اختصاص ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات به ۳ طرح زیست محیطی خراسان شمالی

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: در دولت سیزدهم، ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات به اجرای سه طرح زیست محیطی در استان اختصاص یافت.

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از خراسان شمالی، رضا شکاریان مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی با گرامیداشت هفته محیط زیست در گفت‌وگو با ایسکانیوز اظهار کرد: استان خراسان شمالی از جمله استان‌هایی است که در زمینه غنای گونه‌های حیات وحش بی‌نظیر است.

وی افزود: به طور مثال، خراسان شمالی زیستگاه هشت گونه گربه سان است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی همچنین بیان کرد: در استان، طی سه سال اخیر به طور میانگین در هر سال ۲۰ درصد به جمعیت طعمه‌های این گربه سانان شامل قوچ، میش، کل، بز و آهو افزون شده است و رشد جمعیتی داشته‌اند.

با این وجود، وی کمبود نیروی محیط بان همچنین ناوگان خودرویی و موتورسیکلت را مهمترین چالش و دغدغه این اداره کل برای حفاظت از مناطق تحت مدیریت خود در استان بیان کرد.

شکاریان گفت: مبتنی بر استاندارد جهانی تعریف شده به ازای هر یک هزار هکتار باید یک محیط بان و مبتنی بر استاندارد ملی کشور نیز به ازای هر شش هزار هکتار می‌بایست یک محیط بان برای حفاظت و مراقبت از مناطق تحت مدیریت ادارات کل محیط زیست استان‌ها جذب و بکارگیری شوند و این در حالی است که در خراسان شمالی هر محیط بان مساحت ۱۲ هزار هکتاری را تحت پایش و گشت دارد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر در استان خراسان شمالی ۵۰ محیط بان در قالب نیروهای پیمانی، قراردادی و نیروهای طرحی مناطق تحت مدیریت این اداره کل برای حفاظت از گونه‌های حیات وحش استان را گشت زنی و مراقبت می‌کنند. مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی افزود: این در حالی است که باید حداقل این تعداد نیرو ۱۵۰ نفر باشند.

وی اشاره کرد: در دولت سیزدهم، خراسان شمالی در زمینه استخدام و جذب نیروهای محیط بان و کارشناس جدید دارای سهمیه شد که در این راستا، مجوز جذب و استخدام ۱۲ نیروی محیط بان و هشت کارشناس برای استان صادر شد.

شکاریان گفت: تا به کنون از طریق برگزاری آزمون استخدامی شش محیط بان و چهار کارشناس جذب شده‌اند و مابقی سهمیه نیز تا پایان شهریور ماه امسال جذب می‌شود. البته این اداره کل برای استخدامی جدید نیز دارای سهمیه جدید دیگری خواهد شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی درباره وضعیت ناوگان خودرویی و موتور سیکلتی در اختیار این اداره کل و محیط بانان اظهار کرد: در دولت سیزدهم این دولت توانست از محل اعتبارات ملی مصوب یک دستگاه کامیون، دو دستگاه تراکتور و یک دستگاه خودرو وانت تویوتا را خریداری کند.

شکاریان افزود: با این وجود، این اداره کل به شدت به خرید خودروهای جدید برای انجام ماموریت‌ها و انجام گشت‌ها در مناطق تحت مدیریت خود در استان نیازمند است.

وی یادآور شد: قبل از دولت سیزدهم تعداد قابل توجهی از ناوگان موتور سیکلتی این اداره کل فرسوده و غیرقابل استفاده شده بودند که در دولت سیزدهم ۴۰ دستگاه موتور سیکلت جدید به این اداره کل تحویل شد.

این مسئول همچنین گفت: در سال گذشته بیش از یک میلیارد تومان اعتبار بابت تعمیر ناوگان خودرویی و موتور سیکلتی این اداره کل صرف و هزینه شد.

موزه تاریخ طبیعی مرکز استان سنددار شد

افزون بر این، مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی عنوان کرد: در دولت سیزدهم با اعتبارات ملی اختصاص یافته توانستیم پاسگاه محیط بانی قلعه چه را احداث و تجهیز کنیم.

وی همچنین گفت: در دولت سیزدهم احداث ساختمان اداره کل محیط زیست شهرستان فاروج نیز آغاز شد که در سال آینده بهره برداری می‌شود.

شکاریان خاطرنشان کرد: احداث دو ساختمان محیط بانی در شهرستان راز و جرگلان و منطقه قورخود نیز در دستور کار قرار گرفته‌اند.

وی درباره تعیین تکلیف طرح ناتمام موزه تاریخ طبیعی مرکز استان واقع در بوستان بابامان نیز اظهار کرد: این طرح ناتمام با ۵۰ درصد پیشرفیت فیزیکی معطل تامین اعتبار باقیمانده بود تا تکمیل شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی افزود: در دولت سیزدهم در سفر هیات دولت به استان، تکمیل این طرح دارای اعتبار مصوب شد.

وی همچنین گفت: سند زمین محل احداث این طرح نیز که مورد تعارض و مناقشه میان ادارات کل محیط زیست، راه و شهرسازی استان و شهرداری بجنورد شده بود، با پیگیری‌ها و ارائه مستندات، خوشبختانه سند ۵۰ هکتاری این طرح بابت احداث ساختمان موزه و محوطه سازی آن برای این اداره کل صادر شد. این ۵۰ هکتار فنس کشی شده است.

تجهیز شهرستان‌ها به ایستگاه‌های سنجش غبار

علاوه بر این، مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی درباره تجهیز شهرستان‌های خراسان شمالی به سیستم‌های سنجش غبار نیز اعلام کرد: قبل از دولت سیزدهم، استان دارای دو ایستگاه سنجش غبار بود که در دولت سیزدهم، دو سیستم سنجش غبار خریداری شده‌اند و تا پایان امسال نیز دو سیستم دیگر خریداری می‌شوند. تا سال آینده تمامی شهرستان‌های خراسان شمالی به این سیستم تجهیز می‌شوند.

پرداخت تسهیلات صندوق ملی محیط زیست به ۳ طرح زیست محیطی خراسان شمالی

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی در بخش دیگری از سخن خود به پرداخت تسهیلات از محل صندوق ملی محیط زیست کشور به اجرای طرح‌هایی با رویکرد زیست محیطی نیز اشاره و اظهار کرد: تا به کنون از محل این صندوق ۱۵ میلیارد و ۳۳۷ میلیون تسهیلات با کارمزد کمتر از کارمزدهای بانک مرکزی با دوره تنفس شش ماهه و دوره بازپرداخت ۶۰ ماهه به سه طرح در استان پرداخت شده است.

وی گفت: این تسهیلات به اجرای طرح‌های احداث تصفیه خانه کارخانه قند شیروان، احداث تصفیه خانه کارخانه آذین فرج اسفراین همچنین خرید سیستم‌های مرتبط با کنترل آلودگی هوا برای کارخانه سیمان بجنورد پرداخت شده‌اند.

شکاریان خاطرنشان کرد: در عین حال، در این صندوق مصوب شده است که ۳۵ میلیارد تومان تسهیلات نیز به شهرداری بجنورد بابت اجرای طرح مدیریت پسماند پرداخت شود که هنوز شهرداری بجنورد در این زمینه اقدامی را برای دریافت این تسهیلات انجام نداده است.

تعیین تکلیف کارخانه کمپوست

در عین حال، مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی در پاسخ به این سوال که دستگاه قضایی استان اخیرا بابت موضوع مدیریت پسماند استان و تعیین تکلیف کارخانه کمپوست راکد منطقه نجف آباد و تعیین تکلیف جانمایی محل ایستگاه کمپوست برای استان را از سوی دستگاه های ذی ربط، اتمام حجت کرده است، عنوان کرد: موضوع انجام مطالعات طرح جامع مدیریت پسماند استان سال ۱۴۰۱ مصوب شد تا در این زمینه استانداری خراسان شمالی درباره آن ورود و اقدام کند.

وی گفت: بر اساس آخرین برآورد انجام شده، برای ایجاد کارخانه جدید کمپوست و ایستگاه‌های زباله آن همچنین انتقال امکانات کارخانه قبلی کمپوست منطقه نجف آباد به کارخانه جدید به تامین حدود ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

شکاریان بیان کرد: درصورتیکه مبتنی بر مطالعات و بر اساس اظهارنظر نهایی مشاوران، نتیجه بر بهره گیری از کارخانه فعلی کمپوست واقع در منطقه نجف آباد باشد باید مدیریت پسماند در این کارخانه به درستی اجرایی شود تا بار دیگر تنش های اجتماعی را به همراه نداشته باشد.

پیشنهاد راه‌اندازی شهرک تخصصی فرآوری سرب و روی

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی در خاتمه درباره برداشت مواد معدنی سرب و روی از معدن آلبلاغ در منطقه حفاظت شده ساریگل شهرستان اسفراین نیز اظهار کرد: بر اساس توافقات انجام شده، مقرر شد که برداشت این مواد معدنی با حفر تونل انجام شود و به صورت برداشت رو زمینی نباشد تا حجم آسیب به منطقه کمتر بشود.

شکاریان همچنین عنوان کرد: در زمینه احداث کارخانه یا کارخانجات فرآوری سرب و روی در شهرستان اسفراین و یا شهرستان بام و صفی آباد نیز پیشنهاد داده‌ایم که مبتنی بر مطالعات آمایش سرزمینی انجام شده، یک شهرک صنعتی تخصصی فرآوری سرب و روی ایجاد و راه اندازی شود تا به این صورت آلایندگی این صنعت فرآوری نیز مدیریت شود.

خبرنگار: سمانه قهرمانی

انتهای خبر/

کد خبر: 1233411

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =