آموزش آشپزی / طرز تهیه قلیه مرغ ؛ رقیب سرسخت قلیه ماهی

قلیه مرغ نوعی خورش بسیار خوشمزه و مجلسی است که شباهت زیادی به قلیه ماهی دارد و به جای ماهی از مرغ در ترکیبات این خورش استفاده می‌شود.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز؛ قلیه نوعی خورش است که از ترکیب گوشت ماهی، میگو، مرغ و... با سبزی‌های معطر تهیه می‌شود. مشهورترین قلیه‌ها، قلیه ماهی است که خورشتی لذیذ با ارزش غذایی بالا است که ماهی، سبزی و تمر هندی از ترکیبات اصلی این غذا است. در برخی از شهرهای جنوب به جای ماهی از میگو در تهیه قلیه ماهی استفاده می‌کنند. قلیه مرغ هم نوعی قلیه است که در آن به جای گوشت ماهی و میگو از گوشت مرغ استفاده می‌شود. قلیه مرغ برای افرادی که ماهی دوست دارند بسیار مناسب است و به همان خوشمزگی قلیه ماهی است با این تفاوت که به جای ماهی، مرغ دارد. اگر دوست دارید این قلیه مرغ خوشمزه را در منزل با روشی آسان درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید، در ادامه این مطلب با آموزش درست کردن قلیه مرغ با ما همراه باشید.

بیشتر بخوانید:

آموزش آشپزی / طرز تهیه عدس پلو به سبک بوشهری‌ها

مواد لازم
مرغ: ۴ تکه
پیاز متوسط: ۲ عدد
سیر: ۵ حبه
گشنیز تازه: ۳۰۰ گرم
شنبلیله تازه: ۱۰۰ گرم
تمر هندی: ۱ بسته
آرد: ۱ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل قرمز، زردچوبه و پودر کاری: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم

طرز تهیه قلیه مرغ

برای درست کردن این قلیه مرغ خوشمزه ابتدا پیازها را پوست و به صورت ریز خرد کنید و همراه با کمی روغن داخل قابلمه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا کم کم طلایی شود. در مرحله بعد گشنیز و شنبلیله را خرد کنید و به پیاز سرخ شده اضافه کنید و سبزی را تا جایی تفت بدهید که آب سبزی کشیده شود و سبزی رنگ تیره بگیرد. حالا سیر رنده شده را همراه با آرد، زردچوبه، فلفل قرمز و ادویه کاری به مواد اضافه کنید و چند ثانیه تفت بدهید و بعد تکه‌های مرغ را روی سبزی‌های سرخ شده بچینید. تمر هندی را با یک لیوان آب جوش حل کنید و از صافی رد کنید، سپس آب صاف تمر هندی را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و کمی نمک بریزید. درب قابلمه را نبندید و حرارت اجاق گاز را کم کنید تا قلیه مرغ شما کم کم بپزد و جا بیفتد. حدودا ۱ ساعت بعد قلیه مرغ خوشمزه ما آماده سرو است که می‌توانید آن را همراه با کته زعفرانی میل کنید، نوش جان.

نکات مهم
۱ـ تمر هندی (خرمای هندی) گیاهی از مناطق استوایی قاره آفریقاست که میوه آن شبیه لوبیایی درشت، قهوه ای، ترش مزه و سرشار از قند است. تمر هندی دارای کربوهیدرات، فیبر، پروتئین، انواع ویتامین، آهن، کلسیم، منیزم، فسفر و پتاسیم است. یک تمر هندی مرغوب باید تازه و ترش مزه باشد. هنگام خرید تمر هندی به مارک و اصل بودن آن توجه کنید. تمر هندی‌های غیر استاندارد معمولا با روش‌های غیر بهداشتی تهیه و بسته‌بندی شده‌اند که در این صورت ممکن است دارای حشرات ریز یا انگل‌های میکروبی باشند؛ بنابراین سعی کنید تمر هندی را از فروشگاه‌های معتبر مواد غذایی تهیه کنید.

۲ـ تناسب سبزی برای پخت یک قلیه خوشمزه بسیار اهمیت دارد. توجه داشته باشید که نسبت گشنیز به شنبلیله تقریبا ۴ به ۱ است؛ یعنی اگر گشنیز شما ۸۰۰ گرم باشد، باید ۲۰۰ گرم شنبلیله داشته باشید. بهتر است میزان سبزی را به همین نسبت کم و زیاد کنید، در غیر این صورت قلیه شما تلخ خواهد شد. سبزی تازه قطعاً طعم بهتری در قلیه خواهد داشت.

۳ـ در اضافه کردن نمک به این غذا احتیاط کنید؛ زیرا تمر هندی نمک زیادی دارد.

۴ـ قلیه اصیل بسیار تند و تیز است؛ بنابراین در صورتی که منع مصرف فلفل ندارید، می‌توانید میزان فلفلی را که به قلیه اضافه می‌کنید، بیشتر کنید.

۵ـ طی پخت قلیه بهتر است درب قابلمه را نبندید؛ زیرا در اثر بخار عرق می‌کند و ممکن است قلیه ببرد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1243588

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =