مبنای تعیین بودجه دانشگاه فرهنگیان نامشخص است /ناعادلانه بودن کسر از حقوق دانشجومعلمان

معاون سیاست‌ورزی بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان استان فارس گفت: کسر از حقوق دانشجومعلمان مستقیما به سازمان مرکزی این دانشگاه واریز می‌شود و این سازمان بودجه‌ای را به دانشگاه می‌دهد که معلوم نیست بر چه مبنایی تعیین شده است.

سپیده رزده معاون سیاست‌ورزی بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان استان فارس در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره کسر از حقوق دانشجومعلمان اظهار کرد: بزرگ‌ترین چالشی که دانشجومعلمان با آن مواجه هستند، کسر ناعادلانه از حقوقشان است. این کسریات توسط دانشگاه فرهنگیان از دانشجویان کم می‌شود.

وی با بیان اینکه بر اساس قانون، دانشگاه فرهنگیان مبلغی به عنوان حقوق به دانشجویان می‌دهد. البته دانشجویان باید از حقوقشان مبلغی برای تسهیلات رفاهی مانند خوابگاه و غذا به دانشگاه پرداخت کنند، گفت: درآمد اختصاصی دانشگاه فرهنیگان فقط از طریق کسریات حقوق دانشجویان تامین می‌شود. در این راستا آنان باید ۴۵ درصد از کل حقوقشان را به دانشگاه بازگردانند. البته دانشجویانی که مجازی هستند حدود ۲۵ درصد و دانشجویانی که در دانشگاه تردد دارند حدود ۴۵ درصد کسر از حقوق دارند.

بیشتر بخوانید:

تهدید دانشجومعلمان به همکاری در اجرای «طرح ۱+۳»/ افراد غیر متخصص از طریق ماده ۲۸ جذب آموزش و پرورش می‌شوند

رزده درباره ایرادهای قانون کسر از حقوق دانشجومعلمان بیان کرد: اگر دانشجویان پنجشنبه و جمعه از دانشگاه غذا دریافت نکنند یا حتی به دلیل بومی بودن ساکن خوابگاه نباشند، بازهم ۲۵ درصد از حقوقشان کسر می‌شود. به این معنا که دانشجویان آموزش مجازی نه از خوابگاه استفاده می‌کنند و نه غذا دریافت می‌کنند؛ اما بازهم از حقوقشان کم می‌شود.

معاون سیاست‌ورزی بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان استان فارس با اشاره به اینکه هیچکدام از دانشگاه‌های دولتی سراسر کشور به خاطر آموزش از دانشجویان پول دریافت نمی‌کنند، گفت: دانشگاه فرهنگیان برای آموزش و خدمات رفاهی از دانشجویان هزینه دریافت می‌کند.

شکایت دانشجومعلمان از دانشگاه فرهنگیان به دیوان عدالت اداری

وی ادامه داد: دانشجومعلمان به خاطر کسر از حقوق ناعادلانه به دیوان عدالت اداری شکایت کردند و آن را غیر قانونی دانستند. در این راستا دانشجویان خواستار شفاف سازی شدند. بعد از گذشت ۷ ماه از زمان شکایت، دانشگاه فرهنگیان اعلام کرد که قصد نگارش شیوه نامه جدیدی دارد.

رزده مطرح کرد: وزیر آموزش و پرروش اعلام کرده بود که کسر از حقوق دانشجومعلمان باید به ۲۸ درصد کاهش یابد. در این ارتباط ما انتظار داشتیم این تغییر در شیوه نامه جدید قید شود؛ اما متاسفانه این اتفاق رخ نداد.

این دانشجو معلم افزود: به عنوان مثال در حال حاضر اگر دانشجویان صبحانه از دانشگاه بگیرند یا نگیرند، باید مقدار هزینه ثابت پرداخت کنند. علاوه بر آن مثلا قیمت صبحانه در پردیس دانشگاه فرهنگیان در شمال کشور با جنوب کشور یکسان است، در حالیکه نوع صبحانه یکسان نیست. بنابراین وعده‌های غذایی قیمت گذاری نشده است. این مشکلات در حالی است که دانشجویان دانشگاه های سراسری برای هفته آینده غذا رزرو می‌کنند و در چنین شرایطی هزینه پرداخت می‌کنند.

نامشخص بودن سرانجام بودجه دانشگاه فرهنگیان

وی با بیان اینکه کسر از حقوق دانشجومعلمان به حساب پردیس‌های دانشگاه فرهنگیان واریز نمی‌شود؛ بلکه مستقیما به سازمان مرکزی این دانشگاه واریز شده و این سازمان بودجه‌ای را در اختیار دانشگاه قرار می‌دهد، گفت: بنابراین سوال اینکه این بودجه بر اساس چه مبنایی تعیین می‌شود. این مبنا نامشخص است. در این ارتباط باید شفاف سازی شود که پول دولت کجا مصرف می شود که در جهت تامین رفاهیات دانشجویان نیست.

رزده افزود: سازمان مرکزی دانشگاه فرهنگیان بر اساس تعداد دانشجویان برای هر پردیس بودجه‌ای در نظر می‌گیرد. بخشی از این بودجه برای تغذیه و خوابگاه است و بقیه بودجه مشخص نیست که چی می‌شود. به این معنا که بودجه به صورت کامل در اختیار دانشگاه قرار نمی‌گیرد. از سوی دیگر دانشگاه نیز ناراضی است که بودجه کفاف مخارج رفاهی دانشجویان را نمی‌دهد.

معاون سیاست‌ورزی بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان استان فارس با بیان اینکه ناعدالتی و نا برابری بین دانشگاه فرهنگیان و سایر دانشگاه‌ها وجود دارد، عنوان کرد: دانشگاه فرهنگیان سوبسید دولتی دریافت نمی‌کند. در چنین شرایطی مواد اولیه غذایی یا تجهیزات خوابگاهی باید با قیمت آزاد خریداری شود. در حالیکه سایر دانشگاه‌ها با قیمت مناسب این مواد را تهیه می‌کنند.

وی اضافه کرد: دانشگاه فرهنگیان نمی‌تواند با درآمد ناشی از کسر از حقوق دانشجومعلمان اداره شود و بودجه کم دارد. بنابراین نیازمند دریافت بودجه از سوی دولت است. از سوی دیگر دانشجویان متناسب با میزان کسر از حقوق، امکانات رفاهی یا آموزشی دریافت نمی‌کنند. به عنوان مثال در برخی از استان‌ها مدارس تبدیل به پردیس دانشگاه فرهنگیان شده است یا مثلا خوابگاه‌ها تخت مناسب ندارند.

رزده افزود: نکته جالب‌تر این است که دانشجومعلمان در تابستان که دانشگاه تعطیل بوده و غذا و خوابگاهی دیگر در کار نیست؛ بازهم ۱۰ درصد کسر از حقوق دارند. این موضوع اوج ناعدالتی در حق دانشجویان را نشان می‌دهد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1236716

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =