به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، بیکاری فارغالتحصیلان کارآمدی آموزش عالی را زیر سوال میبرد. چرا که ارتقای توانمندیهای شغلی از جمله وظایف دانشگاهها برای رشد نرخ اشتغال فارغالتحصیلان است. به عبارت دیگر، ارتقای مهارتافزایی و توانمندی دانشجویان و دانشآموختگان متناسب با نیازهای جامعه و صنعت در راستای توسعه اشتغالپذیری دانشآموختگان ضرورتی انکارناپذیر است.
بیشتر بخوانید:
۲ معیار وزارت علوم برای حذف رشتههای دانشگاهی
سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور در راستای حل مسئله اشتغال فارغالتحصیلان از دبیرخانه شورای عالی اشتغال خواست در این زمینه راهکارهای مناسب و موثر را تدوین کند. همچنین سید صولت مرتضوی وزیر کار ماه گذشته از تکرقمی شدن نرخ بیکاری در ۲۴ استان کشور خبر داد و گفت: اما هنوز نرخ بیکاری فارغالتحصیلان و بانوان بالا است.
وزارت علوم نزدیک به یک دهه است که توسعه مهارتهای شغلی را در دستور کار خود قرار داده است. در این راستا، اقدام به برگزاری دورههای مهارتافزایی برای دانشجویان کرده است. جدول زیر آمار دورههای مهارتافزایی در سال ۱۴۰۱ را نشان میدهد؛
بر اساس جدول بالا، بیش از ۸ هزار دوره مهارتافزایی در سال ۱۴۰۱ برگزار شده است که ۵ هزار و ۶۸۳ دوره تخصصی و ۲ هزار و ۱۸۷ دوره عمومی بودند. به طور کلی، ۲۷۸ هزار و ۳۰۲ نفر در این دورهها شرکت کردند.
نمودار زیر میانگین تعداد دورههای مهارتافزایی برگزار شده در دانشگاهها، پژوهشگاهها و مراکز آموزش عالی را نشان میدهد؛
بر اساس این نمودار، هزار و ۱۰۰ دوره مهارتآموزی در سال ۱۳۹۷ و ۳ هزار و ۵۰۰ دوره در سال ۱۴۰۲ برگزار شده است. این آمار نشاندهنده افزایش ۲۱۸ درصدی دورههای مهارتافزایی در پنج سال گذشته است.
نکته قابل توجه در این نمودار کاهش دورههای مهارتافزایی در فاصله سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ است. به طوری که ۴ هزار و ۲۱۳ دوره در سال ۱۴۰۱ برگزار شدهاند؛ اما تعداد دورهها در سال ۱۴۰۲ به ۳ هزار و ۵۰۰ دوره کاهش یافته است. این آمار نشاندهنده کاهش حدود ۱۷ درصدی دورههای مهارتافزایی در این مدت است.
کدام دانشگاه بیشتر تعداد دوره مهارتافزایی را دارد؟
نمودار زیر بیانگر مجموع تعداد دورههای مهارتافزایی برگزار شده در سال اخیر است. طبق نمودار، دانشگاههای گیلان، الزهرا و علامه طباطبایی بیشترین تعداد دورههای مهارتافزایی را در سال اخیر داشته و مجموع تعداد دورههای مهارتافزایی برگزار شده توسط دانشگاهها، پژوهشگاهها و مراکز آموزش عالی در سال اخیر برابر ۶۲۱۳ دوره است.
دانشگاه تهران بیشترین تعداد همایش مشترک با صنایع
یکی از راهکارهای افزایش مهارت دانشجویان، همکاری دانشگاهها صنایع در برگزاری همایشها و رویدادهای مختلف است.
نمودار زیر نشاندهنده تعداد همایشها و رویدادهای مشترک دانشگاهها، پژوهشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور با صنایع و دستگاههای اجرایی در سال ۱۴۰۲ است. براساس نمودار، دانشگاههای تهران، دانشگاه تبریز و زنجان بیشترین تعداد همایش را در سال اخیر برگزار کردهاند و مجموع تعداد همایشها و رویدادهای مشترک دانشگاهها، پژوهشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور با صنایع و دستگاههای اجرایی در یک سال اخیر برابر با ۹۸۷ است.
وزارت علوم در دهه اخیر توجه خود را بر افزایش مهارتهای دانشجویان برای رشد نرخ اشتغال متمرکز کرده است. افزودن پیوست اشتغال به رشتههای درسی، پذیرش دانشجوی بورسیه صنعت و حذف کد رشته محلهای بدون فرصت شغلی از جمله این اقدامات است. با این وجود، به نظر میرسد وزارتخانه در یکسال گذشته از توسعه دورههای مهارتافزایی غفلت کرده است و تعداد این دورهها از سال ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۲ کاهشی ۱۷ درصدی داشته است.
انتهای پیام/
نظر شما