آموزش آشپزی / طرز تهیه کتلت نوستالژی و محبوب

کتلت ساده یکی از غذاهای محبوب و سنتی در ایران است که معمولاً با گوشت چرخ‌کرده، سیب‌زمینی پخته، تخم‌مرغ، و ادویه‌هایی مانند نمک و فلفل تهیه می‌شود.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز؛ گاهی اوقات برای افزودن طعم بیشتر، پیاز رنده شده، سیر، و سبزیجات معطر مانند جعفری نیز به آن اضافه می‌شوند. مواد تشکیل‌دهنده کتلت را خوب با هم مخلوط کرده و به شکل دایره‌های کوچک یا بیضی درمی‌آورند و سپس در روغن سرخ می‌کنند تا طلایی و ترد شوند.

بیشتر بخوانید:

آموزش آشپزی / طرز تهیه کتلت مشهور لاهیجان

کتلت‌ها می‌توانند به عنوان غذای اصلی همراه با سالاد، برنج یا به صورت ساندویچ سرو شوند. این غذا به دلیل طعم دلپذیر، تهیه آسان و مواد اولیه در دسترس، در بین خانواده‌های ایرانی بسیار محبوب است و معمولاً برای وعده‌های نهار یا شام آماده می‌شود.

مناسب برای: ۳ نفر

درجه سختی: آسان

طرز تهیه کتلت ساده (+مواد لازم)

مواد لازم برای پخت کتلت ساده به شرح زیر می‌باشد:

سیب زمینی: دو عدد متوسط یا یک عدد بزرگ

گوشت چرخ کرده کم چرب: ۳۰۰ گرم

پیاز متوسط: یک عدد

هویج: یک عدد کوچک

فلفل دلمه: نصف یک عدد

تخم مرغ: یک عدد

آرد سوخاری: دو قاشق سوپخوری

جعفری خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری

پاپریکا: یک سوم قاشق چایخوری

پودر تخم گشنیز: یک سوم قاشق چایخوری

نمک: یک قاشق چایخوری

فلفل سیاه: یک سوم قاشق چایخوری

زردچوبه: یک قاشق چایخوری

پودر پیاز: یک قاشق چایخوری

پودر دارچین: یک سوم قاشق چایخوری

روغن: به میزان لازم

طرز تهیه

گام اول:
ابتدا برای درست کردن کتلت ساده دو عدد سیب زمینی را میشوییم و پوست میگیریم و با رنده ریز رنده می کنیم. یک عدد پیاز و یک عدد هویج را پوست می گیریم و با رنده ریز رنده می کنیم. ک نصف فلفل دلمه را می شوییم و با رنده ریز رنده می کنیم. جعفری را نیز ریز خرد می‌کنیم.

گام دوم:
آب سیب زمینی و آب پیاز و آب فلفل دلمه را هفتاد درصد میگیریم و داخل کاسه مناسبی میریزیم. گوشت چرخ کرده را نیز داخل همان کاسه میریزیم و ادویه‌ها را که شامل یک قاشق چایخوری نمک و یک سوم قاشق چایخوری فلفل سیاه و یک قاشق چایخوری زردچوبه و یک قاشق چایخوری پودر پیاز و یک سوم قاشق چایخوری پودر دارچین و یک سوم قاشق چایخوری پودر تخم گشنیز و یک سوم قاشق چایخوری پاپریکا میباشد داخل کاسه می ریزیم و یک عدد تخم مرغ داخل کاسه می ریزیم و دو قاشق سوپخوری جعفری خرد شده و دو قاشق سوپخوری آرد سوخاری میریزیم و فلفل دلمه و هویج رنده شده را نیز میریزیم و مواد را خوب ورز میدهیم.

گام سوم:
روی کاسه سلفون می کشیم و دو ساعت داخل یخچال به مواد استراحت می دهیم.

داخل تابه روغن می ریزیم و تابه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا روغن داغ شود. دستمان را خیس می کنیم و مقداری از کتلت را برمی داریم و داخل دستمان انسجام و فرم می دهیم و داخل روغن داغ قرار می دهیم. بعد از برشته شدن یک طرف کتلت بر میگردانیم و طرف دیگر را نیز خوب سرخ می‌کنیم.

گام چهارم:
کتلت‌های سرخ شده را داخل ظرف مناسبی قرار می دهیم و مقداری جعفری و گوجه گیلاسی سرخ شده را نیز به عنوان دورچین کنار کتلت قرار می دهیم.

کتلت را با نان و برنج سرو می کنیم.

نکات مهم

پیاز و سیب زمینی را حتما با رنده ریز رنده کنید و از میکسر استفاده نکنید.

منبع: فردای تازه

کد خبر: 1248161

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =