نمایندگی انجمن صنفی متخصصین تجهیزات پزشکی در چهارمحال و بختیاری افتتاح شد/ مسلمی: امروزه پزشکان بدون فناوری‌های سلامت قادر به تشخیص و درمان نیستند

رئیس انجمن صنفی متخصصین تجهیزات پزشکی کشور: توانمندسازی فارغ‌التحصیلان و کمک به دانشجویان رشته مهندسی پزشکی از اولویت‌های این انجمن است و در اکثر کمیته‌های تخصصی وزارت بهداشت، وزارت صمت، سازمان استاندارد و... به عنوان عضو مشورتی حضور داشته و نظرات کارشناسان و اعضای انجمن را منعکس می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از چهارمحال و بختیاری، آئین افتتاحیه نمایندگی انجمن صنفی متخصصین تجهیزات پزشکی کشور در استان چهارمحال و بختیاری روز گذشته شنبه با حضور احمد مسلمی رئیس انجمن صنفی متخصصین تجهیزات پزشکی کشور، مهرداد سرهنگی دبیر انجمن، رضا محمدی معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، امیرمحمد قانی رئیس اداره تجهیزات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد و سایر مسئولان استانی در محل تالار ابن سینا دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، برگزار شد.
هم‌چنین طی حکمی از سوی احمد مسلمی رئیس انجمن صنفی تجهیزات پزشکی کشور، علیرضا ملکپور جونقانی به عنوان سرپرست نمایندگی این انجمن در استان چهارمحال و بختیاری منصوب و معرفی شد.

احمد مسلمی رئیس انجمن صنفی تجهیزات پزشکی کشور در این مراسم با بیان اینکه عواملی که به کنترل اپیدمی کرونا و درمان آن کمک بسیاری کرد، عموماً اقدامات و تجهیزات پزشکی بود، گفت: خوشبختانه دوران کرونا باعث شد که صنعت تجهیزات پزشکی متحول شود که از جمله آن تحولات می‌توان به تولید ماسک ساده تا ونتیلاتور اشاره کرد.

وی ادامه داد: در ایران، تولیدکننده‌هایی در حوزه تولید ونتیلاتور وجود داشت که تا پیش از دوران کرونا، جمعاً ۵۰۰ دستگاه از محصولات خود را به فروش نرسانده بودند؛ اما با افزایش اپیدمی، رقابت جهانی بر سر این بود که کدام کشور تجهیزات مورد نیاز مراکز درمانی را تولید و به بازار عرضه نماید؛ در این بین دو شرکت ایرانی در دوران کرونا موفق شدند طی زمان بسیار کم، تعداد ۴۰۰۰ ونتیلاتور را تولید و به بازار عرضه نمایند و همین موضوع نشان از اهمیت تجهیزات پزشکی در حوزه‌های اقتصادی و درمانی دارد.

مسلمی افزود: سلامت سه محور اصلی دارد که شامل نیروی انسانی(کادر درمان)، دارو و تجهیزات پزشکی می‌باشد. حوزه تجهیزات پزشکی حوزه بسیار وسیع و ارزشمندی است و امروزه پزشکان بدون فناوری‌های سلامت و تجهیزات پزشکی، قادر به تشخیص و درمان درست نیستند.

رئیس انجمن صنفی تجهیزات پزشکی کشور با اشاره به اینکه در بازار ایران حدوداً ۵ میلیارد دلار تجهیزات پزشکی وجود دارد، گفت: تقریباً ۳.۵ میلیارد دلار آن قانونی و بیش ۱.۵ میلیارد دلار قاچاق است. تجهیزات قاچاق ممکن است اصیل و استاندارد باشد اما از نظر قوانین کشور به ثبت نرسیده و روال قانونی وزارت بهداشت را طی نکرده‌اند.

وی تصریح کرد: از نظر تقسیم‌بندی بازاری، تقریباً ۳۵ درصد تجهیزات پزشکی را وسایل یکبار مصرف پزشکی، ۳۲ درصد دستگاه‌های سرمایه‌ای، ۱۸ درصد آزمایشگاهی، ۸ درصد دندانپزشکی و ۷ درصد آن، وسایل مراقبت در منزل تشکیل می‌دهند.

مسلمی با بیان اینکه رشته مهندسی پزشکی از سال ۷۳ در مراکز دانشگاهی ایران و در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری راه اندازی شد، افزود: اما اکنون این رشته در مقاطع تحصیلی کارشناسی و با گرایش‌های متنوع از جمله بافت، ورزشی، توانبخشی، بیوالکتریک، بیومتریال، هوش مصنوعی و... به فعالیت خود ادامه می‌دهد و طی این سال‌ها پتانسیل زیادی در همین خصوص در کشور به‌وجود آمده و بار اصلی تجهیزات پزشکی در بخش‌های واردات، تولید، توزیع، نظارت و مدیریت، عمدتاً بر دوش دانش‌آموختگان رشته مهندسی پزشکی است.

فرصت سرمایه‌گذاری و رقابت در حوزه تجهیزات پزشکی به دلیل خصوصی بودن راحت‌تر است

رئیس انجمن صنفی تجهیزات پزشکی کشور گفت: رقابت در حوزه‌های دارویی، ورود به بازار و توزیع محصولات دارویی در ایران کمی دشوار بنظر می‌رسد و تا حدی ناممکن است؛ زیرا این بازار عمدتاً در اختیار دولت و نهادهای سرمایه‌گذاری بزرگ از جمله بنیاد برکت و شستا و... می‌باشد و رقابت در این بازار را دشوار می‌کند؛ اما در حوزه تجهیزات پزشکی تقریباً تمام بازار در اختیار بخش خصوصی است و این یعنی فرصت‌های کاری و سرمایه‌گذاری مطلوبی در بخش‌های واردات، تولید، توزیع و تعمیرات تجهیزات پزشکی وجود دارد.

احمد مسلمی خاطرنشان کرد: انجمن صنفی متخصصین تجهیزات پزشکی کشور در سال ۱۳۹۱ تأسیس شده و تاکنون در ۱۶ استان دفتر نمایندگی اعطا و حدود ۴۵۰۰ عضو دارد؛ و تقریباً ۱۸هزار نفر شامل مسئولین فنی، دانشگاهیان و متخصصین وزارتخانه‌ها در این شبکه، مشغول به فعالیت هستند.

وی افزود: توانمندسازی فارغ‌التحصیلان و کمک به دانشجویان رشته مهندسی پزشکی از جمله اولویت‌های این انجمن است و در اکثر کمیته‌های تخصصی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت صمت، سازمان استاندارد و... به عنوان عضو مشورتی حضور داشته و نظرات کارشناسان و اعضای انجمن را منعکس می‌کنیم. هم‌چنین در حوزه دانش‌بنیان با دانشگاه علوم پزشکی ایران، نسبت به عقد قرار اقدام کرده و نیز کتابی در این باره تألیف شده است که مطالعه آن برای شرکت‌ها و واحدهای فناور حوزه تجهیزات پزشکی مستقر در مراکز رشد مفید می‌باشد.

بیشترین نیاز کشور در زمان کرونا و در حوزه درمان، تجهیزات پزشکی بود

رضا محمدی معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد نیز در این مراسم گفت: در دوران کرونا، مشکلات و نیاز کمتری به دارو داشتیم و کمبود اصلی کشور در حوزه تجهیزات پزشکی بود که به همت متخصصین و فعالان جهادی کشور، در این حوزه نیز افزایش چشم‌گیری داشتیم و مشکلات تجهیزات تا حد زیادی برطرف شد.

وی افزود: با توجه به این که فارغ‌التحصیلان زیادی در رشته مهندسی پزشکی وجود دارد، انتظار داریم که از بخش توزیع به سمت تولید پیشرفت داشته باشیم و در همین راستا مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد نیز آمادگی همکاری و حمایت از طرح‌های فناورانه و شرکت‌های دانش‌بنیان را دارد. و امیدواریم ارتقاء حوزه تجهیزات پزشکی را بخش‌های تولید و توزیع در استان چهارمحال و بختیاری، شاهد باشیم.

امیرمحمد قانی رئیس اداره تجهیزات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد نیز در ادامه این مراسم گفت: در حال حاضر استان چهارمحال و بختیاری دارای ۱۳ شرکت تجهیزات می‌باشد که به عنوان مثال یکی از این شرکت‌ها در بخش تولید پمپ وکیوم مدیکال در کلاس A و B فعال هستند.

وی با بیان این موضوع که متأسفانه سطح علمی فارغ‌التحصیلان رشته مهندسی پزشکی عمدتاً پایین است گفت: نمایندگی انجمن صنفی متخصصین تجهیزات پزشکی در استان می‌بایست نسبت به آموزش حرفه‌ای فارغ‌التحصیلان اقدام نمایند تا خروجی مطلوبی از فعالیت این انجمن را شاهد باشیم و دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی استان نیز با بهره‌گیری از توان این نیروها، قسمتی از کار خود را برون‌سپاری نمایند.

علیرضا ملکپور جونقانی سرپرست نمایندگی انجمن در چهارمحال و بختیاری نیز با بیان اینکه نمایندگی انجمن با هدف حمایت حرفه‌ای و آموزش تخصصی دانشجویان و فارغ‌التحصیلان حوزه مهندسی پزشکی و هم‌چنین ایجاد ارتباط بین اساتید و فعالان حوزه دانش‌بنیان تجهیزات پزشکی است، افزود: امیدواریم با همکاری مسئولان استانی بتوانیم گام‌های مفیدی در جهت ارتقاء سطح علمی این حرفه برداریم و سهم ویژه‌ای در دگرگونی اقتصاد تجهیزات پزشکی و دانش‌بنیان استان داشته باشیم.

خبرنگار: محمود اسماعیل‌پور اشکفتکی

انتهای پیام/

کد خبر: 1209196

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =