به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، این روز ها اسم کلاژن خیلی به گوشمان می خورد. این پروتئین بافت های همبند مثل تاندون ها، رباط ها و به ویژه پوست را تقویت می کند. آب کلاژن هم یک محلول تقویت کننده پوست است که به صورت آماده در فروشگاه ها عرضه می شود؛ اما برای اینکه بفهمید این آب دقیقا چیست، چه مزایایی دارد و چطور می توان نوع خانگی اش را تهیه کرد، این قسمت را از دست ندهید.
بیشتر بخوانید:
تاثیر عجیب کلاژن روی سلامت دندانها
آب کلاژن چیست؟
آب کلاژن همان طور که از نامش پیداست، آبی است که کلاژن دارد. آب کلاژن های آماده حاوی مواد مفید دیگری مثل هیالورونیک اسید یا الکترولیت ها و همچنین آب میوه یا شیرین کننده ها هم هستند.
این نوع معمولا پرطرفدارتر از نوع پودری هستند؛ زیرا لازم نیست آن ها را با آب یا نوشیدنی ترکیب کرد و سریعا قابل استفاده هستند. علاوه بر این امکان استفاده در هر جا و زمانی را برای تان فراهم می کند.
سلول ها و بافت ها عمدتا از آب ساخته شده اند و پوست هم از این قاعده مستثنی نیست؛ بنابراین با مصرف آب کلاژن با یک تیر دو نشان خواهید زد و بدن تان را هیدراته خواهید کرد.
فواید کلاژن، پودر و آب کلاژن
بدن ما می تواند به تنهایی کلاژن بسازد، اما در اکثر افراد تولید آن به طور طبیعی در اواخر نوجوانی یا اوایل دهه ۲۰ شروع به کاهش می کند. عوامل دیگری مثل قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش و کشیدن سیگار هم می تواند کاهش کلاژن را بیشتر کند.
خوشبختانه، افزایش تولید کلاژن طبیعی بدن با خوردن غذا هایی مثل مرکبات و آجیل امکانپذیر است؛. اما استفاده از آب کلاژن برای افزایش تولید این پروتئین لازم است:
پوست
کلاژن بیشتر برای سلامت این اندام معروف است و باعث افزایش رطوبت و انعطاف پذیری و قوام پوست می شود.
مفاصل
کلاژن برای مفاصل هم مفید است. کسانی که مکمل کلاژن نوع دو را به مدت ۱۸۰ روز مصرف کنند، تحرک و راحتی مفصل را تجربه خواهند کرد. این نوع کلاژن حاوی کندرویتین و گلوکزامین است که به ساخت غضروف هم کمک می کند.
مو
این پروتئین شامل اسید آمینه پرولین است که در کراتین مو وجود دارد. کلاژن همچنین خواص آنتی اکسیدانی هم دارد. برای استرس اکسیداتیو یا همان عامل سفید شدن موی مرتبط با افزایش سن هم مفید است.
استخوان
مکمل های کلاژن باعث کاهش روند پوکی استخوان در زنان یائسه می شود. مکمل های پپتید کلاژن هم می توانند به ساخت استخوان کمک کنند.
تقویت روده
یکی دیگر از فواید کلاژن در سلامت روده است. دو مورد از اسید های آمینه موجود در کلاژن؛ یعنی گلوتامین و گلیسین برای روده بسیار مفید هستند. گلوتامین از پوشش روده محافظت می کند و گلیسین برای ترمیم این پوشش مناسب است.
چه طور در خانه آب کلاژن درست کنیم؟
برای تهیه آب کلاژن تنها کافیست در یک لیوان آب، یک پیمانه پودر کلاژن بریزید، هم بزنید و بنوشید.
برای بهتر شدن طعم آن، مقداری آب پرتقال یا لیمو تازه اضافه کنید. این پودر را می توانید با انواع اسموتی هایی که مخصوصا حاوی میوه هایی مثل انبه و سبزیجات حاوی ویتامین C مثل اسفناج هستند، هم مخلوط کنید.
در فصل سرد هم می توانید این پودر را با شیر گرم، قهوه یا هات چاکلت ترکیب کنید.
به طور کلی کلاژن خوب هضم می شود؛ اما ممکن است برای برخی از افراد نفخ یا سایر عوارض گوارشی را به همراه داشته باشد. از طرفی طعم بد پودر های کلاژن ممکن است به ذائقه هر کسی خوش نیاید. علاوه بر این، چیزی به نام کلاژن وگان وجود ندارد زیرا پپتید های کلاژن از منابع حیوانی مثل مرغ، ماهی و گاو گرفته می شوند.
همیشه مقدار پپتید های کلاژن در نوشیدنی را هم بررسی کنید. به طور کلی محدوده ۱۰ تا ۲۰ گرم توصیه می شود.
به علاوه از آب های کلاژن با مواد افزودنی اجتناب کنید. اگر هم به دنبال محدود کردن کربوهیدرات ها یا قند های اضافی هستید، در بخش حقایق تغذیه به این موارد توجه کنید؛ البته معمولا پودرهای کلاژن با کیفیت بدون قند هستند.
میزان مورد نیاز کلاژن برای بدن
بر اساس مورد مصرفی، مقدار کلاژن توصیه شده عبارت است از:
پوست:محدوده ۲.۵ تا ۱۰ گرم در روز می تواند برای تقویت پوست مفید باشد.
عضله:۱۵ تا ۲۰ گرم در روز می تواند به افزایش توده عضلانی، قدرت عضلانی و کاهش درد بعد از ورزش کمک کند.
مفاصل:۲.۵ تا ۵ گرم در روز به تقویت مفاصل کمک می کند، البته اگر به طور خاص کلاژن UC-II مصرف می کنید، فقط به ۴۰ میلی گرم در روز نیاز دارید.
استخوان:معمولا ۵ گرم در روز به تقویت استخوان کمک می کند.
اگر باردار هستید، در دوران شیردهی و یا مصرف دارو هستید، قبل از شروع روتینِ مکمل ها حتما با پزشک تان مشورت کنید.
نظر شما