به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، سیاه دانه نام رایج دانههای گلی با خواص فوق العاده است که در جنوب اروپا، خاورمیانه و جنوب غربی آسیا میروید. این گیاه به نامهای دیگر مانند زیره سیاه و گشنیز رومی نیز شناخته میشود.
بیشتر بخوانید:
۸ خاصیت فوقالعاده نخود فرنگی
آنهایی که با این دانه آشنایی دارند می دانند که سیاه دانه تلخ مزه است و گاها به عنوان ادویه در تهیه ترشی مورد استفاده قرار می گیرد. با نظری در تاریخ به این نتیجه می رسیم که این دانه اولین بار در جنوب غربی آسیا وجود داشته است.
در طب قدیم برای درمان انگل از سیاه دانه استفاده می شده و خواص مسهل و ضد باکتری داشته است. در کشور هند برای افزایش شیر مادر مصرف شیر و سیاه دانه تجویز می شده است.
این دانه بخاطر قدمت زیاد نام های فراوانی داشته است که می توانیم به سیاه تخمه، سرنیچ سیاه، سنوخ سیاه، کمون اسود، شونیز، شونوز و کمون هندی اشاره کنیم.
طبع سیاه دانه گرم و خشک است. این طبع میتواند به بهبود عملکرد دستگاه گوارش، تقویت سیستم ایمنی و افزایش انرژی کمک کند. اما مصرف بیش از حد آن در افراد با مزاج گرم میتواند باعث عوارضی مانند افزایش حرارت بدن، تشنگی، سردرد و جوش شود.
انتهای پیام/
نظر شما