شرایط حضور جشنواره قلم ۷ دانشگاه آزاد اسلامی چیست؟

براساس دستورالعمل جشنواره «قلم ۷» دانشجویان برای ثبت نام و شرکت در این جشنواره باید شرایطی داشته باشند.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، نشریات دانشگاهی جزء نهادهای مستقل دانشجویی در دانشگاه‌ها به شمار می‌روند که از ابتدا تا انتهای مسئولیت آن، بر عهده دانشجویان است. این موضوع برای تمرین کار گروهی و ارتقا قدرت نویسندگی و تحلیل دانشجویان بسیار مفید است. با توجه به اهمیت فعالیت نشریات دانشجویی وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه آزاد اسلامی با برگزاری جشنواره‌ها تلاش دارند تا از حوزه نشریات حمایت کنند.

بیشتر بخوانید:

وضعیت جشنواره نشریات دانشگاه آزاد اسلامی «قلم ۷» مطلوب نیست

در این ارتباط، معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به بند ۳۴ از راهکنش سوّم سند تحوّل و تعالی دانشگاه (برنامه پنج ساله راهبردی- عملیّاتی ۱۴۰۰-۱۴۰۵) مبنی بر تقویت و حمایت از نهادهای دانشجویی برای تحقّق الگوی شیوع و انتشار درون‌زا در بستر فعالیت‌های خودجوش فرهنگی، تربیتی و مهارتی توام با افزایش نشاط فکری، امیدآفرینی و پویایی در بین دانشجویان اقدام به برگزاری جشنواره نشریات قلم کرده است.

جشنوارە سراسری نشریات دانشجویی قلم دانشگاه آزاداسلامی با اهداف خاص و بر اساس سیاست‌های کلان برگزار می‌شود. این اهداف شامل «نمایش ظرفیت و توانمندی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در عرصە نشریات دانشجویی؛ ارتقای سطح کمّی و کیفی نشریّات دانشجویی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی، کشف، شناسایی و شبکه سازی استعدادهای برتردانشجویان فعال در حوزە نشریات مکتوب و الکترونیکی، معرفی نشریّات موفق دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی به سراسر کشورو تجلیل ازبرگزیدگان آن» است.

البته این جشنواره اهداف دیگری نیز مانند «ایجاد بستر گفتگو و تعامل سازنده، بین فعالان نشریات دانشجویی و رسانه های حرفه ای کشور و فراهم کردن بستر جری انساز در مسائل مهم کشور که مورد غفلت نشریات غیردانشگاهی قرار گرفته و تأثیرگذاری آن بر رسانه های کشور» دارد.

شرایط حضور دانشجویان در جشنواره قلم ۷

دستور العمل اجرایی جشنواره «قلم ۷» برای شرکت دانشجویان در این جشنواره شرایطی را در نظر گرفته است. دانشجویان مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای واحدهای دانشگاهی و مراکز آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی در صورت داشتن این شرایط می‌توانند ثبت نام کنند.

در این دستور العمل بیان شده است که کلیە دانش آموختگان دانشگاه آزاد اسلامی که در زمان تحصیل در یکی از نشریات صاحب اثر هستند و از زمان دانش آموختگی آنان بیش از ۶ ماه نگذشته باشد؛ می‌توانند در جشنواره شرکت کنند.

لازم به ذکر است که دانشجویان سایر مراکز آموزش عالی حق شرکت در این جشنواره را ندارند. همچنین هر داوطلب تنها حق شرکت از طریق یک واحد دانشگاهی را دارد.

علاوه بر آن؛ شرکت کنندگان می‌توانند در تمامی موضوعات بخش ویژە جشنواره شرکت کنند. هر دانشجو می‌تواند در تمام رشته ها شرکت کند.

قوانین و مقرّرات شرکت در جشنواره

بر اساس ماده ۸ دستور العمل اجرایی «جشنواره قلم ۷» تمام اعضای نشریّات دانشجویی مانند صاحب امتیاز، مدیر مسئول، سردبیر، طراح و صحفه آرا، هیئت تحریریّه که بر اساس مجوّز یا پروانه فعالیّت کمیتۀ ناظر یکی از واحدها، در حال انتشار هستند.

این دستور العمل تبصره‌ای دارد که بر اساس آن نشریاتی که توسط سایر بخشها و نهادهایی غیردانشجویی واحدها مانند اعضای هیئت علمی و کارکنان منتشر می‌شوند، حق شرکت در این جشنواره را ندارند.

البته در تبصره دیگری نیز بیان شده که نشریات با صاحب امتیازی یکی از نهادهای دانشجویی مانند تشکل اسلامی، بسیج، کانون فرهنگی دانشجویی، انجمن علمی و کمیته‌های علمی که توسط دانشجویان اداره و منتشر می‌شوند، میتوانند در جشنواره تیتر ۷ شرکت کنند. همچنین شرکت هر تعداد از شماره های یک نشریه در حوزه‌های مرتبط امکان پذیر است.

براساس ماده ۵ دستورالعمل اجرائی ضوابط ناظر بر فعالیّت نشریّات دانشگاهی، نشریات دارای حُکم قطعی محکومیت به منع انتشار حق شرکت در جشنواره تیتر ۷ را نخواهند داشت.

علاوه بر مطالب ذکر شده؛ نشریاتی که بر اساس حکم کمیته ناظر واحد دانشگاهی به منع انتشار محکوم شده ولی هنوز حکم آنها قطعی نشده و در مراحل تجدید نظر قرار دارند، با مصلحت و تأیید کمیته ناظر آن واحد می‌توانند در جشنواره شرکت کنند.

دانشجویان باید در نظر داشته باشند که نشریاتی که با استفاده از تبصره ۱۰ دستورالعمل تیتر ۷ در جشنواره شرکت می‌کنند، باید تأییدیه کمیتە ناظر، مبنی بر موافقت جهت شرکت در جشنواره را به همراه فایل نشریه در سامانه بارگذاری کنند.

براساس تبصره ۱۲ ماده ۸ دستورالعمل اجرایی جشنواره قلم ۷ در شناسنامە نشریه؛ ساختار نشریّه شامل نام واحد دانشگاهی با آرم دانشگاه، شماره و تاریخ اخذ مجوز یا پروانە فعالیت، زمینە فعالیت، ترتیب، تاریخ و شمارگان انتشار، نام صاحب امتیاز، مدیر مسئول، طراح و صفحه آرا، اعضای هیئت تحریریه باید دقیقا قید شود. در غیر اینصورت آثار/ نشریه حذف خواهد شد.

گفتنی است؛ شرکت هر تعداد از آثار نشریه که در بازه زمانی جشنواره تولید و منتشر شده باشد؛ امکان پذیر خواهد بود. البته مشروط بر اینکه کپی و تکراری نباشد و متناسب با موضوع و قالب تعیین شده باشد. در غیر اینصورت آثار/ نشریّه حذف خواهد شد. همچنین دانشجوی شرکت کننده در جشنواره همزمان نمی‌تواند صاحب امتیاز، مدیر مسئول و سردبیر بیش از یک نشریه باشد.

اشتباهاتی که باعث حذف نشریه از جشنواره قلم می‌شود

لازم به ذکر است که عدم درج نام نویسنده مسئول در ذیل اثری که به صورت گروهی از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی تألیف شده باشد، باعث حذف اثر خواهد شد. ارسال آثار مشترک با اعضای هیئت علمی و یا کارکنان تحت هر عنوان باعث حذف اثر خواهد شد.

البته شرکت هر اثر در جشنواره منوط به شرکت نشریه و شمارە منتشر شدە آن اثر در جشنواره است. ارسال یک مقاله در چند موضوع باعث حذف آن نشریه در کلیه زمینه‌ها خواهد شد. همچنین شرکت محتوای سایت یا وبلاگ دارای مجوز از کمیتە ناظر بر نشریات واحدها در جشنواره بدون اشکال است.

بر اساس تبصره ای از این دستورالعمل مطالب سایت یا وبلاگ باید به روز باشد و حداقل تعداد مطالب آن؛ کمتر از ۱۰ مطلب نباشد. همچنین حداقل زمان راهاندازی سایت و وبلاگ، کمتر از ۳ ماه نباشد. پست‌های بارگذاری باید متناوب و در طول هفته صورت گیرد؛ بدیهی است مطالب بارگذاری شده در یک زمان خاص و حائز امتیاز ویژه نخواهد شد.

فعالان حوزه نشریات باید دقت داشته باشند که برای شرکت در جشنواره باید آدرس وبلاگ یا سایت، در محل مورد نظر در سامانە نشریّات بارگذاری شود. رعایت رسم الخط فارسی، طراحی گرافیکی، نظم در انتشار، خالقیت و نوآوری و گرفتن بازخورد از مخاطبان از جمله شاخص های اثرگذار و تعیین کنندە مالک‌های ارزیابی و داوری است.

همچنین در نشریّات صوتی (پادکست) بیان ساختاری نشریّه، کیفیّت گویندگی و تنظیم آن بههمراه رعایت اصول و فنون روایت کردن در تولید رادیویی در امتیازدهی آنها مؤثّر خواهد بود. همچنین کیفیّت تولید، شیوە چیدمان محتواهای مختلف، توجه به داده نمایی و اینفوگرافیگ در کسبِ امتیاز نشریّات چندرسانه ای یعنی مجلّات الکترونیکی که دارای متن، صوت و فیلم هستند؛حائز اهمیّت است.

بر اساس تبصره ۱۹ این دستورالعمل بستر انتشار نشریّات چندرسانه ای آفالاین و آنلاین می‌تواند، بر روی اینترنت و یا لوح فشرده باشد. آثار کپی و باز نشر شده از آثار سایر نشریّات (چاپی و آنلاین) ممنوع بوده و باعث حذف اثر و نشریّه می‌شود. چنانچه آثار و نشریّات ارسالی در جشنواره از سوی واحدهای ذیربط تأیید نشود، حذف خواهند شد. نشریّه‌ای که از طرح طراحان و صفحه آرایی غیردانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در نشریه خود استفاده کند، ضمن حذف نشریه و کلیه آثار ارسالی، به علت تخلف به کمیته ناظر معرّفی می‌شود.

گفتنی است که نشریّاتی که با بیش از ۲ شماره در جشنواره شرکت می‌کنند، از امتیاز بیشتری نسبت به نشریّات تک شماره برخوردار خواهند بود. نشریّه ای که پس از اخذ مجوز، مطابق با ترتیب انتشار، منتشر نشده باشد یعنی نشریّات تک شمارهای در طول یکسال؛ به مرحل داوری نهایی راه نخواهند یافت این محدودیت شامل آثار آن نیز خواهد بود.

در پایان می‌توان گفت که چنانچه در هر مرحله از برگزاری جشنواره و حتی پس از اختتامیّه، اصالت نشریّات و یا آثار ارسالی مخدوش باشد یا شخص دیگری مدّعی آن اثر و یا کپی باشد؛ در صورت اثبات ادعا، کلیه جوایز پس گرفته شده و شخص خاطی به کمیتة ناظر معرفی خواهد شد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1218935

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =