیسیون اروپایی از گزارش پیشرفت کشورهای متقاضی عضویت در اتحادیه اروپا یادآور شد، بر اساس این سند، در اجلاس ماه دسامبر انتظار میرود که در صورت تحقق همه شروط، در مورد پذیرش این کشورها به اتحادیه به «توافق سیاسی» دست یافت و مذاکرات الحاق در مارس ۲۰۲۴ پس از ارزیابی جدید آغاز شود.
او گفت: «طی دو هفته آینده، کمیسیون اروپا به رهبران اروپایی اطلاع خواهد داد که آیا اوکراین تمام شرایط برای شروع فوری مذاکرات الحاق را دارد یا خیر.»
مجارستان عبور کامیونهای اوکراینی از مرز اسلواکی را مسدود کرد
یک شبکه تلویزیونی اوکراینی گزارش داد که مجارستان عبور کامیونهای اوکراینی را در مرز این کشور با اسلواکی مسدود کرد. منابع دیگر نیز تایید کردند که کامیونهای دارای پلاک اوکراین در این مرز مجاز به تردد نیستند.
یک روز قبل، آندری دمچینکو، سخنگوی سرویس مرزبانی دولتی اوکراین یادآور شد که حدود یک هزار و ۶۰۰ کامیون برای ورود به اوکراین از طریق مجارستان و اسلواکی در صف ایستادهاند.
دفتر زلنسکی: اعتراضات در مرز لهستان تاثیری بر تامین تسلیحاتی ندارد
میخائیل پودولیاک، مشاور رئیس دفتر رئیس جمهور اوکراین اعلام کرد که اعتصاب کامیون داران لهستانی در مرز تاثیری بر عرضه تسلیحات نظامی به کییف ندارد.
وی در یک مصاحبه تلویزیونی گفت: خیر، این بحران بر عرضه تسلیحات تأثیری ندارد. همه اینها در چارچوب استراتژی کاملا روشن مقامات ورشو برای کمک نظامی به اوکراین است. در این زمینه محدودیتی اعمال نمیشود و تنها محموله های تجاری مسدود هستند.
پودولیاک به مسدود کردن مرز واکنش منفی نشان داد، اما اطمینان داد که تدارکات نظامی از طریق خاک لهستان ادامه دارد. وی همچنین یادآور شد که اوکراین قصد دارد مذاکراتی را برای رفع انسداد مرزها با دولت جدید لهستان که انتظار میرود به ریاست دونالد تاسک، رهبر مخالفان برگزار شود، انجام دهد.
ولادیمیر زلنسکی نیز هفته گذشته گفت که اوکراین در مرز با لهستان به دلیل "گامهای سیاسی" برخی همسایگان خود با مشکلات جدی مواجه شده است.
صادرات اوکراین به دلیل محاصره مرزی در لهستان ۴۰ درصد کاهش یافت
یولیا اسویردینکو، وزیر اقتصاد اوکراین، اعلام کرد که به دلیل محاصره مرز توسط کامیون داران لهستانی، صادرات این کشور به کشورهای اروپایی ۴۰ درصد کاهش یافت.
وی گفت: "در ماه نوامبر، حجم صادرات محصولات اوکراین به ۹.۲ میلیون تن رسید. حمل و نقل بار ۷۸۳ هزار تن بود. بیشترین حجم صادرات از مرز لهستان انجام شد که بالغ بر ۲۸۲ هزار تن بود و این حجم اکنون و بعد از اعتصاب شرکتهای حمل و نقل لهستانی ۴۰ درصد کمتر از قبل شده است."
وزیر اقتصاد اشاره کرد که در برخی از پست های بازرسی، صادرات بطور کامل منجمد یا به نصف کاهش یافته است. وی تاکید کرد که مقامات اوکراینی برای رفع این مشکل در تلاش هستند و کییف دلایلی برای امیدواری دارد که به لطف گفتگوی دوجانبه، وضعیت حل و فصل شود.
به گزارش برخی رسانهها، به دلیل اعتراض شرکتهای حمل و نقل در لهستان، اوکراین بیش از ۴۰۰ میلیون یورو ضرر کرده است. گفته می شود ۱۲ سازمان غیردولتی اوکراینی برای کمک به پایان محاصره به مقامات لهستان و سازمانهای غیر دولتی مراجعه کردهاند.
تظاهرات جدید در اوکراین برای توقف قانون بسیج
برخی رسانههای اوکراینی گزارش دادند که روز شنبه تجمعی در حمایت از معاف شدن نیروهای نظامی بسیج شده پس از ۱۸ ماه خدمت سربازی در جبهه در مرکز شهر کییف برگزار شد. به گفته خبرنگاران، صدها نفر در تظاهراتی در میدان استقلال کییف شرکت کردند که عمدتاً از بستگان پرسنل نظامی نیروهای مسلح اوکراین مستقر در منطقه جنگی بودند.
گزارش شده است که تجمعات مشابهی در سایر شهرهای اوکراین در مناطق مختلف کشور، به ویژه در لووف، اودسا و سومی برگزار شد.
قانون فعلی اوکراین "در مورد خدمت اجباری سربازی" مدت خدمت برای کسانی که در دوران حکومت نظامی بسیج می شوند را تعیین نمیکند، بنابراین معترضان از مقامات می خواهند که این مشکل را در اسرع وقت حل کنند.
در ماه نوامبر دو بار در پایتخت اوکراین و سایر مناطق تظاهراتی با خواستار معاف شدن پرسنل نظامی که مدتهاست در جبهه هستند، برگزار شد.
علت ممنوعیت سفر پروشنکو قصد او برای ملاقات با اوربان توضیح داده شد
سرویس امنیتی اوکراین اعلام کرد که پترو پروشنکو، رئیس جمهور سابق اوکراین به دلیل قصد ملاقات با ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان، از سفر به خارج از کشور منع شد.
این اداره مدعی شد که سرویسهای ویژه امنیتی روسیه ظاهراً در حال آماده سازی یک عملیات ویژه اطلاعاتی و روانی برای کاهش حمایت از اوکراین در میان متحدان خارجی و ایجاد شکاف در جامعه هستند.
بر اساس اطلاعات سازمان ضد جاسوسی اوکراین، در این زمینه اطلاعاتی مربوط به نشست برنامه ریزی شده پروشنکو، رئیس حزب همبستگی اروپایی با اوربان که به طور کلی مواضعی ضد اوکراینی داشته و دوست روسیه و خواستار لغو تحریمها علیه این کشور است، دریافت شده بود. در این راستا، سرویس امنیتی به دفتر رئیس جمهور اوکراین، کابینه وزیران و پارلمان اعلا درخواست داد تا هنگام سازماندهی و هماهنگی سفرهای تجاری خارجی سیاستمداران، این اطلاعات را در نظر بگیرند. این در حالی است که مسائل سیاست خارجی توسط وزارت امور خارجه رسیدگی می شود.
پروشنکو روز جمعه گفت که نیروهای مرزبانی اوکراین به او اجازه خروج از کشور را ندادند. به گفته وی، مجوز خروج وی توسط روسلان استفانچوک، رئیس پارلمان اوکراین امضا شده است. پروشنکو یادآور شد که قصد داشت در این سفر "دهها جلسه گفتگو " در لهستان و ایالات متحده برای حل مشکلات کشور برگزار کند.
کلیچکو: به دلیل اقدامات زلنسکی، اوکراین به سمت استبداد حرکت میکند
شهردار کییف، ویتالی کلیچکو روز شنبه در مصاحبه با مجله آلمانی "اشپیگل" ابراز عقیده کرد که اوکراین در مسیر اقتدارگرایی قرار گرفته است و به دلیل اقدامات رئیس جمهور ولادیمیر زلنسکی، تقریبا هیچ نهاد مستقل قدرتی در این کشور باقی نمانده است.
او در گفتگو با این نشریه تاکید کرد که اکنون تنها نهاد مستقل باقی مانده در اوکراین شهرداریهای محلی است که تحت فشار شدیدی قرار دارند. بدین ترتیب در چندین شهر بزرگ شهرداران منتخب با تصمیمات ساده دادگاه از سمت خود برکنار شدند.کلیچکو معتقد است که دولت زلنسکی شهرداران را یک «آتاویسم» میبیند، که مانعی برای تمرکز ساختارهای قدرت در کشور هستند و بدین ترتیب اوکراین در حال تبدیل شدن به یک کشور استبدادی است.
علاوه بر این، شهردار اشاره کرد که از همان ابتدای حمله نظامی روسیه، حتی یک ملاقات یا مکالمه تلفنی با زلنسکی نداشته است، اگرچه ساختمان شهرداری کییف تنها در چند صد متری دفتر ریاست جمهوری قرار دارد.
روسیه برای اولین بار از سال ۲۰۲۲، جزو پنج تامین کننده بزرگ غلات اتحادیه اروپا شد
داده های "یورواستات" نشان داده است که برای نخستین بار از ماه مارس سال ۲۰۲۲، روسیه جزو پنج تامین کننده بزرگ غلات اتحادیه اروپا شد و این امر با حداکثر حجم خرید از مارس سال گذشته تسهیل شد.
طبق این اطلاعات، در ماه سپتامبر، اتحادیه اروپا حجم خرید غلات روسیه را به شدت افزایش داد: در طول ماه این رقم ۲۲ درصد افزایش یافت و در طول سال این رقم ۱۰ برابر افزایش یافت و به ۱۸۰ هزار تن رسید که به حداکثر حجم غلات تبدیل شد. خریدهای یک سال و نیم گذشته بنابراین، روسیه رتبه چهارم را در صادرات غلات به اروپا به دست آورد.
بر اساس نتایج این مطالعه، تامین کننده اصلی غلات اتحادیه اروپا اوکراین است. علاوه بر این، در ماه گذشته، حجم عرضه این محصولات ۱ درصد افزایش یافت، اما در طول سال، حجم کلی عرضه غلات اوکراین به اتحادیه اروپا یک چهارم کاهش یافت و به ۱.۲ میلیون تن رسید.
برزیل از لحاظ عرضه غلات به اروپا در جایگاه دوم قرار دارد؛ در طول ماه، حجم صادرات خود را ۱.۸ برابر افزایش داد و در مجموع ۱.۱ میلیون تن افزایش داد. ترکیه که ۲۰۴ هزار تن غله به اتحادیه اروپا ارسال کرد، رتبه سوم را دارد و کانادا با عرضه ۱۳۹ هزار تن غلات در جایگاه پنجم از نظر عرضه قرار گرفت که عرضه آن یک سوم کاهش یافت.
اعتماد مردم اوکراین به زالوژنی بیشتر از زلنسکی است
میزان اعتماد مردم اوکراین به والری زالوژنی، فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین از ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور این کشور بیشتر شده است. این مسئله در نتایج یک نظرسنجی انجام شده توسط گروه جامعه شناسی "رتبه" مشخص شده است.
بر اساس این مطالعه، ۶۳ درصد از پاسخ دهندگان به زالوژنی کاملاً اعتماد دارند و ۱۹ درصد تقریباً به او اعتماد دارند. بدین ترتیب، میزان کلی اعتماد فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین ۸۲ درصد است. در حالی که میزان اعتماد مردم به زلنسکی ۷۲ درصد است که از این میان تنها ۳۹ درصد از اوکراینیها کاملاً به رئیسجمهور اوکراین اعتماد دارند، و ۳۳ درصد دیگر «تقریباً اعتماد دارند».
در رتبه سوم، رئیس اداره اطلاعات اصلی وزارت دفاع اوکراین، کریل بودانوف قرار دارد که میزان اعتماد مردم به او در مجموع ۵۴ درصد است.
نتایج نظرسنجی همچنین نشان داد که اگر انتخابات ریاست جمهوری در این کشور برگزار می شد، نه رئیس جمهور فعلی و نه فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین در دور اول نمی توانستند پیروز شوند.طیق این اطلاعات، زلنسکی در دور اول ۴۷.۴ درصد و زالوژنی ۳۰.۷ درصد آرا را کسب میکردند. در دور دوم، ۴۲ درصد از پاسخ دهندگان به زلنسکی و ۴۰ درصد به زالوژنی رأی خواهند داد.
در عین حال، اکثریت اوکراینی ها (۷۶ درصد) متقاعد شدهاند که انتخابات ریاست جمهوری باید پس از پایان درگیری نظامی با روسیه برگزار شود.
قصد روسیه و آژانس برای ادامه رایزنی در مورد وضعیت نیروگاه زاپروژیا
شرکت "راس اتم" روز شنبه پس از دیدار صورت گرفته بین آالکسی لیخاچیف، مدیر کل این شرکت دولتی روسیه و رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA)، گزارش داد که و طرف رایزنیهای تمام عیاری را در مورد وضعیت نیروگاه هسته ای زاپروژیا در ماههای ژانویه تا فوریه سال ۲۰۲۴ برنامه ریزی کردهاند.
طبق این اطلاعات، تمرکز بر مسائل مربوط به تضمین ایمنی هستهای و عملکرد نیروگاه اتمی خواهد بود.
همچنین یادآوری شده که گفتگو بین لیخاچیف و گروسی در مورد فعالیت ماموریت آژانس بین المللی انرژی اتمی در نیروگاه و روند چرخش بعدی کارشناسان آژانس بوده که قرار است در تاریخ ۵ دسامبر ۲۰۲۳ انجام شود.
در این دیدار، لیخاچف حمایت از اقدامات آژانس برای توسعه انرژی هستهای صلح آمیز به عنوان یک منبع انرژی پایدار در جهان را تایید کرده و گفت که شرکت "راس اتم" آماده ادامه همکاری در این راستا است.
هشدار مدودف درباره پاسخ قاطع روسیه به مداخله در امور داخلی خود
دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه تاکید کرد که مقامات مسکو به هر گونه مداخله در امور داخلی این کشور متناسب با تجاوز و در صورت لزوم به صورت نامتقارن پاسخ قاطع خواهد داد.
وی روز شنبه در صفحه خود در کانال تلگرام خود نوشت: «در صورت امکان، ما به هر گونه تلاش برای مداخله در امور داخلی روسیه و حمایت از شبه اپوزیسیونهایی که خواهان فروپاشی روسیه هستند، به هر طریقی که لازم باشد و متناسب با میزان تهاجم و حتی در صورت لزوم به صورت نامتقارن پاسخ خواهیم داد».
مدودف همچنین به این نکته توجه کرد که در رابطه با کشورهای دوست، روسیه اصول حسن همجواری و عدم مداخله خیرخواهانه را ادامه خواهد داد و در رابطه با کشورهای دارای تمایلات خصمانه علیه روسیه، استراتژی «طرح عادلانه قدرت» را میتوان در همه زمینههای نظامی، اقتصادی، فرهنگی و غیره به کار برد.
انتهای پیام/
نظر شما