به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، موضوع متناسبسازی حقوق بازنشستگان وارد فاز جدیدی شده است. دولت و مجلس قصد دارند این طرح را بهطور کامل اجرایی کنند، هرچند که همچنان مشکلاتی در این مسیر وجود دارد.
بیشتر بخوانید:
آخرین خبرها از اجرای متناسبسازی حقوق بازنشستگان
با تغییرات صورتگرفته در سازمان تأمین اجتماعی و بازگشت مصطفی سالاری به این سازمان، روند متناسبسازی حقوق بازنشستگان سرعت گرفته است.
مصطفی سالاری؛ سرپرست سازمان تأمین اجتماعی، با اشاره به اهمیت متناسبسازی برای بازنشستگان اظهار کرد: تأمین اجتماعی بهطور قطع علاقهمند است مبالغ بیشتری بهعنوان مستمری پرداخت کند، اما باید منابع و مصارف سازمان را نیز در نظر بگیریم. از نخستین روزهای حضورم در سازمان، جلسات متعددی برای بررسی منابع و مصارف و امکانسنجی پرداخت متناسبسازی برگزار کردهایم.
وی تصریح کرد: ضروری است که بازنشستگان و مستمریبگیران از وضعیت منابع و مصارف سازمان مطلع باشند و با همکاری، در جهت حل مشکلات قدم بردارند.
سالاری با بیان اینکه بیمهشدگان و بازنشستگان مالک منابع تأمین اجتماعی هستند، افزود: به همین دلیل تاکید داریم که بازنشستگان توجه ویژهای به وضعیت منابع و مصارف سازمان داشته باشند.
وی ادامه داد: در دوره قبلی مسئولیت من در تأمین اجتماعی، 123 هزار میلیارد تومان از دولت طی دو سال، بابت وصول مطالبات بهصورت سهام دریافت کردیم. آن منابع میتوانست طی این مدت رشد چشمگیری داشته باشد و این منابع برای متناسبسازی در سه سال آینده پیشبینی شده بود.
سالاری اضافه کرد: مصارف سازمان نیز باید در نظر گرفته شود و هزینههای ضروری، از جمله بخش درمان، تأمین شود تا بیمهشدگان و بازنشستگان از خدمات درمانی مطلوب بهرهمند شوند.
وی همچنین گفت: بخشی از هزینههای خدمات درمانی غیرمستقیم هنوز پرداخت نشده است و در حال پرداخت آن هستیم. تلاش میکنیم تا پایان سال، مطالبات معوق این بخش را تسویه کنیم.
سرپرست سازمان تأمین اجتماعی با تأکید بر تداوم پیگیری و مذاکره برای تأمین منابع اظهار کرد: در جلسهای با حضور رئیسجمهور وضعیت را توضیح دادیم و بیان کردیم که انجام متناسبسازی ضروری است و باید تعادل بین صندوقهای بازنشستگی حفظ شود. رئیسجمهور نیز دستورات لازم را صادر کرد.
سالاری افزود: پیگیری موضوع از طریق سازمان برنامه و بودجه ادامه دارد و با معاون حقوقی رئیسجمهور نیز در حال مذاکره هستیم تا مطالبات سازمان تأمین اجتماعی بهطور دقیق و متناسب با ارزش واقعی بهروزرسانی شود. همچنین جلساتی با هیأتمدیره سازمان برای اجرای متناسبسازی برگزار کردهایم.
وی تأکید کرد: برای پرداخت متناسبسازی، علاوه بر نیاز به منابع که از طریق رایزنی با مجلس و دولت به دنبال تأمین آن هستیم، مصوبات و مجوزهای قانونی لازم نیز باید دریافت شود. زیرا هر پرداختی نیاز به مجوز قانونی دارد تا در آینده سازمان و بازنشستگان با مشکل مواجه نشوند. برای حل این مسائل نیز با ستاد سران قوا در حال تعامل هستیم.
سالاری با بیان اینکه متناسبسازی را مهمترین وظیفه خود میداند و بیشترین زمان را به این موضوع اختصاص میدهد، اظهار کرد: در کمیسیونهای دولت و مجلس و هر جای دیگر که نیاز باشد، از این موضوع دفاع میکنیم. دولت، مجلس و ستاد سران قوا نیز در این زمینه به ما کمک میکنند. کانونهای بازنشستگی نیز باید همکاری کنند تا دو طرف قضیه با بازنشستگان مطرح شود و توازن در فضای عمومی ایجاد شود.
همزمان با مطرح شدن موضوع متناسبسازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی، احمد میدری؛ وزیر رفاه، جزئیات تصویب آییننامه اخیر دولت در این زمینه را تشریح و بیان کرد: بر اساس قانون، بازنشستگان صندوقهای کشوری، تأمین اجتماعی و فولاد مشمول متناسبسازی حقوق میشوند.
به گفته وی، حدود 7 میلیون بازنشسته مشمول این طرح خواهند بود.
میدری افزود: آییننامه در دولت مورد بحث و بررسی قرار گرفت و ابهامات مربوط به نحوه اجرای آن تعیین تکلیف و تصویب شد.
وی اضافه کرد: بر اساس جدول تنظیمشده توسط سازمان اداری و استخدامی، متناسبسازی بازنشستگان کشوری نهایی شده و احکام جدید از سوی صندوق بازنشستگی کشوری صادر خواهد شد.
انتهای پیام/
نظر شما