آخرین تحولات اوکراین| طرح ادعاهای کی‌یف برای رهبران ناتو

تصویب کمک ۶۱ میلیاردی آمریکا به کی‌یف، آمادگی واشنگتن برای از سرگیری ارسال تسلیحات به اوکراین، اعتراف به تمام شدن منابع اروپا برای کی‌یف، فاصله یک قدمی غرب با اعزام نیرو به اوکراین و هشدار جی۷ به شرکای خارجی مسکو، از رویدادهای مهم پیرامون جنگ هستند.

به گزارش گروه بین‌الملل ایسکانیوز، ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، در جریان گفتگوی ویدیویی خود با شرکت‌کنندگان در نشست اوکراین-ناتو، نقطه به نقطه «ادعاهای» کی‌یف نسبت به ائتلاف را بیان کرد. در این مراسم وزرای دفاع کشورهای عضو ناتو حضور داشتند.

بیشتر بخوانید:

آخرین تحولات اوکراین/ کی‌یف نقشه B در صورت فقدان کمک آمریکا ندارد

زلنسکی تاکید کرد که اوکراین باید هفت سامانه موشکی ضد هوایی پاتریوت یا سامانه‌های دفاع هوایی مشابه، یک میلیون گلوله توپخانه، تا حد امکان سلاح‌های دوربرد و همچنین جت‌های جنگنده مدرن را از ائتلاف دریافت کند.

زلنسکی در میان ادعاهای خود همچنین از کند بودن مقامات ناتو در تصمیم گیری شکایت کرده و افزود: «امسال ما نمی‌توانیم منتظر تصمیم گیری باشیم. از شما می‌خواهم در اسرع وقت به درخواست ما برای دریافت هر یک از عناصر آن توجه کنید».

تاکنون هیچ پاسخی از سوی وزرای دفاع ناتو به انتظارات زلنسکی گزارش نشده است.

در عین حال ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، نیز در این نشست تاکید کرد که ارسال تسلیحات از سوی کشورهای عضو به اوکراین، حتی آنهایی که اعضای ائتلاف برای دفاع از سرزمین های خود به آن نیاز دارند، ضروری است و باید در این زمینه ریسک را پذیرفت.

استولتنبرگ همچنین اعلام کرد که اوکراین در آینده نزدیک سامانه‌های جدید پدافند هوایی را دریافت خواهد کرد. به گفته او، صحبت تنها بر سر سامانه‌های ضدهوایی آمریکایی پاتریوت نیست، بلکه امکان ارسال سیستم‌های SAMP/T فرانسوی-ایتالیایی نیز وجود دارد.

یک روز قبل، زلنسکی از پنهان کردن وضعیت واقعی ارتش اوکراین دست کشیده و در پیامی ویدئویی برای رهبران اتحادیه اروپا، آنها را در جریان پیشروی دائم نیروهای روسیه و برتری آنها در منطقه درگیری قرار داد. وی در عین حال از غرب خواست تا «هر کاری که لازم است انجام دهند تا ارتش اوکراین بتواند مواضع خود در جبهه نبرد را حفظ کند». چند روز پیش نیز دیمیتری کوله‌با، وزیر امور خارجه اوکراین هشدار داد که اگر کی‌یف سیستم‌های دفاع هوایی جدید را از شرکای غربی خود دریافت نکند، اقتصاد این کشور نابود خواهد شد.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هفتصد و هشتاد و هفتمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

کاخ سفید: پس از امضای قانون کمک به متحدان، کی‌یف سلاح دریافت می‌کند

کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید شب گذشته در یک نشست خبری اعلام کرد که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا آماده است در صورت تصویب مجلس نمایندگان و سنای کنگره آمریکا، لوایح ارائه کمک به اوکراین، اسرائیل و تایوان را امضا کند. سپس واشنگتن فوراً تدارکات برای ارسال تسلیحات به کی‌یف را از سر خواهد گرفت.

سخنگوی کاخ سفید در خصوص بررسی لوایح مذکور گفت: «ما از مجلس و سنا می‌خواهیم که آنها را هر چه زودتر تصویب کرده و روی میز رئیس جمهور بگذارند. و این قوانین فوراً امضا خواهند شد.»

هنگامی که یک خبرنگار در مورد زمان ارسال بسته تسلیحاتی جدید به کی‌یف در صورت تصویب این لوایح سؤال کرد، ژان پیر پاسخ داد که آنها "فورا" از سر گرفته خواهند شد.

مجلس نمایندگان آمریکا طرح کمک ۶۱ میلیارد دلاری به کی‌یف را تصویب کرد

مجلس نمایندگان آمریکا روز جمعه با اکثریت قاطع رای گیری در مورد لوایح کمک به متحدان ایالات متحده از جمله اوکراین را به پایان رساند.

به گزارش روزنامه ایندیپندنت، بسته کمک‌های خارجی با اختلاف ۳۱۶ [رای مثبت] در مقابل ۹۴ [رای منفی]، مانع رای گیری را پیش سر گذاشت. ۱۶۵ نماینده دموکرات و ۱۵۱ جمهوری خواه به تصویب این لایحه رای مثبت دادند، در حالی که ۳۹ دموکرات و ۵۵ جمهوری خواه به آن رای منفی دادند.

ایندیپندنت یادآور شد که مجلس نمایندگان در نظر دارد روز شنبه ۲۰ آوریل در مورد لوایح جداگانه مربوط به کمک به متحدان خارجی واشنگتن رای گیری کند. این نشریه نوشت: «رای گیری روز جمعه نشان داد که بسته کمک خارجی ۹۵ میلیارد دلاری احتمالاً حمایت لازم برای تصویب را بدست خواهد آورد.»

از جمله، ایندیپندنت یادآور شد که بسته لایحه کمک‌های خارجی که مجلس نمایندگان کنگره آمریکا به آن رای داد، به ترتیب شامل سه سند جداگانه در مورد کمک به اوکراین، اسرائیل و تایوان و همچنین سند چهارمی در مورد تحریم‌های جدید علیه روسیه است.

اعتراف رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به عدم توانایی در ممانعت از کمک به اوکراین

مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان ایالات متحده شب گذشته به خبرنگاران گفت که دیگر نمی‌تواند بیش از این بحث میان نمایندگان کنگره در مورد موضوع حمایت از اوکراین و سایر کشورهای متحد راکٌند کند. جانسون یادآور شد که برای چندین ماه از بررسی درخواست کاخ سفید برای کمک به اوکراین، اسرائیل و تایوان خودداری کرده است.

به گزارش سی.ان.ان، با این حال، این هفته او بسته لوایحی را در این زمینه ارائه کرد که به استثنای مواردی نوآوری شده، پارامترهای ابتکار قبلی را تکرار می کند. به گفته او، این لایحه کامل نبوده و آنچیزی نیست که اگر جمهوری خواهان مجلس نمایندگان، سنا و کاخ سفید را کنترل می‌کردند، نوشته میشد، ولی این بهترین نتیجه ممکن در شرایط فعلی است.

امکان برکناری قریب الوقوع نخست وزیر و وزیر خارجه اوکراین

یاروسلاو ژلزنیاک، نماینده پارلمان اعلای اوکراین روز جمعه فاش کرد که هفته آینده تعدادی از مقامات بلندپایه دولت اوکراین، از جمله چند وزیر و معاونان نخست وزیر، ممکن است هفته آینده از سمت خود برکنار شوند.

این نماینده در کانال تلگرام خود نوشت: هفته آینده عمومی (بین ۲۳ تا ۲۵ آوریل) برکناری‌های پرسنلی جدید رخ داده و بار دیگر شاهد رژه استعفاهای "داوطلبانه" خواهید بود. به گفته او، «تصمیم نهایی» در این زمینه هنوز گرفته نشده است، با این حال، بر اساس پیش بینی ها، برکناری‌ها ممکن است در خصوص سه یا چهار وزیر، از جمله دو معاون نخست وزیر، دادستان کل اوکراین و همچنین برخی مقامات وزارت خارجه و اتاق حسابرسی کشور تاثیر بگذارد.

یک نماینده دیگر پارلمان نیز پیشتر پیش بینی کرد که در اوکراین، تا پایان ماه آوریل، نخست وزیر دنیس شمیگال برکنار شود و چند وزیر، از جمله وزیر امور خارجه دیمیتری کول‌با تغییر کرده و تغییرات پرسنلی جدیدی در میان نیروهای امنیتی رخ دهد.

در اواخر ماه مارس، ولادیمیر زلنسکی، آلکسی دانیلوف را از سمت دبیر شورای امنیت ملی اوکراین برکنار و به جای او، الکساندر لیتویننکو، رئیس سرویس اطلاعات خارجی را در این پست منصوب کرد.

رئیس جمهور چک: اروپا منابع خود را برای حمایت از اوکراین تمام کرده است

پیتر پاول، رئیس جمهور چک شب گذشته در گفتگو با خبرنگار سی.ان.ان، اعتراف کرد که کشورهای اروپایی دیگر منابع کافی برای ارسال کمک های ایالات متحده به اوکراین را ندارند.

وی گفت: جمهوری چک و سایر کشورهای اروپایی دیگر منابع کافی برای ارائه به اوکراین ندارند. بنابراین، ما شروع به جستجوی جایی می‌کنیم که این سلاح‌ها هنوز در دسترس هستند. همه ما معتقدیم که کمک های آمریکا به اوکراین را نمی توان با اروپا جایگزین کرد.

پیتر پاول با اشاره به اینکه حداقل ۵۰ درصد از کل کمک‌ها تنها از ایالات متحده به اوکراین می رسد، همچنین تاکید کرد که اروپا از مقامات آمریکایی انتظار دارد در زمینه کمک نظامی به کی‌یف به درستی عمل کند.

هلند بیش از ۲۰۰ میلیون یورو برای دفاع هوایی و مهمات اوکراین اختصاص می‌دهد

کائیسا اولونگرن، وزیر دفاع هلند اعلام کرد که آمستردام بودجه بیشتری را برای تسلیحات کی‌یف اختصاص خواهد داد. به گفته او، هلند به اوکراین کمک نظامی بیشتری به ارزش بیش از ۲۰۰ میلیون یورو برای تامین دفاع هوایی و مهمات توپخانه ارائه خواهد کرد.

اولونگرن افزود که او این موضوع را در نشست خود با وزرای دفاع ناتو، ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین و ینس استولتنبرگ، دبیرکل این اتحادیه اعلام کرده است.

رئیس شورای اروپا: تاکنون ۱۴۳ میلیارد یورو برای کمک به اوکراین هزینه کردیم

شارل میشل، رئیس شورای اروپا در تلاش برای پاسخ گویی به سرزنش‌های دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا مبنی بر اینکه بروکسل کمتر از واشنگتن به کی‌یف کمک می‌کند، یادآور شد که اتحادیه اروپا تا به امروز ۱۴۳ میلیارد یورو برای اوکراین هزینه کرده است.

میشل گفت: بیایید صادقانه صحبت کنیم. عددها خودشان گویای مطلب هستند. کمک اروپا به اوکراین تاکنون ۱۴۳ میلیارد یورو (حدود ۱۵۰ میلیارد دلار) بوده است.

ترامپ یک روز قبل در شبکه اجتماعی حقیقت (Truth) نوشت که واشنگتن ۱۰۰ میلیارد دلار بیشتر از بروکسل به کی‌یف کمک کرده است.

اوربان: غرب با اعزام نیرو به اوکراین تنها یک قدم فاصله دارد

ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان ابراز عقیده کرد که کشورهای غربی در فاصله یک قدمی اعزام ارتش خود به منطقه درگیری در اوکراین هستند و چنین اقدامی می تواند «اروپا را به پایین ترین سطح بکشاند».

اوربان در جریان سخنرانی خود در مراسمی به مناسبت آغاز کارزار انتخاباتی پارلمان اروپا، گفت: ما یک قدم با اعزام نیرو توسط غرب به اوکراین فاصله داریم. این <...> می تواند اروپا را به سطح پایینی سوق دهد. بروکسل با آتش بازی می‌کند و کاری که انجام می‌دهد تنها یک وسوسه است.»

نخست وزیر همچنین موضع قاطع مجارستان در قبال درگیری اوکراین را یادآور شد و تاکید کرد: ما نمی خواهیم مجارستان دوباره به بازیچه قدرت‌های بزرگ تبدیل شود. به همین دلیل است که ما باید از صلح دفاع کنیم. تا زمانی که کشور توسط یک دولت ملی رهبری می شود، مجارستان از هیچیک از دو طرف "متعارض" - روسیه و اوکراین حمایت نخواهد کرد.

اوکراین برای تقویت بخش انرژی خود بیش از ۱۷۵ میلیون یورو از انگلیس دریافت خواهد کرد

بر اساس بیانیه منتشره در وب سایت دولت بریتانیا، اوکراین ۱۵۰ میلیون پوند (بیش از ۱۷۵ میلیون یورو) از طرف لندن برای تقویت بخش انرژی خود دریافت خواهد کرد.

در این بیانیه یادآوری شده، گفته می‌شود میلیون‌ها نفر در اوکراین با قطعی برق، گرمایش و آب مواجه شده اند و به همین دلیل ساکنان و سازمان ها مجبورند از منابع برق پشتیبان استفاده کنند.

دولت انگلیس تاکید کرد که لندن، همراه با شرکای اروپایی، به کار خود برای کمک به کی‌یف برای بازسازی، حفاظت و بازسازی سیستم انرژی خود ادامه خواهند داد. بریتانیا متعهد است که به اوکراین برای دفاع از خود حمایت کند و این تنها راه رسیدن به «صلح عادلانه و پایدار» است.

آمادگی گروه ۷ برای اعمال تحریم‌های جدید علیه کشورهای شریک روسیه

وزرای امور خارجه کشورهای عضو گروه ۷ آمادگی خود را برای اعمال تحریم‌های بیشتر علیه کشورهای شریک مسکو که به نظر آنها از صنایع نظامی روسیه حمایت می‌کنند و به مسکو برای دور زدن محدودیت‌های اعمال شده کمک می‌کنند، ابراز کردند.

این مسئله از سندی که پس از اجلاس سران G۷ در ایتالیا منتشر شد مشخص شد. در این بیانیه آمده است: «ما از موسسات مالی می خواهیم که از حمایت از پایگاه صنایع دفاعی روسیه <...> خودداری کنند. ما تحریم‌های بیشتری را علیه شرکت‌ها و افراد در کشورهایی اعمال خواهیم کرد که به روسیه کمک می‌کنند ابزار و تجهیزات دیگری را که از تولید تسلیحات روسیه یا توسعه صنعتی-نظامی حمایت می‌کنند، در اختیار بگیرد.»

در این سند همچنین تاکید شده که کشورهای گروه ۷ از اوکراین و «حق دفاع از خود» حمایت می‌کنند. این کشورها به همکاری با کی‌یف در زمینه‌های دفاع هوایی و امنیت ادامه خواهند داد و همچنین در مورد کمک به بازسازی «زیرساخت‌های حیاتی» آسیب‌دیده توسط نیروهای مسلح روسیه باز هستند.

کشورهای G۷ در این بیانیه همچنین تخصیص کمک اتحادیه اروپا به طرف اوکراینی را به مبلغ ۵۰ میلیارد یورو تأیید کرده و همچنین از دیگر شرکای بین المللی خواستند حمایت بیشتر از اوکراین را تأیید کنند. علاوه بر این، در این بیانیه یادآوری شده که دارایی‌های روسیه تا پایان درگیری در اوکراین که به گفته کشورهای G۷، «روسیه می‌تواند در یک روز به آن پایان دهد»، مسدود باقی خواهد ماند.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

کد خبر: 1227718

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =