به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در نشست تبیین انتخابات در دانشگاهها که امروز دوشنبه ۲۵ دیماه در وزارت علوم برگزار شد، گفت: سامانه فرنما امروز جایگاه ویژهای در حیات و زیست بوم دانشگاه دارد.
بیشتر بخوانید:
دانشجویان دانشگاه آزاد میزبان نامزدهای انتخابات مجلس میشوند
وی گفت: تا کنون ۳ دوره کارنامه فرهنگی برای دانشگاهها صادر شده است. این یک اتفاق میمون و امید بخش است؛ چراکه فضای فرهنگی و اجتماعی دانشگاهها رصد میشود.
کلانتری افزود: دانشگاه به عنوان یک نهاد علمی، فرهنگی و تمدنی است. بنابراین باید شاخصهای فرهنگی را تهیه و مشخص باشد. در این راستا، سامانه فرنما روز به روز تکامل پیدا میکند و شاخصهای فرهنگی و زیر شاخههای فرهنگی افزایش مییابد. همچنین ارجاع دانشگاهها به این سامانه نیز بیشتر شده است.
این مسئول گفت: ۸۰ هزار فعالیت فرهنگی از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا کنون در سامانه فرنما ثبت شده است.
وی ادامه داد: ما براساس سامانه فرنما میتوانیم حمایت نظاممند و مبتنی بر عملکرد از دانشگاه داشته باشیم.
کلانتری تصریح کرد: نظام رتبهبندی دانشگاهها از لحاظ فرهنگی با کمک سامانه فرنما انجام میشود. علاوه بر آن، از این پس شاخصهای فرهنگی و اجتماعی نیز در رتبه بندی دانشگاهها لحاظ خواهد شد.
معاون فرهنگی وزیر علوم با اشاره به انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: از زمان تاکید رهبری بر انتخابات پرشور، جلسات مفصلی در وزارت خانه برگزار شد تا مسئولیت و وظایف خود را بر اساس فرمایشات رهبر انقلاب پیش ببریم.
وی عنوان کرد: در حال حاضر کارگروههای انتخاباتی در معاونت فرهنگی وزارت علوم تشکیل شده و آیین انتخاباتی ابلاغ شده به دانشگاهها، حاصل فعالیت آن است.
کلانتری گفت: تشکلهای دانشجویی و کنشگران فرهنگی بر اساس این آیین نامه انتخاباتی فعالیت خواهند کرد. همچنین ستاد انتخاباتی در این معاونت تشکیل شد.
این مسیول بیان کرد: خبرگان حوزههای استادی و دانشجویی، معاونان فرهنگی و افراد صاحبنظر در این ستاد فعالیت دارند.
وی ادامه داد : دانشگاه همواره نقش پر رنگی در فضای سیاسی کشور داشته است. بنابراین هدف اصلی فعالیت دانشگاه و تشکلهای دانشجویی در این ایام، تشویق مردم به مشارکت در انتخابات است.
کلانتری گفت: اولین جلسه شورای هماهنگی فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی در دانشگاهها سراسر کشور فردا در وزارت علوم برگزار میشود.
معاون فرهنگی وزیر علوم گفت: براساس نظرسنجیها، اساتید دانشگاه و گروههای اجتماعی یکی از اصلیترین مراجع هستند که مردم در ایام انتخابات به آنان رجوع میکنند.
وی گفت: هیچ سلیقه سیاسی برای ما ارجحیت ندارد، بلکه تمام گروهها، جناحها و کاندیداهای که تایید صلاحیت شده و در چارچوب قانون هستند، حمایت میکنیم.
باید از ظرفیت علمی اساتید و دانشجویان برای ارتقا فرهنگ استفاده کنیم
در ادامه این نشست مهدی ذوالفقار زاده مدیر کل دفتر سیاست گذاری و برنامهریزی امور فرهنگی وزارت علوم گفت: فعالیت فرهنگی در آموزش عالی باید معنا دار باشد. در این راستا اولویتهایی برای حوزه فرهنگ از سوی معاونت فرهنگی این وزارتخانه تعیین شده است. البته در مرحله اول باید انتظارات ما از فرهنگ در دانشگاهها مشخص و تعریف شود.
وی با تاکید بر تعالی فرهنگ در دانشگاهها بیان کرد: تا کنون کمتر به اخلاق اساتید و دانشجویان در دانشگاهها توجه شده است. ما برای رفع این مشکل، طرحی برای تعالی اخلاق دانشجویان و اساتید طراحی کردیم.
ذوالفقار زاده گفت: طرحهایی مانند تعالی منش استادی یا در مسیر فرزانگی، برای تعالی اخلاق اساتید توسط معاونت فرهنگی وزارت علوم برگزار شده است.
این مسئول تصریح کرد: اساتید و دانشجویان و تشکلهای دانشجویی به صورت داوطلبانه وارد میدان عمل میشوند و نقش آفرینی میکنند.
وی ادامه داد: حوزه فرهنگ، تک ساحتی نیست، بلکه شبکه ای است. بنابراین مسئولیت دانشگاه در برابر شبکههای اجتماعی نیز تعیین شده است.
ذوالفقار زاده افزود: رتبه بندی و ارزیابی فرهنگی دانشگاهها آغاز شده است. این موضوع خواسته شخص رئیس جمهور نیز بود. البته رتبه بندی بدون دادهها معنا ندارد. بنابراین براساس فرنما این رتبهبندی و تعیین شاخصها انجام میشود.
مدیر کل دفتر سیاست گذاری و برنامهریزی امور فرهنگی وزارت علوم گفت: ما باید از ظرفیت علمی اساتید و دانشجویان برای ارتقا فرهنگ استفاده کنیم. بنابراین کارگره علمی از دانشجویان تحصیلات در ایم معاونت تشکیل شده است.
جشنواره تیتر ۱۳ امسال در دانشکاه فردوسی مشهد برگزار میشود
مهدی بادپا مدیر کل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در ادامه این نشست گفت: جشنواره تیتر ۱۳ امسال در دانشکاه فردوسی مشهد برگزار میشود. فعالان نشریات برای اولین بار میتوانند یک غرفه جداگانه در این جشنواره داشته باشند.
وی گفت: ما تلاش داریم تا جشنواره تیتر امسال با کیفیت کامل برگزار شود و حوزه نشریات ارتقا یابد.
بادپا با اشاره به برگزاری اردوهای روایت پیشرفت گفت: تعداد این اردوها و دانشجویان شرکت کننده امسال دو برابر نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.
این مسئول تصریح کرد: ما از وزارت راه و سازمان حمل و نقل ریلی گلایه داریم؛ چراکه در برگزاری اردوهای دانشجویی همکاری لازم را ندارند.
وی افزود: تا کنون ۱۸ هزار دانشجو در سال ۱۴۰۲ برای حضور در اردوهای پیشرفت در سامانه فرنما ثبت نام کردهاند.
بادپا با اشاره به برگزاری برنامههای روز دانشجو در دانشگاهها گفت: ۱۱ وزیر به مناسبت روز دانشجو در دانشگاهها حضور داشتند. همچنین ۶۰ درصد برنامهها سیاسی و ۲۶ درصد فرهنگی و اجتماعی و ۳۲ درصد غیره بود.
وی با اشاره به تهیه و ابلاغ بسته انتخاباتی معاونت فرهنگی وزارت علوم به دانشگاهها گفت: برنامهریزی و سیاست گذاری برای ایام انتخابات یکی از وظایف اصلی آموزش عالی به ویژه حوزه فرهنگی این نهاد است.
بادپا ادامه داد: حمایت از تشکلهای دانشجویی و استادی و تصریح صدور مجوزها برای برگزاری برنامهها از وظایف اصلی معاونت فرهنگی وزارت علوم است. همچنین تمام نامزدهای انتخاباتی میتوانند در دانشگاهها حاضر شوند.
مدیر کل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تصریح کرد: سلایق مختلف و جریان های سیاسی متفاوت در دورههای مختلف انتخابات شرکت داشتهاند. این موضوع برخلاف میل دشمنان است.
وی افزود: وزرا و کاندیدا از اوایل بهمن ماه تا ۱۱ اسفندماه میتوانند برای پاسخ به سوالات دانشجویان و تشریح برنامههای خود در دانشگاهها حضور یابند.
بادپا گفت: اگر وزیر علوم موافق باشند، بنده پیشنهاد میدهم که ستاد انتخابات در آموزش عالی در استانها نیز تشکیل شود.
انتهای پیام/
نظر شما