به گزارش گروه بینالملل ایسکانیوز، سنای آمریکا لایحهای به ارزش ۱۱۸ میلیارد دلار برای کمک همزمان به اوکراین و اسرائیل و همچنین حفاظت از مرزهای جنوبی آمریکا ارائه کرده است. سند مربوطه بامداد امروز در وب سایت رسمی کمیته تخصیص سنا منتشر شد. براساس متن سند، ۶۰ میلیارد دلار برای کییف، ۱۴.۱ میلیارد دلار به اسرائیل، ۲۰.۲ میلیارد دلار برای تقویت مرز با مکزیک به دلیل مشکل جدی افزلیش مهاجران غیرقانونی در نظر گرفته شده است.
بیشتر بخوانید:
آخرین تحولات اوکراین| نخست وزیر فنلاند: مرز خود با روسیه را باز نخواهیم کرد
همانطور که مشخص شده، به عنوان بخشی از کمک بعدی آمریکا به کییف، ۱۴ میلیارد دلار برای خرید تسلیحات جدید از شرکتهای صنایع نظامی ایالات متحده و همچنین ۱۵ میلیارد دلار برای آموزش نظامی نیروهای مسلح اوکراین قابل انتقال است.
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا نیز به نوبه خود از لایحه سنا حمایت کرده و از کنگره خواسته تا هر چه سریعتر آن را تصویب کند.
در همین رابطه حکیم جفریس، رهبر اقلیت دموکراتها در مجلس نمایندگان ایالات متحده، در مصاحبهای ، از قصد جمهوری خواهان در مورد کمکهای اضافی به اسرائیل بدون اختصاص بودجه جدید به اوکراین انتقاد کرد.
روز گذشته یگور چرنوف، معاون کمیته امنیت ملی، دفاع و اطلاعات پارلمان اعلای اوکراین اعتراف کرد که وضعیت در جبهه به دلیل کمبود مهمات برای نیروهای مسلح بحرانی شده است. وی تاکید کرد که کییف قصد ندارد در خصوص یافتن کمک مالی خارجی تسلیم شود و سعی دارد مستقیماً از طریق رسانههای آمریکایی و از طریق کشورهای ثالث بر واشنگتن تأثیر بگذارد. به گفته او، اوکراین به دنبال یافتن راه قابل اطمینانی برای تامین تسلیحاتی ارتش خود است.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به هفتصد و دوازدهمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
اعتراف زلنسکی به اوضاع بد جبهه به دلیل تاخیر در تامین تسلیحات
ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، شب گذشته در مصاحبه با شبکه اول تلویزیون دولتی ایتالیا (Rai) اعتراف کرد که وضعیت در میدان نبرد به دلیل تاخیر در تامین تسلیحاتی نیروهای مسلح این کشور از سوی شرکای غربی به حالت بدون تحرک درآمده است. وی گفت: در مورد وضعیت میدانی، مسلماً رکود و بی تحرکی وجود دارد، زیرا تأخیر در تامین تسلیحات صورت گرفته و این منجر به اشتباه میشود.»
زلنسکی افزود که کییف نه تنها از شرکای خارجی خود مهمات، بلکه تجهیزات نظامی مدرن نیز انتظار دارد.
زلنسکی امیدوار است که پیروزی احتمالی ترامپ بر کمکهای ایالات متحده تأثیری نداشته باشد
رئیسجمهور اوکراین در این مصاحبه همچنین ابراز امیدواری کرد که در صورت پیروزی دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا در انتخابات نوامبر ۲۰۲۴، واشنگتن به ارائه کمکهای مالی و نظامی به کییف ادامه دهد.
ولادیمیر زلنسکی گفت: «اگر ترامپ پیروز شود، امیدوارم خط (کمک آمریکا به اوکراین) به همین شکل باقی بماند.»
زلنسکی تایید کرد که در فکر جایگزینی تعدادی از مقامات اوکراینی است
ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، به روز رسانی مقامات دستگاههای اداری این کشور و نه تنها در عرصه نظامی کشور را اقدامی ضروری ارزیابی کرد. وی این موضوع را شب گذشته در مصاحبه با شبکه تلویزیونی RAI ایتالیا مورد اشاره قرار داد.
زلنسکی به پرسشی درباره گزارشهای رسانهها درباره برکناری احتمالی والری زالوژنی، فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین چنین پاسخ داد: «این سوالی مربوط به افرادی است که باید اوکراین را رهبری کنند. یک راه اندازی مجدد، یک شروع جدید قطعا مورد نیاز است. من ابتکارات جدی در ذهن دارم که به یک شخص مربوط نمیشود، بلکه به جهت گیری کلی رهبری کشور مربوط میشود.»
وی تاکید کرد که قرار است نه تنها یک نفر، بلکه «تعدادی از مقامات دولتی، نه تنها در یک بخش، و نه تنها در ارتش» جایگزین شود. زلنسکی اضافه کرد که کل رهبری اوکراین باید «در یک مسیر همسو حرکت کنند» و «نمیتوان دلسرد شد، تسلیم شد» و اجازه داد احساسات مخرب حاکم شود.
ژنرال ارتش اوکراین: زلنسکی مسئول شکست نیروهای مسلح است
سرلشکر بازنشسته سرگئی کریوونوس، معاون اول فرمانده سابق نیروهای عملیات ویژه ارتش اوکراین، ولادیمیر زلنسکی را به شکست نظامیان اوکراینی در میدان نبرد متهم کرد. به عقیده وی، رئیس جمهور اوکراین نتوانسته منابع کافی را در اختیار نیروهای مسلح قرار دهد و ارتش خود را بدون گلولههای توپخانه در جبهه باقی گذاشته است.
این افسر سابق در یک گفتگوی تلویزیونی گفت: «زلنسکی خود مسئول شکست نیروهای مسلح اوکراین است، زیرا او نتوانسته منابع کافی را برای ارتش فراهم کند، از جمله اینکه ارتش خود را بدون مهمات وگلوله توپخانه در جبهه باقی گذاشته است. »
کریوونوس همچنین این واقعیت را مورد توجه قرار داد که رئیس جمهور نمیداند اقدام نظامی چیست. وی گفت: نتیجه نبردها هم به سربازان و ژنرالها بستگی دارد و هم به دولت که موظف است همه چیز را برای پرسنل نظامی خود فراهم کند.
این افسر گفت که رئیس جمهور اوکراین ناعادلانه تمام تقصیرهای شکست نیروهای مسلح اوکراین را به گردن مقامات نظامی میاندازد و در عین حال از اعتراف به اشتباهات خود امتناع میکند. وی بار دیگر تاکید کرد که زلنسکی اطلاعات را یک طرفه ارائه داده و ارتش و از جمله فرمانده کل ارتش اوکراین والری زالوژنی را مسئول همه چیز معرفی میکند.
سالیوان: ایالات متحده در اخراج احتمالی زالوژنی دخالت نخواهد کرد
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی رئیس جمهور آمریکا شب گذشته اعلام کرد که ایالات متحده قصد ندارد در تصمیم گیری درباره برکناری احتمالی والری زالوژنی، فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین دخالت کند.
وی در یک نشست خبری در این باره گفت: «تصمیمات پرسنلی در نیروهای مسلح اوکراین به مقامات بلندپایه این کشور بستگی دارد. این چیزی نیست که دولت آمریکا باید به این صورت به آن توجه کند. بنابراین ما از دخالت در این تصمیمات پرسنلی دوری خواهیم کرد.»
سالیوان تاکید کرد که تنها کییف حق حاکمیت تصمیم گیری در مورد تغییرات پرسنلی را دارد و ایالات متحده به طرف اوکراینی یادآور شده که "در این مورد دخالتی نخواهد کرد."
نیروهای مسلح روسیه کنترل منطقه صنعتی آودیوکا را به دست گرفتند
طبق گزارش خبرنگاران جنگی، نیروهای مسلح روسیه کنترل منطقه صنعتی شهر آودیوکا در جمهوری مردمی دونتسک را به دست گرفت. به گفته خبرنگار ایزوستیا، نیروهای سیستم موشکی ضدتانک تیپ شناسایی ارتش روسیه و حمله جداگانه تیپ "کهنه سربازان" در حال اعمال فشار حداکثری بر روی استحکامات در حومه آودیوکا هستند و منطقه صنعتی شهر عملاً تحت کنترل آنها درآمده است.
لازم به یادآوری است که نبرد در جبهه آودیوکا یکی از سختترین عملیات است و شهر قبلاً به یک دژ مستحکم ارتش اوکراین تبدیل شده است. مواضع نیروهای مسلح اوکراین نه تنها در ساختمانهای مرتفع، بلکه در سطح زمین نیز ایجاد شده که به معنای واقعی کلمه آن را با بتن پر درست شده است.
شهر آودیوکا همچنین یکی از مهم ترین مناطق لجستیکی است که بخشهای جنوبی و شمالی جمهوری خلق دونتسک را به هم متصل میکند. پس از تصرف شهر توسط نیروهای مسلح روسیه، امکان تسطیح خط مقدم وجود خواهد داشت که این امر شناسایی را برای ارتش اوکراین پیچیده خواهد کرد. در حال حاضر، اقدامات اصلی ارتش روسیه در شب انجام میشود، زیرا دشمن همچنان کنترل آتش را در داخل شهر حفظ کرده است.
وزارت خارجه ترکیه: اردوغان قصد دارد با پوتین درباره اوکراین، سوریه و غزه گفتگو کند
هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه شب گذشته در یک مصاحبه تلویزیونی اعلام کرد که رئیس جمهور رجب اردوغان انتظار دارد در جریان سفر برنامه ریزی شده ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به این کشور، در خصوص روند اوضاع در اوکراین، وضعیت سوریه، موضوع همکاریهای گازی، پروژه نیروگاه هستهای آکویو، ابتکارعمل کریدور غلات و وخامت اوضاع در نوار غزه گفتگو کنند.
وزیر خارجه یادآور شد که همکاریهای گسترده در زمینه انرژی بین روسیه و ترکیه وجود دارد. به گفته وی، تامین انرژی ارزان قیمت برای آنکارا موضوع بسیار مهمی است. در رابطه با موضوع سوریه، طرف ترکیه ای قصد دارد با رهبر روسیه در مورد روند مذاکرت آستانه که هر دو کشور در آن شریک هستند، تبادل نظر کند.
علاوه بر این، از جمله موضوعاتی که مورد بحث قرار خواهد گرفت، رویدادهای منطقهای است. به خصوص جنگ غزه. به گفته وی، همانطور که میدانید، مواضع روسیه در جنگ غزه به مواضع آنکارا نزدیکتر است.
علاوه بر این، یکی از موضوعات ابتکار دریای سیاه خواهد بود. وزیر خارجه ترکیه یادآور شد که مذاکرات در مورد این موضوع در سراسر محور سازمان ملل متحد، روسیه، اوکراین و ترکیه در حال انجام است.
بلومبرگ قصد G۷ و اتحادیه اروپا برای استفاده از داراییهای روسیه را فاش کرد
آژانس خبری بلومبرگ به نقل از منابع آگاه این موضوع را گزارش داد که گروه هفت (G۷) و کشورهای اتحادیه اروپا مباحثات در مورد طرحی برای استفاده از داراییهای مسدود شده روسیه به عنوان وثیقه برای کمک به بازسازی اوکراین را آغاز کردهاند.
این آژانس یادآور شد که بر اساس این طرح، متحدان اوکراین این فرصت را خواهند داشت که "سود حاصله" را برای "بازسازی" اوکراین به مشارکت بگذارند.
به گفته منابع بلومبرگ، حامیان این تصمیم فکر میکنند که با هر گونه حل و فصل مناقشه مطابق با قوانین بین المللی، طرف روسی باید "خسارات وارده" به اوکراین را بپردازد، اما در صورت امتناع روسیه، ممکن است ادعاهایی برای داراییهای مسدود شده مطرح شود.
مقاماتی که نخواستند نامشان فاش شود، گفتند: «مذاکرات اکنون در سطح فنی در حال انجام است، یعنی هنوز تصمیم سیاسی گرفته نشده. یکی از طرفین گفت که برخی کشورها میخواهند سریعتر از سایرین در این زمینه حرکت کنند.
برنامه اتحادیه اروپا برای عدم گنجاندن ممنوعیتهای جدید واردات در بسته تحریمی جدید
خبرگزاری رویترز روز یکشنبه به نقل از دیپلماتهای اتحادیه اروپا فاش کرد که کمیسیون اروپا ممنوعیت جدیدی بر واردات کالا از روسیه به بسته سیزدهم تحریمها علیه فدراسیون روسیه در حال توسعه اضافه نخواهد کرد.
همانطور که یک مقام آگاه اشاره کرد، به ویژه با توجه به این واقعیت که پیشنهاد بسته سیزدهم در حال "شکل گرفتن نهایی" است، چنین خواهد بود. یادآوری شده که اتحادیه اروپا و کشورهای عضو می خواهند به سرعت مجموعه اقدامات جدیدی را "تا دومین سالگرد" درگیری در اوکراین، تا ۲۴ فوریه (۵ اسفند ماه/ سالروز آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین) اتخاذ کنند.
این خبرگزاری مینویسد: «با وجود درخواستهای برخی از کشورهای اتحادیه اروپا برای ممنوعیت صادرات بیشتر روسیه مانند آلومینیوم، کمیسیون اروپا بستهای از اقدامات را پیشنهاد خواهد کرد که امیدوار است حداقل بحث را در میان کشورهای عضو [اتحادیه اروپا] ایجاد کند تا به سرعت به تصویب برسد».
این منبع خبری افزوده که برلزوم یک تصمیم قاطع به اتفاق آرا در مورد بسته جدیدی از اقدامات ضد روسی، که شامل "صدها لیست از اشخاص حقوقی و اشخاص حقیقی، بدون نام (شرکت خاصی) باشد، تاکید شده است.
مقام سابق پنتاگون: پایتخت اوکراین ممکن است به لووف منتقل شود
استفان برایان، مشاور معاون سابق وزیر دفاع ایالات متحده، روز یکشنبه در مقالهای ابراز عقیده کرد که در صورت پیشروی نیروهای روسی، پایتخت اوکراین از کییف به لووف منتقل میشود.
این مقام سابق پنتاگون نوشت: در صورتی که یک پیشرفت واقعی نظامیان روسی از طریق خط تماس جبهه نبرد فعلی رخ بدهد، در نتیجه نیروهای اوکراینی مجبور به عقب نشینی خواهند شد و بقای دولت زلنسکی در کییف تقریباً غیرممکن خواهد بود. در حال حاضر نشانههایی وجود دارد که نشان میدهد دولت اوکراین قصد دارد به سمت غرب حرکت کند، احتمالاً به شهر لووف که نزدیک مرز لهستان است.
همانطور که برایان اشاره کرد، از این طریق لهستانیها می توانند از سیستمهای دفاع هوایی خودکه در نزدیکی مرزهای اوکراین مستقر است برای محافظت از این شهر اوکراین استفاده کنند. او یادآور شد که علاوه بر این در بریتانیا از هم اکنون مردم را آماده کرده و آشکارا در مورد اعزام نیروهای ویژه خود برای کمک به اوکراین صحبت می شود.
علاوه بر این، به گفته این مقام سابق نظامی، فقدان سلاح به این معنی است که نیروهای مسلح اوکراین در تواناییهای رزمی خود دچار محدودیت جدی هستند. با این حال، مشکل اصلی آنها تلفات فزاینده نیروهاست که اعتماد عمومی در مورد تحت کنترل بودن جنگ را تضعیف کرده است.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز یکشنبه در یک مصاحبه تلویزیونی ابراز عقیده کرد که مقامات برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا در حال ایجاد تصویری از روسیه به عنوان یک دشمن خطرناک است تا توجه شهروندان اروپایی را از مشکلات اقتصادی موجود منحرف سازنند.
وی در مورد گزارش برخی رسانههای اروپایی مبنی بر اجتناب ناپذیر بودن جنگ با روسیه گفت: آنها باید به مجسمه سازی از دشمنی روسیه ادامه دهند، این کار را به صورت برجسته انجام دهند تا افزایش هزینهها را توجیه کنند.
پسکوف یادآور شد که مبلغ ۵۰ میلیارد یورویی که به کییف تخصیص داده شده، از یک سو، برای اتحاد اروپا چندان مبلغ بالایی نیست، البته از سوی دیگر، هنوز در پس زمینه پدیدههای بحرانی که خود را در اقتصاد کشورهای اتحادیه اروپا، قابل توجه است.
این مقام کرملین افزود: «باید بدانیم آلمان چیست؟ این کشور موتور اقتصادی اتحادیه اروپا است. ولی کل بخشهای اقتصادی آلمان در حال از دست دادن جذابیت و رقابت خود است و البته در این شرایط، بهتر است با ایجاد نوعی دشمن خارجی و حفظ این تصویر، توجه افکار عمومی از این مشکلات را منحرف کرد.»
در اواخر ماه ژانویه، گزارش شد که بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان، گفت که این کشور باید برای جنگ با روسیه آماده شود و چنین احتمالی را برای آینده نادیده نگیرد.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/
نظر شما