آموزش آشپزی / طرز تهیه خوراک سیربزه غذای اصیل مازندرانی

خوراک سیربزه نوعی خوراک اصیل و خوشمزه استان مازندران است که از ترکیب لوبیای کشاورزی یا لوبیا رشتی با سیر فراوان، زردچوبه و آبغوره تهیه می‌شود.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز؛ غذاهای شمالی که همیشه حرف اول را در میان غذاهای محلی میزنند و رقیب ندارند. به خصوص غذاهای استان گیلان که همه عاشقش هستند و همین چند وقت پیش شهر رشت به عنوان شهر خلاق غذا انتخاب شده است. اینبار نوبتی هم باشد، نوبت استان مازندران است که در داشتن غذاهای خوشمزه کم از استان گیلان ندارد.

بیشتر بخوانید:

آموزش آشپزی / طرز تهیه قاتوق کشک و سیب‌زمینی کرمانی‌ها

خوراک سیربزه یکی ازا نواع غذاهای خوشمزه و اصیل استان مازندران است و در گویش مازندارنی به دلیل داشتن سیر سرخ شده در این غذا، به آن خوراک سیربزه می‌گویند. این غذا که شباهت زیادی به باقلاقاتق گیلانی دارد، از ترکیب لوبیای کشاورزی با تخم مرغ، آبغوره و سیر فراوان طبخ می‌شود و بسیار مقوی و خوشمزه است. اگر دوست دارید این خوراک خوشمزه مازندرانی را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه سیربزه همراه ما باشید.

مواد لازم
لوبیای کشاورزی: ۴۵۰ گرم
سیر: ۱ بوته
آبغوره: ۱ لیوان
نمک و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم

طرز تهیه خوراک سیربزه

برای درست کردن این خوراک خوشمزه ابتدا لوبیای کشاورزی را به مدت ۱۲ ساعت خیس بدهید و در این فاصله چندبار آب لوبیا را عوض کنید. بعد از این مدت زمان لوبیاها را همراه با نصف لیوان آب و نمک داخل قابلمه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا لوبیا کم کم بپزد. بعد از اینکه لوبیا پخت، سیرها را رنده کنید و همراه با کمی روغن داخل ماهی تابه جداگانه بریزید و روی حرارت متوسط اجاق گاز بگذارید. بعد از اینکه سیر سی ثانیه تفت خورد، زردچوبه فراوان را اضافه کنید و تفت بدهید، سپس آبغوره را اضافه کنید و اجازه بدهید شروع به جوشیدن کند. حالا ترکیب سیر و آبغوره و زردچوبه را به لوبیای پخته اضافه کنید و ۱۵ دقیقه زمان بدهید تا لوبیا با مواد بجوشد و به روغن بیاید. حالا خوراک سیربزه خوشمزه ما آماده سرو است که باید آن را همراه با سبزی خوردن تازه و فلفل میل کنید، نوش جان.

نکات مهم

لوبیا کشاورزی یا لوبیا رشتی در استان‌های شمالی کشور مانند گیلان و استان زنجان کشت می‌شود. لوبیا کشاورزی که خواص زیادی دارد دارای رنگ شیری و چشم وسط است. گل‌های این لوبیا، سفید مایل به زرد یا بنفش و میوه آن باریک و غلاف‌مانند است که دانه‌های لوبیا در آن قرار دارد. پروتئین در این لوبیا به مقداری اسید آمینه تبدیل می‌شود و برای تولید انرژی و رشد ماهیچه‌های بدن مناسب است. لوبیا رشتی دارای ویتامین k است که برای حفظ سلول‌های بدن مناسب است و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد. اگر از این لوبیا به اندازه مناسب استفاده شود، موجب پاک‌سازی دستگاه گوارش و حذف سموم بدن می‌شود؛ زیرا دارای فیبر کافی است و کمبود فیبر در بدن را تامین می‌کند. لوبیا رشتی برای انواع غذاهای محلی مانند باقالی‌قاتق و قورمه سبزی به جای لوبیا قرمز استفاده می‌شود. همچنین برای انواع کنسروها هم مناسب است.

منبع: فرارو

انتهای پیام/

کد خبر: 1247483

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =