یک منبع مطلع در دانشگاه شهدای مکه فرهنگیان در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره مسمومیت ۷۰ دانشجومعلم دانشگاه مکه فرهنگیان اظهار کرد: درباره این موضوع روایتهای متفاوتی شنیده میشود. باید دقت شود که در تعریف روایت بیعدالتی صورت نگیرد.
وی ادامه داد: شام جمعه شب خوابگاه دانشگاه مکی فرهنگیان ۲ منو داشت که شامل تن ماهی و پوره سیب زمینی بود. زمانیکه آشپز مجموعه در حال جوشاندن تن ماهی برای رعایت بهداشت و سلامتی بوده است، در همان ظرف نیز سیب زمینیها را پخته یا داغ کرده است.
این دانشجومعلم بیان کرد: تن ماهی را میجوشانند تا سموم آن خارج شود. در نتیجه اگر مواد غذایی دیگری نیز در آب باشد، سموم موجود وارد مواد غذایی میشود.
وی عنوان کرد: تا کنون فقط ۲ بار اتفاق مسمومیت غذایی در دانشگاه فرهنگیان افتاده است. یکبار سال ۱۴۰۰ دانشگاه فرهنگیان و بار دیگر ۱۴۰۳ شهدای مکه.
وی با بیان اینکه روایتها از مسمومیت دانشجومعلمان نباید خلاف واقع باشد، افزود: این اشتباه سهوی بوده که نباید در این باره به موضوع نفوذ یا سایر شایعات دامن زد.
چای نبات؛ راهکار درمانی مسئولان به دانشجویان مسموم!
این دانشجو گفت: مهمتر از اینکه چه کسی مقصر مسمومیت دانشجویان که به صورت سهوا بوده است، رفتار سرپرست خوابگاه یا مسئولان دانشگاه فرهنگیان است. شب حادثه، زمانیکه دانشجویان مسموم شده به دفتر مسئول خوابگاه مراجعه میکنند، پاسخی مبنی بر اینکه چای و نبایت بخورید را دریافت میکنند. همچنین پس مدت زمانی دانشجویان بیمار دوباره مراجعه میکنند و به آنان میگویند که حق ندارند با اورژانس تماس بگیرند. اگر در جریان این مسمومیت، دانشجویی دچار مشکل جدی میشد یا فوت میکرد، کدام مسئول پاسخگو بودند؟
وی اضافه کرد: زمانیکه دانشجویان بیمار به حالت اعتراض به دفتر سرپرستی خوابگاه مراجعه میکنند، امام جماعت حاضر در خوابگاه با توجه به وضعیت وخیم دانشجویان و در حمایت از آنان با سرپرست برخورد میکند. پس این اعتراضات، سرپرست خوابگاه راضی میشود با اورژانس تماس بگیرد.
این منبع آگاه عنوان کرد: زمانیکه اورژانس به خوابگاه رسید و تعداد بالای دانشجویان بد حال را مشاهده کرد؛ دو اتوبوس متعلق به اورژانس را خبر کرد.
وی افزود: مسئولان باید یاد بگیرند که زمانیکه اتفاق این چنینی رخ میدهد باید از دانشجویان عذر خواهی کند، نه اینکه با پرویی تمام در دفتر خود حاضر شود یا به دانشجویان بگوید که شما بیرون غذا خوردید و مسموم شدید!
عصبانیت؛ علت برخورد دانشجویان با آشپز
این دانشجوی دانشگاه فرهنگیان گفت: دانشجومعلمان گمان میکنند که کیفیت غذای دانشگاههای تهران از جمله دانشگاه امیرکبیر در سطح قابل قبولی قرار دارد. در حالیکه سطح غذای دانشگاهها مختلف یکسان است.
وی اضافه کرد: دانشجومعلمان به علت عصبانیت یا دلخوری، آشپز را مقصر میدانند. ولی اینگونه نیست. در حالیکه آشپز مواد اولیه را تهیه نمیکند که در انتخاب و میزان کیفیت نقش داشته باشد. وی فقط مواد اولیه تهیه شده را در غذا استفاده میکند. بنابراین نباید در تعریف اتفاق مسمومیت، عدالت را زیر پا گذاشت.
این دانشجومعلم بیان کرد: رفتار آشپز دانشگاه شهدای مکی دانشگاه فرهنگیان با دانشجومعلمان اصلا مناسب نیست. شاید اگر آشپز رفتار مناسب تری داشت، دانشجویان تا این حد، وی را مقصر نمیدانستند. در حال حاضر تمام دانشجویان مسموم به غیر از ۲ نفر از بیمارستان مرخص شدند.
انتهای پیام/
نظر شما