ارتباط ویروس HPV با افزایش خطر بیماری‌های قلبی

ویروس HPV که عامل اصلی چندین نوع سرطان است، اکنون به‌ عنوان یک عامل خطرناک قابل‌ توجه در افزایش بروز بیماری‌های قلبی نیز معرفی شده است.

به گزارش گروه جامعه ایسکانیوز؛ یک مطالعه جدید که داده‌های حدود ۲۵۰ هزار نفر در سراسر جهان را تجزیه و تحلیل کرده است، نشان می‌دهد افرادی که به ویروس HPV مبتلا هستند، احتمال بیشتری برای ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی دارند. این یافته‌ها سؤالات جالبی را درباره نقش التهاب مزمن و احتمال تأثیر واکسن HPV بر محافظت از قلب، نه‌فقط جلوگیری از سرطان، مطرح می‌کند. این یافته‌ها در نشست سالانه علمی کالج آمریکایی قلب و عروق (ACC.25) ارائه شد.

ارتباط بین ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) و بیماری‌های قلبی به‌ تازگی مورد توجه قرار گرفته و این پژوهش نخستین مطالعه‌ای است که با ترکیب داده‌های جهانی، این ارتباط را به‌ صورت جامع بررسی کرده است.

این یافته‌ها شواهد رو به رشدی را مبنی بر اینکه HPV می‌تواند در بروز بیماری‌های قلبی-عروقی نقش داشته باشد، تقویت می‌کند و نیاز به تحقیقات بیشتر توسط دانشمندان، پزشکان و کارشناسان بهداشت عمومی را برجسته می‌سازد.

نشانه‌هایی از التهاب و واکسیناسیون

دکتر استفن آکینفنوا، محقق اصلی این مطالعه گفت: «مطالعه ما نشان می‌دهد که به‌ وضوح ارتباطی میان HPV و بیماری‌های قلبی-عروقی وجود دارد. مکانیسم بیولوژیکی این ارتباط هنوز مشخص نشده، اما به احتمال زیاد با التهاب مزمن مرتبط است. ما در نهایت امیدوار هستیم که با کاهش آمار HPV از طریق واکسیناسیون، خطر بیماری‌های قلبی نیز کاهش یابد.»

بیشتر بخوانید:

برای تهیه واکسن گارداسیل سراغ ناصر خسرو نروید

HPV یک عفونت ویروسی شایع است، که از طریق تماس‌های نزدیک منتقل می‌شود و می‌تواند باعث زگیل‌های تناسلی و سرطان‌های دستگاه تناسلی، مقعد و گلو شود. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده (CDC) توصیه می‌کند که همه کودکان و نوجوانان برای پیشگیری از سرطان‌های مرتبط با این عفونت، واکسن HPV بزنند. با وجود این، بسیاری از بزرگسالان در ایالات متحده به دلیل اینکه در زمان معرفی واکسن در سال 2006 از سن توصیه‌شده گذشته بودند، واکسینه نشده‌اند.

داده‌های جهانی درباره ویروس HPV

محققان در این تحقیق، هفت مطالعه انجام‌شده بین سال‌های 2011 تا 2024 را شناسایی کردند، که شامل داده‌های وضعیت HPV و بیماری‌های قلبی-عروقی بود. این مطالعات به مدت 3 تا 17 سال پیگیری شده‌اند.

آنها از چندین روش آماری برای استخراج داده‌های مربوط به ارتباط بین HPV و بیماری‌های قلبی-عروقی، بیماری عروق کرونری (شرایطی که در آن پلاک در عروق قلبی تجمع می‌یابد و جریان خون به قلب را کاهش می‌دهد) و فشار خون بالا استفاده کردند. برخی از تحلیل‌ها نیز متغیرهای دیگر مانند: سیگار کشیدن، دیابت و سایر عوامل خطرساز شناخته‌شده برای بیماری‌های قلبی را در نظر گرفتند.

افزایش ریسک تأیید شد

نتایج نشان داد که بیماران HPV مثبت، 40 درصد احتمال بیشتری برای ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی و دو برابر خطر بیشتر برای ابتلا به بیماری عروق کرونری نسبت به بیماران HPV منفی داشتند.

حتی پس از در نظر گرفتن متغیرهای دیگر مانند: عوامل اجتماعی-جمعیتی، تاریخچه پزشکی، سبک زندگی، سابقه خانوادگی بیماری قلبی و استفاده از داروهای کاهنده فشار خون، همچنان بیماران HPV مثبت، 33 درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی بودند. در این مطالعه هیچ ارتباط آماری معنی‌داری با فشار خون بالا مشاهده نشد.

بر اساس این یافته‌ها، آکینفنوا گفت که پزشکان بهتر است نظارت دقیق‌تری بر سلامت قلب افرادی انجام دهند که HPV مثبت هستند و این بیماری را به عنوان یک عامل خطرناک برای ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی در نظر بگیرند.

شناسایی عوامل خطرناک پنهان در ویروس HPV

آکینفنوا اعلام کرد: «ما همیشه درباره عوامل خطرناک بیماری‌های قلبی-عروقی مانند: سیگار کشیدن و فشار خون بالا صحبت می‌کنیم، اما حدود 20 درصد از بیماری‌های قلبی-عروقی نمی‌توانند با این عوامل خطر مرسوم توضیح داده شوند. این موضوع اهمیت شناسایی عوامل خطرناک غیرمعمول مانند HPV را نشان می‌دهد.»

وی تأکید کرد که تحقیقات بیشتری برای درک بهتر رابطه بین HPV و بیماری‌های قلبی و نقش احتمالی واکسن HPV در پیشگیری از مشکلات قلبی مورد نیاز است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1262828

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =