به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، جرمن رول یا ژیرمن رول یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار افغانی است که با لایه های نازک خمیر، گوشت، پیاز، فلفل دلمه ای و ادویه جات تهیه می شود. این غذا معمولاً به عنوان میان وعده یا پیش غذا سرو می شود و به دلیل طعم لذیذ و بافت تردش، طرفداران زیادی دارد.
جرمن رول اغلب با گوشت مرغ تهیه می شود.
طرز تهیه جرمن رول :
برای تهیه جرمن رول ابتدا خمیر آن را تهیه کنید، برای این کار ابتدا آرد را داخل ظرف مناسبی به همراه آب و نمک مخلوط کنید و آن ها را خمیر کنید، خمیر را خوب ورز بدهید تا جایی که به دست نچسبد و بسیار لطیف باشد و خیلی سفت نشود (نسبتا خمیرسفتی به دست بیاید) سپس اجازه بدهید استراحت کند، در این حین پیاز را ریز خرد کنید و با مقدار کمی روغن تفت بدهید تا سبک شوند. سپس سیر به شده را به آن اضافه کنید و کمی تفت بدهید. گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و تفت بدهید. زردچوبه، نمک و فلفل سیاه اضافه کنید و تفت بدهید بعد از کمی تفت دادن آب را
اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید، اجازه بدهید گوشت با حرارت ملایم بپزد و آب گوشت کشیده شود.
هویج، برگ گلم و فلفل دلمه ای را خلالی ریز خرد کنید و بشویید، داخل آبکش بریزید، اجازه بدهید آب آن کشیده شود. سپس هویج را به ماده ی گوشت اضافه کنید و کمی تفت بدهید. سپس فلفل دلمه ای را اضافه کنید. اجازه بدهید کمی نرم شوند. در پایان کلم را اضافه کنید و سریع هم بزنید. کلم برگ ها نباید آب بیندازند و یا بخار پز شوند آن ها را با مواد سرخ کنید. در غیر این صورت طعم و بوی بدی می گیردو باید سبزیحات از حالت تردی و شکنندگی در بیان و لازم نیست خیلی نرم شوند.
سپس تخم گشنیز، فلفل تازه یا خشک و یا در صورت نیاز نمک دراین مرحله اضافه کنید و تفت بدهید. مواد نباید آب داشته باشند و یا آب بیندازند.
در این مرحله خمیر را هوا گیری کنید (یک ورز ۳۰ ثانیه ای بدهید) سپس خمیر را به اندازه های تقریبا مساوی به اندازه ی یک نارنگی کوچک برش بزنید. سطح کار را آرد پاشی کنید و خمیررا با کمک وردنه صاف کنید (خیلی نیازی نیست در مرحله اول خمیر کامل نازک شود زیرا نیاز به مرحله ی بعدی دارد) روی خمیرها را با روغن به وسیله ی برس کامل چرب کنید و مقدار کمی اردپاشی کنید. همه ی خمیرها را به همین روش آماده کنید و چرب کنید. سپس آن ها را روی همدیگر قرار بدهید (بهتراست که خمیرها را به دودسته تقسیم کنید زیرا حجم آن ها زیاد می شود و ممکن است به مشکل بر بخورید.)
هرچندتا خمیر را که روی هم قراردادید را با کمک ورونه نازک کنید سپس داخل قابلمه ای خمیرها را داغ گیری کنید (خیلی کم نیم پز شوند) به این صورت که خمیرها را داخل قابلمه ای نچسب قرار بدهید. بگذارید که خمیر حرارت ببیند و هرچندثانیه برگردانید تا حدی که خمیر نیم پخت شد کافی است.خمیرها را از همدیگر جدا کنید ازموادداخل خمیربگذارید اول دوطرف خمیر رو جمع کنید سپس آن را رول کنید و داخل روغن سرخ کنید. می توانید آن را داخل سینی فر بچینید و روی آن ها را رومال روغن و زرده تخم مرغ و زعفران بمالید و داخل فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار بدهید و اجازه بدهید تا سرخ شوند.
نظر شما