به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، اغلب داوطلبان کنکور و خانوادههای آنان گمان میکنند که قبولی در رشتههای پزشکی و پیرا پزشکی غول مرحله آخر کنکور و تضمین کننده خوشبختی فرد در آینده است. البته به نظر میرسد تحصیل در رشتههای پزشکی سختیهای خاص به خود را دارد که میتوان به سختی درسها و مدت زمان تحصیل اشاره کرد. از این سختیها که عبور کنیم، هزینه تحصیلی یا همان شهریه در رشتههای پزشکی و پیرا پزشکی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور علی رغم دولتی بودن بسیار بالا است.
بیشتر بخوانید:
تسهیلات شهریه دانشگاه آزاد اسلامی تشریح شد
دانشجویان علوم پزشکی شهریه پرداز از رقمهای غیر منطقی شهریه گلایه دارند آنها معتقدند که این افزایش عادلانه نیست. به عنوان مثال دانشجویان رشتههای داروسازی و دندانپزشکی شهریه پرداز دانشگاه علوم پزشکی ورودی ۱۴۰۳، ۱۲۰ میلیون تومان و ۱۴۰ میلیون تومان پرداخت میکنند.
ظاهرا مشکلات دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی محدود به افزایش بی رویه شهریه نیست. به عنوان مثال یکی از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران که نخواست نامش منتشر شود، به ایسکانیوز میگوید: من دانشجوی ورودی سال ۱۴۰۱ رشته داروسازی شهریهپرداز دانشگاه علوم پزشکی تهران هستم. دانشگاه زمان ثبت نام اعلام کرد شهریه هر ترم حدود ۵۰ میلیون تومان یعین سالی ۱۰۰ میلیون تومان خواهد شد. البته پس از اعتراض شدید و گسترده دانشجویان، ترم اول با ۲۵ میلیون تومان در سال ۱۴۰۱ آغاز شد. ولی متاسفانه شهریه به صورت سالانه حدود ۲۰ درصد افزایش داشت.
وی اضافه کرد: بر اساس گفته دانشگاه؛ شهریه سال سوم باید ۳۶ میلیون تومان میشد ولی از ما ۳۹ میلیون گرفتند؛ چرا که هر سال شهریه ما را با دانشجویان سال جدید محاسبه می کنند.
ابلاغیه افزایش شهریه دانشجویان علوم پزشکی بازنگری شود
تشکلهای دانشجویی و دانشجویان از مدتها پیش به افزایش بیرویه شهریه دانشگاههای علوم پزشکی اعتراض داشتند. آنها خواستار اصلاح ابلاغیه افزایش شهریه رشتههای پزشکی و پیراپزشکی هستند. به عنوان مثال جمعی از دفاتر انجمن اسلامی مستقل دانشجویان سراسر کشور خطاب به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره افزایش مبلغ شهریه دانشجویان شهریه پرداز نامهای نوشتند.
در بخشی از این بیانیه تصریح شده است: اما مع الاسف باری دیگر با ابلاغ نامه به شماره ۵۰۴۵ شاهد اقدامی بی مقدمه و شتابزده درخصوص شهریه دانشجویان شهریه پرداز هستیم. شفافیت همواره یکی از اصول مهم در پیشبرد طرحها در ریل حرکتی مناسب است؛ لذا پیشنهاد میشود قبل از اجرای طرح افزایش شهریه، شفافیت کامل درخصوص ریز هزینههای سرانه سالانه دانشجویان به جهت اقناع اذهان عمومی صورت پذیرد. افزایش شهریه دانشجویان شهریه پرداز به جهت جبران هزینههای تحصیلی در آموزش پزشکی امری معقول است. نظر به برنامه ریزی دانشجویان شاغل به تحصیل برای پرداخت شهریه حسب سنوات قبل و افزایش ناگهانی شهریه خواهشمند است افزایش شهریه برای دانشجویان شاغل به تحصیل با درصد تغییرات گذشته بوده و طرح مذکور از سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ اجرایی شود تا هر دانشجو حسب بضاعت مالی اقدام به انتخاب رشته کنند.
در این نامه بیان شده است: با توجه به اینکه باید شانس قبولی در رشتههای پر متقاضی برای همه اقشار جامعه یکسان باشد و از انحصاری شدن آنها برای اقشار مرفه جامعه جلوگیری شود، لازم است تسهیلاتی معقول برای اقشار ضعیف جامعه در نظر گرفته شود. پیشنهاد میشود پرداخت بخشی از شهریه در طول تحصیل و بخشی دیگر پس از دوران تحصیل و بصورت اقساطی صورت گیرد.
نبود شفافیت مالی در دانشگاههای علوم پزشکی
علاوه بر مشکلات مربوط به افزایش شهریهای دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور که بیان شد؛ برخی از دانشجویان اعتقاد دارند که نظام مالی در این دانشگاهها از شفافیت کافی هم برخوردار نیست.
در واقع شورای عالی انقـلاب فرهنگـی بـا تصـویب قانون تشکیل هیئتهای امنـا دانشـگاهها و موسسـات آمـوزش عـالی و پژوهشـی شرایطی را فراهم کرده تا هیئت امنا به عنوان رکن اصـلی دانشـگاههای علوم پزشکی، نقـش فعـال و سازنده در اداره امور دانشگاهها داشته باشند.
البته به نظر میرسد اهداف تعیین شده برای تشکیل هیئت امنای دانشگاههای علوم پزشکی به صورت کامل محقق نشده است؛ چرا که در سالهای اخیر همواره زمزمههای اعتراضی دانشجویان، کارکنان و اعضای هیئت علمی دانشگاهها از دخالت یا عملکرد نه چندان مناسب هیئت امنای دانشگاههای علوم پزشکی به گوش میرسید و در فضای مجازی و رسانهها منتشر میشود.
تشکیل کارزار درخواست حذف هیئت امنای دانشگاههای علوم پزشکی
در این ارتباط نگاهی به انتقادات دانشجویان نشان میدهد که آنان خواستار بازنگری قوانین هیئت امنا علوم پزشکی در شورای عالی انقالب فرهنگی یا حذف کامل این هیئت هستند.
در این راستا نیز، برخی از دانشجویان و اساتید دانشگاههای علوم پزشکی خطاب به مسعود پزشکان رئیس جمهور منتخب کارزاری راه اندازی کردند. دانشجویان در این کارزار خواستار حذف هیئت امنای دانشگاههای علوم پزشکی شدند. این کارزار اعتراضی با هشتک #نه_به_هیئت_امنای_دانشگاه_علوم_پزشکی در فضای مجازی معرفی و منتشر شده است.
در بخشی از متن این کارزار آمده است: با عنایت به وعده حضرتعالی در ایام انتخابات ریاست جمهوری، مبنی بر حذف هیئت امنای دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور، خواستار حذف این نهاد خصوصی و شخصی هستیم.
در بخشی دیگری از متن این کارزار عنوان شده است: هیئت امنای دانشگاههای علوم پزشکی باعث ایجاد ناعدالتی، نارضایتی و رفتار سلیقهای بین دانشجویان، کارکنان و اساتید دانشگاههای علوم پزشکی شده است.
انتهای پیام/
نظر شما