به گزارش گروه بینالملل ایسکانیوز، دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه روز جمعه اعلام کرد که نیروهای نظامی کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) اگر در اوکراین مستقر شوند، به هدفی قانونی برای نیروهای مسلح روسیه تبدیل خواهند شد.
بیشتر بخوانید:
آخرین تحولات اوکراین | انتقال تجهیزات نظامی روسی از اکوادور به آمریکا
وی گفت: «برخی سیاستمداران غربی و ژنرالهای رده متوسط در ناتو بار دیگر تصمیم گرفتهاند که ما را بترسانند. آنها دقیقا با این هدف بزرگترین تمرینات نظامی از زمان جنگ سرد را آغاز کردهاند.»
مدودف یادآور شد، شکی نیست که رزمایش بزرگ ناتو برای ترساندن روسیه سازماندهی شده، ولی آنچه مسلم است اینکه تصمیم برای انجام مانورهایی در این سطح بدین معناست که آنها واقعاً از چیزی به وحشت افتادهاند. به عقیده او، تصمیم ناتو برای برگزاری رزمایش در نزدیکی مرزهای روسیه نشان دهنده بی اعتقادی به امکان موفقیت نظامی اوکراین است.
این مقام بلندپایه تأکید کرد: «فدراسیون روسیه هرگز قصد ندارد اولین کسی باشد که «به هیچ یک از کشورهاش عضو این بلوک حمله کند»، ولی بدون تردید اگر کشورهای ناتو «بیش از حد اندازه دست به اقدامات تحریک آمیز زده و به تمامیت کشور ما تجاوز کنند، فوراً پاسخ قاطع و تلافی جویانه مناسب دریافت خواهند کرد».
پیش از این، برخی رسانهها گزارش دادند که تعدادی از کشورهای عضو ناتو ممکن است نیروهای نظامی خصوصی خود را به اوکراین بفرستند. همانطور که اشاره شده، در حال حاضر در میان کشورهای ناتو، کشورهایی وجود دارند که ممکن است خارج از چارچوب پیمان آتلانتیک شمالی، قصد اعزام نیروهای نظامی خود به کییف را داشته باشند.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به هفتصد و دهمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
دبیر شورای امنیت اوکراین: سندی در خصوص برکناری زالوژنی وجود ندارد
آلکسی دانیلوف، وزیر امنیت ملی و شورای دفاع اوکراین شب گذشته در یک مصاحبهای اعلام کرد که در حال حاضر هیچ فرمانی مبنی بر برکناری فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین والری زالوژنی وجود ندارد.
وی گفت: در حال حاضر هیچ سندی مبنی بر استعفای فرمانده کل ارتش وجود ندارد. اگر سندی ظاهر شد، در آن صورت می توانید نظرات خود را پرسیده و در مورد آن صحبت کنید. تا زمانی که او کنار گذاشته نشده، به کسی توصیه نمیکنم که این امواج را بلند کرده و شروع به گفتن کند که اتفاقی افتاده است.»
دانیلوف همچنین اعتراف کرد که گزارشهای مربوط به برکناری احتمالی زالوژنی باعث بیثباتی اوضاع در میان نیروهای مسلح اوکراین شده است.
چند روز قبل شبکه سی.ان.ان گزارش داد که فرمان ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در مورد برکناری زالوژنی تا پایان این هفته مورد انتظار خواهد بود.
گزارش زالوژنی به زلنسکی در مورد وضعیت دشوار نیروهای اوکراین در نزدیکی آودیوکا
ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین فاش کرد که والری زالوژنی، فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین با وی دیدار کرده و از وضعیت دشوار ارتش در نزدیکی شهر آودیوکا (در منطقه دونتسک) به او گزارش داده است.
زلنسکی شب گذشته در کانال تلگرامی خود نوشت: فرمانده کل زالوژنی و دیگر فرماندهان ارتش وضعیت جبهه را به من گزارش دادند. همه جهت گیریها مورد بحث قرار گرفت. به خصوص اوضاع در منطقه کلیدی آودیوکا دشوار است. فرماندهان مختلف واحدها، الکساندر سیرسکی و ادوارد موسکالف نیز در این نشست حضور داشتند.
پیش از این، روز پنج شنبه گزارش شد که تیپ تهاجمی "کهنه سربازان" از نیروهای داوطلب نیروهای مسلح روسیه اولین کسانی بود که وارد منطقه صنعتی شهر آودیوکا در جمهوری مردمی دونتسک شدند.
چند روز پیش هم کریل بودانوف، رئیس اداره اطلاعات اصلی وزارت دفاع اوکراین، نیز به موفقیتهای اخیر ارتش روسیه در نزدیکی آودیوکا اعتراف کرد.با این حال، وی مدعی شد که ظاهراً پس از آنکه روسیه فاز فعال تهاجمی خود را در بهار ۲۰۲۴ متوقف کند، نیروهای مسلح اوکراین وارد عمل خواهند شد.
اوکراین ۹ روز پس از سرنگونی ایل-۷۶ روسی، سامانههای دفاع هوایی جدید دریافت کرد
ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین شب گذشته اعلام کرد که نیروهای مسلح این کشور دو سامانه جدید پدافند هوایی از کشورهای غربی دریافت کردند.
تحویل این سامانههای جدید تنها ۹ روز پس از آن صورت گرفته که سامانه پدافند هوایی آمریکایی یک هواپیمای ترابری روسیه ایل-۷۶ حامل اسرای اوکراینی را سرنگون کرد.
زلنسکی در پیام ویدئویی عصر خود گفت: افزود: «دو سامانه دفاع هوایی دیگر وارد اوکراین شده است. همه جزئیات آن، مسلماً نباید علنی گفته شود، اما سیستمهای جدید هر هدفی را از بین میبرند.»
درخواست پروشنکو از اروپا برای ارسال تمامی تسلیحات لازم برای ارتش اوکراین
پیتر پروشنکو، رئیس جمهور سابق اوکراین در مصاحبه با روزنامه فیگارو، تاکید کرد که نیروهای مسلح اوکراین از عهده انجام وظیفه دفاع از کشور برنمی آیند و کییف به تسلیحات بیشتری از سوی اروپاییها نیاز دارد.
وی یادآور شد که مقامات کییف عینکهای رنگی را بر روی چشم مردم گذاشته است، اما وضعیت در میدان جنگ آنطور که مقامات دولتی گزارش می دهند، نیست. در نتیجه، مردم نمیدانند که چرا به بسیج جدید نیاز است. آنها میبینند که هر فرد معترضی دستگیر می شوند. برخی ترسیده و از کشور فرار میکنند. باید واقعیت به مردم گفته شود.
رئیس جمهور سابق اوکراین به کمبود گلوله و انواع مهمات در میان نیروهای مسلح اوکراین اشاره کرد و آن را یک مشکل بزرگ خواند. وی افزود: اروپاییها باید بدون هیچ قید و شرطی تمام سلاحهای مورد نیاز را در اختیار ما قرار دهند.»
وزارت خارجه روسیه انتقال درآمد داراییهای روسیه به اوکراین را سرقت نامید
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه شب گذشته در گفتگو با ریانووستی تاکید کرد که استفاده اتحادیه اروپا از درآمدهای حاصل از داراییهای مسدود شده روسیه برای کمک به کییف یک سرقت آشکار است.
او یادآور شد که نسلهای بعدی اوکراینیها باید ۳۳ میلیارد یورویی را که در قالب وام به کییف ارائه میشود، را بازپرداخت کنند. ۱۷ میلیارد یورو دیگر کمکهای بلاعوض است؛ این کمکها، از جمله، از وجوهی که اعضای اتحادیه اروپا از سرمایهگذاری از داراییهای روسیه دریافت خواهند کرد، تامین میشود. زاخارووا افزود: در واقع ما با یک دزدی پیش پا افتاده سروکار خواهیم داشت که کاملاً با ضوابط «نظم جهانی مبتنی بر قواعد» تحمیل شده توسط غرب بر جامعه جهانی مطابقت دارد.
پیش از این، در اول فوریه، نشست سران اتحادیه اروپا پیشنهاد کمیسیون اروپا برای استفاده از درآمدهای حاصل از داراییهای مسدود شده روسیه به منظور تامین مالی کمکها به اوکراین را تصویب کرد.
النا زلنسکایا وادار کردن اوکراینیها به بازگشت را اشتباه خواند
النا زلنسکایا، همسر رئیس جمهور اوکراین ابراز عقیده کرده است که وادار کردن شهروندان اوکراینی به بازگشت به وطن خود تصمیمی اشتباه برای کشورهای دموکراتیک خواهد بود. وی در مصاحبهای گفت: من مطمئن هستم که کشورهای دموکراتیک چنین تحرکات ناگهانی را انجام نخواهند داد. اینها شرکای ما هستند، کشورهایی که از ما حمایت میکنند. و من فکر میکنم که نیازی به نگرانی در مورد این باشد که برخی اقدامات غیر دوستانه علیه پناهجویان اوکراینی انجام شود.
او تاکید کرد که قبل از هر چیز، پناهندگان اوکراینی میخواستند فرزندان خود را نجات دهند و نجات یک کودک "مهمترین مسئله برای یک مادر" است.
علاوه بر این، زلنسکایا اشاره کرد که برای بازگشت اوکراینیها به وطن خود، به برقراری صلح و آرامش و همچنین بازسازی خانههای آنها نیاز است تا مردم برای بازگشت تمایل داشته باشند.
دیوان بینالمللی دادگستری سازمان ملل متحد رای داد که این ارگان صلاحیت رسیدگی به شکایت بین اوکراین و روسیه در مورد اعمال کنوانسیون نسلکشی و همچنین قابل پذیرش بودن این ادعا را دارد، ولی دامنه موضوعات مورد بررسی در این رابطه را به طور قابل توجهی محدود کرده است.
قطعنامه مربوطه روز جمعه در وب سایت رسمی دادگاه منتشر شد. بدین ترتیب، دادگاه بینالمللی دادگستری سازمان ملل تصمیم گرفت که بررسی مسائل مربوط به صلاحیت استفاده از نیروهای مسلح روسیه در اوکراین به عنوان نقض کنوانسیون نسلکشی "در صلاحیت دادگاه قرار نمیگیرد" و بر این اساس، اعتراضات اولیه طرف روسیه "باید موجه شناخته شود".
در عین حال، دادگاه همچنین اعتراضات روسیه را در مورد پنج مورد دیگر رد کرده و ادعای اوکراین در خصوص آنها را قابل قبول تشخیص داد. بر اساس آن، کییف خواستار به رسمیت شناختن و اعلام این موضوع است که "هیچ مدرک قابل اعتمادی وجود ندارد که اوکراین مسئول ارتکاب نسلکشی" در دونباس و نقض این کنوانسیون است.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/
نظر شما