محسن نقوی مقدم دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز با اشاره به قانون متعهدین خدمت برای دانشجو معلمان این دانشگاه و دانشگاه فرهنگیان اظهار کرد: این قانون مصوب سال ۶۹ است و قوانین مرتبط با مراکز تربیت معلم را شامل میشود.
بیشتر بخوانید:
بازماندگی از تحصیل، بهانه آموزشوپرورش برای حفظ نهضت سوادآموزی/ سوختبری، دانشآموزان را برای فرار از مدرسه وسوسه میکند
وی ادامه داد: زمانی قانون متعدین به خدمت تصویب شد که هنوز دانشگاههای فرهنگیان و شهید رجایی تاسیس نشده بودند و صرفا مراکز تربیت معلم وجود داشت. البته در سالهای بعد که دانشگاهها تاسیس شد، متاسفانه قانون تغییری نکرد و مورد بازنگری قرار نگرفت.
نقوی مقدم با انتقاد از یکسان بودن قانون متعهدین برای دانشگاههای فرهنگیان و شهید رجایی بیان کرد: رسالت این دو دانشگاه متفاوت است. دانشگاه فرهنگیان به صورت استانی و منطقهای بوده ولی دانشگاه شهید رجایی از سراسر کشور دانشجو پذیرش میکند ولی متمرکز است. علاوه بر آن، دروس دانشگاه فرهنگیان کاملا مرتبط با تعلیم دبیر بوده ولی دروس دانشگاه رجایی فنی و مهندسی بوده و فقط چند واحد درباره صلاحیت دبیری تدریس میشود. مثلا دروس فیزیک در فرهنگیان تدریس نمیشود ولی در رجایی آموزش فیزیک تدریس میشود.
این دانشجو معلم با تصریح بر اینکه قانون متعهدین خدمت تفسیر پذیر است. به این معنا که متن قانون مشخص نیست و تفاسیر مختلفی از آن میشود، گفت: عنوان کرد: ما با مجلس مکاتبات بسیاری انجام دادهایم ولی متاسفانه پاسخی برای تغییر قانون یا اضافه کردن تبصره یا بند دریافت نکردهایم. مبدا بسیاری از مشکلات صنفی دانشجومعلمان قانون متعهدین به خدمت است.
فاصله خوابگاه تا دانشگاه رجایی تعجبآور است
وی با اشاره به موضوعات صنفی دانشجومعلمان دانشگاه شهید رجایی اضافه کرد: خوابگاه دانشگاه فرهنگیان نزدیک به دانشگاه است ولی دانشگاه رجایی در شمال شرق قرار دارد و دانشگاه در جنوب یا مرکز شهر واقع شده است. پس تفاوت فاحش و تعجب آوری بین این دانشگاه وجود دارد و نمیتوان نسخه واحدی برای این دو دانشگاه در نظر گرفت.
نقوی مقدم با اشاره به اینکه دانشگاه فرهنگیان به تازگی ابلاغ کرده که دانشجو معلمان ترددی مانند دانشجویانی که خوابگاه نیاز ندارند، کسر از حقوق را برای آنان متغییر و شناور کردهاند، گفت: به این معنا که دانشجومعلم بر اساس شرایط شخصی خود میتواند اعلام کند که امکانات رفاهی نیاز دارد یا خیر و از ازای این امکانات، کسر از حقوق داشته باشد یا نداشته باشد.
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی اضافه کرد: البته نام دانشگاه شهید رجایی نیز در ابلاغیه مجلس به دانشگاهها درباره کسر از حقوق آورده شده است. اما در حالیکه دو دانشگاه فرهنگیان و رجایی کاملا متفاوت هستند، راهکارهای حل مشکلات صنفی دانشجویان نیز باید تفاوت داشته باشد. بنابراین شناور بودن موضوع کسر از حقوق دانشجومعلمان برای دانشگاه رجایی چندان مناسب نیست.
وی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: اگر دانشجوی دانشگاه فرهنگیان از خوابگاه استفاده کند و به همین دلیل بخشی از حقوقش کم شود، کاملا موضوع مطلوبی است چرا که خوابگاه نزدیک دانشگاه قرار دارد. اما ما باید ۲ تا ۳ ساعت را از خوابگاه تا دانشگاه سپری کنیم و مبلغ قابل توجهی هزینه رفت و آمد کنیم.
نقوی مقدم با اشاره به خوابگاه متاهلی خاطرنشان کرد: دانشگاه شهید رجایی خوابگاه متاهلی ندارد. این موضوع در حالی است که متاهل بودن جزو امتیاز دانشجومعلمان برای رسمی شدن محسوب میشود.
این دانشجو معلم تصریح کرد: هیئت امنا دانشگاه شهید رجایی مشتکل از وزیر آموز و پرورش و معاونان این وزارتخانه و افراد مرتبط با موضوعات ستادی نظام آموزشی است. بنابراین مشکلات صنفی دانشجومعلمان بارها به گوش آنان رسیده است.
وی افزود: متاسفانه تمام تصمیمات مرتبط با دانشگاه شهید رجایی پشت درهای بسته گرفته میشود و دانشجو معلمان از آنها اطلاعی ندارند و حق نظر دادن را ندارن و اگر صحبتی کنند، مورد اتهام قرار میگیرند.
نقوی مقدم خاطرنشان کرد: به نظر میرسد تصمیمات مسئولان آموزش و پرورش به سمت و سوی ادغام دو دانشگاه رجایی و فرهنگیان است.
انتهای پیام/
نظر شما