به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، آیین افتتاحیه چهلویکمین جشنواره فیلم کوتاه تهران روز گذشته ۲۷ مهر در پردیس سینمایی ملت برگزار شد.
در این مراسم مهدی آذرپندار دبیر جشنواره، اصحاب رسانه و هنرمندان حضور داشتند.
مراسم افتتاحیه با اجرای محمدرضا مقدسیان و گرامیداشت شهدای غزه آغاز شد.
در آغاز مراسم، آذرپندار ضمن خوشآمدگویی به حاضران گفت: باید از تمامی افرادی که در رساندن جشنواره فیلم کوتاه به دوره چهل و یکم نقش داشتند، تشکر کنم. سال گذشته سعید پوراسماعیلی و خانم فلکیان، در کنار ما بودند که امسال به دلایلی حضور ندارند، از همینجا از این دوستان نیز سپاسگزارم.
وی در ادامه افزود: از همه شما که در تبلیغات جشنواره همکاری کردید سپاسگزارم. اکنون ظرفیتهای جشنواره تکمیل شده و با چالشهایی برای سانسهای ویژه مواجهیم.
دبیر جشنواره فیلم کوتاه در سخنانی با اشاره به شرایط جهان امروز گفت: جهانی که در آن زندگی میکنیم این روزها چندان خیالانگیز نیست. امیدواریم روزی برسد که کودککشی متوقف شود. ما زمانی اعلام کردیم که فیلمهایی با موضوع کودککشی در جشنواره نمایش داده نمیشود، اما حالا هر روز هزاران کودک مقابل چشمان میلیونها بیننده کشته میشوند که این مسئله بسیار دردناک است.
در ادامه مراسم، کلیپی پخش شد که یاد هنرمندانی چون: رضا داوودنژاد، بیتا فرهی، جلیل شعبانی، مهدی خلیلی، پروانه معصومی، زهره حمیدی، سعید راد، صدرالدین حجازی، ناصر طهماسب، هوشنگ حریرچیان و... گرامی داشته شد.
بخش بعدی مراسم نکوداشت جعفر باقرینیا، کارگردان فیلم کوتاه و مستند بود. لوح یادبود این مراسم به همسر و دختر او اهدا شد. همسر این هنرمند در سخنانی اظهار کرد: از دست دادن همسر هنرمند نهتنها یک فقدان شخصی، بلکه از دست دادن یک منبع الهام است. او حتی در آخرین روزهای زندگیاش نیز برای خلق آثار جدید تلاش میکرد و باور دارم که عشق و علاقهاش هرگز از بین نخواهد رفت.
در ادامه آیین بزرگداشت نیما عباسپور، کارگردان فیلم کوتاه، برگزار شد و لوح یادبود این رویداد به او تقدیم شد.
نیما عباسپور در سخنرانی خود گفت: از شما برای برگزاری این بزرگداشت سپاسگزارم، اما دوستان میدانند که اصلا خوشحال نیستم و با تردید این مراسم را پذیرفتم. دلیلش این است که حال من خوب نیست و حال بسیاری از ما سالهاست خوب نیست. کاش به جای تقدیر از من، امروز داریوش مهرجویی، وحیده محمدیفر، کیومرث پوراحمد و دیگر هنرمندان عزیز زنده بودند و در کنار ما حضور داشتند.
در این بخش از مراسم، یاد و خاطره بهاره الهی، فیلمساز فقید، گرامی داشته شد و لوح یادبود این هنرمند به پدر و مادرش تقدیم شد.
مادر بهاره الهی در سخنان خود اظهار کرد: به نام ایزد منان و به یاد بهار، که همیشه در دل و جان ما زنده است. بهار عاشق سینما و هنر بود؛ دختری مستقل، جدی و اخلاقمدار. او پر از استعداد، شور و شوق بود و با وجود تمام سختیها و ناحقیها، هیچگاه از مسیر خود ناامید نشد و به هنر و کشورش عشق میورزید. افسوس که افرادی همچون بهار در این دنیا جایی ندارند و در جهانی ارزشمندتر از این دنیای فانی به سر میبرند.
در ادامه، فرهاد سلیمانی، دبیر نخستین جشنواره عکس تهران، اعلام کرد: امروز خوشحالم که نوید تأسیس آژانس عکس تهران را به شما بدهم؛ فضایی که برای ورود عکاسان جوان به عرصه حرفهای فراهم خواهد شد.
وی همچنین اضافه کرد: جشنواره عکس تهران با قدرت آغاز شد و پیشکسوتان گرانقدر در کنار ما بودند. بسیاری از کسانی که در این رویداد شرکت کردند، معمولاً در جشنوارههای دیگر حضور نداشتند، اما به دلیل سابقه انجمن، در این جشنواره شرکت کردند.
اسماعیلی در پایان آمار جشنواره را چنین اعلام کرد: این جشنواره در دو بخش آزاد و جوان ایرانی برگزار شد. نزدیک به ۷ هزار اثر از ۳ هزار شرکتکننده و ۵۲۵ مجموعه به دبیرخانه ارسال شد که نسبت به دیگر جشنوارهها، استقبال بسیار خوبی داشت.
در نهایت، برگزیدگان نخستین جشنواره عکس تهران معرفی شدند که به شرح زیر است:
بخش تک عکس
نفر سوم: سید متین هاشمی
نفر دوم: بابک کنعانی
نفر اول: صمد قربانزاده
بخش مجموعه عکس
لوح تقدیر: مجموعه در خطر انقراض از عرفان سامانفر
لوح تقدیر: مجموعه ژنتیک از اصغر خمسه
برگزیده: مجموعه خانهای برای گل فیکوس از فاطمه روحانی
بخش مجموعه عکس جوان ایرانی
لوح تقدیر: مجموعه خوابگاه از علیرضا عباسیفر
برگزیده: مجموعه کشتی گیله مرد از سعید نیکپور
انتهای پیام/
نظر شما