آموزش آشپزی / طرز تهیه عدسی مقوی به سبک شمالی‌ها

قلیه کدو نوعی خوراک عدسی خوشمزه و مقوی شمالی است که از ترکیب عدس با کدو حلوایی، پیاز داغ و... تهیه می‌شود.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز؛ عدسی یکی از انواع خوراک‌های ایرانی است که بسیار محبوب و پرطرفدار است. این خوارک ساده به دلیل داشتن دانه عدس بسیار پرخاصیت و مقوی است. همانطور که می‌دانید عدس از جمله حبوبات و دانه‌های خوراکی است که سرشار از آهن، پروتئین، فیبر، منگنز، فسفر، مس، فولات و... است و پزشکان و متخصصان خوردن آن را به‌خصوص برای کودکان توصیه کرده‌اند.

بیشتر بخوانید:

آموزش آشپزی / طرز تهیه آش برنج برای پاییز

آموزش آشپزی / طرز تهیه سالاد کینوا + ترفندهای خوشمزه

خوراک عدسی غذایی ساده و مقوی است که با موادی در دسترس و صرف زمان کم تهیه می‌شود و وعده‌ای مناسب برای صبحانه و حتی شام و ناهار محسوب می‌شود. خوراک عدسی شمالی که محلی‌ها به آن قلیه کدو می‌گویند، نوعی عدسی بسیار خوشمزه است که با روش متفاوتی تهیه می‌شود. اگر دوست دارید این عدسی شمالی خوشمزه را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب همراه ما باشید.

مواد لازم
عدس: ۲ پیمانه
کدو حلوایی: ۳ تکه
رب انار: ۲ قاشق غذاخوری
پیاز داغ: ۳ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، پودر سیر و گلپر: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم

طرز تهیه عدسی شمالی

برای درست کردن این عدسی شمالی خوشمزه ابتدا عدس را همراه با ۲ پیمانه آب، کدو، مقدار کمی روغن و نمک داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید. درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید تا عدس و کدو کم کم بپزند. بعد از اینکه کدو پخت، کدوها را با پشت چنگال له کنید و رب انار را همراه با پیاز داغ، فلفل سیاه، پودر سیر و مقداری گلپر اضافه کنید و هم بزنید. دوباره درب قابلمه را ببندید و اجازه بدهید قلیه نیم ساعت دیگر بجوشد و جا بیفتد. در این مرحله خوراک عدسی خوشمزه شما آماده سرو است که می‌توانید آن را همراه با آب لیمو یا آب نارنج سرو کنید، نوش جان.

نکات مهم

۱ـ کدو حلوایی یکی از انواع گیاهان علفی است که طعم شیرین و بافت نرم و لطیفی دارد. کدو حلوایی همچنین بسیار کم کالری است. کدو حلوایی سرشار از ریزمغزهایی است که سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند؛ همچنین دارای مقادیر زیادی کاروتنوئید است.

هنگام خرید کدو حلوایی به این نکات توجه کنید:
ـ به رنگ کدو حلوایی دقت کنید. اگر کدو حلوایی رنگی مایل به سبز داشته باشد؛ یعنی بی‌مزه و نرسیده است. کدو حلوایی شیرین و خوشمزه نارنجی خوش‌رنگ است.
ـ کدو حلوایی در دو نوع گرد و خمره‌ای در بازار موجود است؛ ولی کدو حلوایی گرد طعم و مزه بهتری دارد.
ـ هنگام خرید حتما روی سطح کدو را کمی با دست فشار بدهید. اگر نشانه‌ای از شل بودن یا لهیدگی در آن مشاهده کردید، از خرید آن کدو صف نظر کنید.
ـ کدوهایی را انتخاب کنید که پوست سفت، صاف و بدون چروک دارند.
ـ کدویی را انتخاب کنید که روی پوستش لکه‌های کم‌تری داشته باشد.
ـ کدو حلوایی شیرین سنگین است.

۲ـ رب انار نوعی رب گرفته شده از دانه‌های انار است که به دو صورت ترش و ملس در بازار موجود است. رب انار معمولا رنگ تیره‌ای دارد؛ ولی نباید بیش از حد سیاه باشد که نشانه سوختگی رب هنگام پخت است. رب انار مرغوب نباید بیش از حد سفت باشد؛ همچنین نباید بوی ترشیدگی بدهد. برای پخت قلیه کدو سعی کنید رب انار را از فروشگاه‌های معتبر و یا از کسانی که به صورت خانگی و تمیز رب انار را درست می‌کنند، تهیه کنید. اگر رب انار شما رقیق نبود، با سرکه آن را رقیق کنید.

۳ـ پیاز داغ عطر و طعم بسیار خوبی به غذا می‌دهد؛ اما نکته مهم این است که پیاز داغ باید کاملاً ریز و خشک باشد. برای داشتن یک پیاز داغ پودری و خشک پیاز را به صورت نازک برش بزنید؛ سپس در روغن فراوان که از قبل داغ شده است، سرخ کنید. به این نکته توجه داشته باشید که پیاز باید در روغن شناور باشد؛ بنابراین نباید حجم زیادی از پیاز را در یک مرحله اضافه کنید. بعد از اینکه پیاز سرخ شد، آن را روی توری قرار دهید تا روغن اضافی آن کاملاً گرفته شود. سپس روی سینی پهن کنید. وقتی دوباره این کار را انجام دادید، پیازهای جدیدی را که سرخ کرده‌اید، روی پیاز داغ‌های قبلی نریزید؛ چون باعث روغنی شدن قبلی‌ها می‌شود. علاوه‌بر این باعث می‌شود که پیاز داغ حالت خمیری پیدا کند.

منبع: فرارو

انتهای پیام/

کد خبر: 1245905

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =