بودجه ۵۱ میلیاردی کفاف تربیت بدنی دانشگاه‌ها را نمی‌دهد/ مجبوریم از منابع دیگر قرض بگیریم

مدیرکل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان در خصوص کمبود بودجه تامین تجهیزات گفت: برای مسابقات و المپیاد مجبوریم از منابع دیگر قرض بگیریم  تا بتوانیم این رویدادها را برگزار کنیم.

ابراهیم علی‌دوست مدیرکل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره برنامه آینده المپیاد دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: رشته‌های ورزشی‌ زیادی وجود دارند. تعداد آقایان در رشته‌های جودو و کشتی بیشتر بود که البته تعدادی از رشته‌ها که در المپیاد قبلی وجود نداشتند درحال برنامه‌ریزی برای نیمه دوم سال است. از این میان ۱۰ رشته ویژه خانم‌ها و ۱۲ رشته برای آقایان اختصاص پیدا کرده است. همچنین به دانشگاه‌ها اعلام شده تا آن‌هایی که تیم دارند و افراد قوی در آن تیم درحال فعالیت هستند، شناسایی شوند. اگر این تعداد بیشتر از ۵ نفر باشند، مسابقات آن رشته برگزار خواهد شد.

پیش‌بینی کردیم که حدود ۷ یا ۸ رشته ورزشی در فاصله بین دو ترم یا هفته‌های آخر اسفند المپیاد برگزار خواهیم کرد. سال آینده المپیاد ورزشی در ارومیه برگزار خواهد شد. در نظر داریم مسابقات انتخابی و منطقه‌ای قبل از عید نوروز برگزار کنیم.

وی در مورد تعداد انجمن‌های ورزشی دانشگاه‌ها اظهار کرد: ما نزدیک به ۶۰ انجمن داریم حدود ۳۴ انجمن آقایان و ۲۶ انجمن خانم‌ها اشت که هر کدام شامل رشته‌های مختلف ورزشی هستند. در برنامه‌ریزی هم دو بخش قهرمانی و همگانی وجود دارند. در بخش همگانی گسترس رشته‌ها در اقشار مختلف دانشگاهیان اعم از دانشجویان، هیئت علمی و کارکنان مورد توجه است که در همین رابطه دو هفته پیش نامه‌ای به روسای انجمن‌های ورزشی دختران و پسران ارسال شد و درخواست دادیم که برنامه یکساله خود را ارائه دهند.

ابراهیم علی‌دوست در مورد میزان بودجه مسابقات ورزشی دانشگاه گفت: بودجه کل تربیت بدنی یک بودجه ستادی است یعنی اگر اتفاقی در حوزه تربیت بدنی دانشگاه رخ می‌دهد از بودجه خود دانشگاه تامین می‌شود. حوزه ستادی پشتیبانی کننده اصلی در سطح ملی و منطقه‌ای است.

متاسفانه بودجه‌ای که در کل تربیت بدنی وزارت علوم داریم مقدار بسیار ناچیزی است. سال ۱۴۰۰ مقدار بودجه حدود ۹ میلیارد تومان بود که با بودجه سال ۱۴۰۱برابری می‌کند. سال ۱۴۰۲ این مقدار به ۲۷ میلیارد تومان افزایش پیدا کرد. امسال هم به ۵۱ میلیارد تومان رسیده است. البته باید ذکر کرد هنوز این مبلغ کم و پاسخگوی نیازهای ستاد و دانشگاه نیست و انتظاری هم که دانشگاه‌ها برای ساخت و تجهیز مراکز دارند، بسیار کم است. این مقدار تا حدی پایین است که برای مسابقات و المپیاد مجبوریم از منابع دیگر قرض بگیریم بتوانیم این رویدادها را برگزار کنیم.

مدیرکل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان در رابطه با تجهیز و بازسازی ورزشگاه‌های دانشگاهی خاطرنشان کرد: دانشگاه‌های بزرگ مثل تهران، فردوسی مشهد، شیراز امکانات ورزشی خوبی دارند که شامل استخرهای متعدد، زمین چمن و... است. تجهیز این مراکز بر عهده وزارت علوم نیست اگر هم نیازی وجود داشته باشد، دانشگاه با رایزنی و تامین از منابع خصوصی تجهیزات را مهیا می‌کند.

در دانشگاه‌های سطح متوسط با تعداد ۷ هزار دانشجو سالن و تجهیزات در حد همان دانشگاه وجود دارد. دانشگاه‌های کوچکتر شهرستان‌های زیرهزار دانشجو ممکن است تجهیزات زیادی مثل زمین ورزشی وجود ندارند و اگر کلاس تربیت بدنی داشته باشند باید از امکانات داخل شهر استفاده ‌کنند.

البته درخواست‌هایی داده شده که بر اساس اولویت‌بندی‌ها قرار است کمک‌هایی صورت بگیرد اگر هم بودجه کفاف نداد، خود دانشگاه از طریق اداره طرح عمرانی وزارت علوم، صندوق رفاه دانشجوبان و بخش خصوصی تامین خواهد کرد.

انتهای پیام/

خبرنگار: هلیا خراسانی

کد خبر: 1249542

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =