رژیم غذایی که آلزایمر را به شما نزدیک می‌کند

آلزایمر یکی از بیماری های شایع در سنین بالا است که به عوامل متعددی بستگی دارد. اما یک رژیم غذایی نادرست، می تواند ما را سریعتر به دام آلزایمر بیندازد.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، بیش از ۵۵ میلیون نفر در سراسر جهان به آلزایمر مبتلا هستند و طبق آمار سازمان سلامت جهانی؛ هر سال تقریباً ۱۰ میلیون نفر نیز به این بیماری مبتلا می شوند. این وضعیت هم اکنون هفتمین علت رایج مرگ و میر در سراسر جهان محسوب می شود.

بیشتر بخوانید:

کاهش خطر ابتلا به آلزایمر با رفتن به سونا

اگر چه عوامل ژنتیکی در احتمال ابتلا به آلزایمر نقش مهمی دارند اما تحقیقات جدید نشان می دهد که عوامل مهم دیگری از جمله رژیم غذایی که دراین بخش به آن خواهیم پرداخت هم می تواند تاثیر گذار باشد.

رژیم وسترن یا همان رژیم غذایی غربی

مطالعه ای در سال ۲۰۲۱ در ژورنال علمی به چاپ رسید که در آن به موش های مورد آزمایش؛ یک نوع رژیم غذایی وسترن معمولی دادند و ۱۲ هفته آن ها را زیر نظر گرفتند و متوجه شدند که فشار اکسیداتیو و سیتوکین های التهابی در آن ها افزایش پیدا کرده است که هر دو به طور مستقل عامل مشکلات ذهنی هستند. همچنین تغییرات بیوشیمی خاصی هم در مغز آن ها رخ داد و موجب تغییراتی در رفتارشان نیز شد. این اطلاعات نشان می دهد که رژیم وسترن یا غربی باعث افت وضعیت ذهنی و مشکلات نورونی می شود.

فست فود

البته لزوما به این معنا نیست که اگر شما در گذشته رژیم غذایی با چربی یا قند بالا مصرف می کردید، حتما به آلزایمر دچار می شوید. اما به طور کل بر این موضوع تاکید دارند که رژیم غذایی باید عاملی برای جلوگیری از افزایش فشار اکسیداتیو باشد. البته این اولین آزمایشی نیست که به اثبات می رساند رژیم غذایی وسترن عاملی برای افت عملکرد ذهنی است.

ارتباط چربی ترانس بالا و ابتلا به آلزایمر

مطالعه دیگری هم در سال ۲۰۱۹ انجام شد که در آن ۱۶۰۰ ژاپنی بدون علائم آلزایمر به مدت ۱۰ سال زیر نظر گرفته شدند و به این نتیجه رسیدند افرادی که سطح بالا تری از چربی ترانس در بدن شان وجود داشت و غذاهای فرآوری شده بیشتری استفاده می کردند، احتمال بیشتری برای ابتلا به آلزایمر داشتند.

در حقیقت گروهی که بیشترین میزان چربی ترانس را داشت، ۷۴% و ۵۲ درصد بیشتر به آلزایمر تشخیص داده شده بود.

غذاهای اشباع شده

مطالعه دیگری در سال ۲۰۲۱ که در ژورنال پیشگیری از بیماری آلزایمر انجام شد، نشان داد افرادی که بیشترین میزان مصرف نوشیدنی های حاوی شکر را دارند، در مقایسه با کسانی که هیچ نوشیدنی حاوی شکری استفاده نمی کنند، در معرض بیشترین خطر برای ابتلا به تمام انواع مشکلات ذهنی از جمله آلزایمر هستند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1216757

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =