آموزش آشپزی / طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر خانگی

ترشی بادمجان شکم پر یکی از ترشی های خوش طمع است که طرز تهیه ای بسیار ساده دارد و مواد اولیه آن همیشه و در تمام فصول در دسترس می باشد.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز؛ ترشی بادمجان شکم پر یکی از ترشی های اصیل و خوشمزه ایرانی می باشد که می توانید در همه فصول آن را تهیه کنید و از طعم آن لذت ببرید. این ترشی در شهر های مختلف با رسپی ها متفاوتی تهیه می شود ولی ما برای شما یکی از خوش طعم ترین رسپی ها را تهیه کرده ایم. طرز تهیه ترشی بادمجان را در این بخش آشپزخانه نمناک بخوانید.

بیشتر بخوانید:

آموزش آشپزی / طرز تهیه ترشی لیته‌ بادمجان خانگی

مواد لازم ترشی بادمجان شکم پر ساده
مواد لازم میزان لازم
بادمجان ریز ۱ کیلو
سرکه به میزان لازم
سبزی ترشی(ترخون،نعنا، جعفری، مرزه) نیم کیلو
سیر ۴ حبه
فلفل سبز تند ۳ عدد
هویج ۲ عدد
نمک، فلفل سیاه به میزان لازم
زرد چوبه ۱/۲ قاشق چای خوری

طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر

مرحله اول:

برای تهیه ترشی بادمجون شکم پر بادمجان ها را خوب بشویید و سر آن ها را پوست بگیرید. بادمجان ها نباید خیلی قلمی باشند بهتر است از بادمجان ها تو پر و ریز استفاده کنید.

مرحله دوم:

بادمجان ها را یک برش عمودی عمیق بزنید.

مرحله سوم:

در یک قابلمه مناسب مقداری سرکه و نمک بریزید و روی حرارت قرار دهید.

مرحله چهارم:

بادمجان ها را درون قابلمه سرکه ریخته و بگذارید تا دو طرفش حدود ۱۰ دقیقه درون سرکه بپزد و تغییر رنگ بدهد. بعد از پختن آنها را از سرکه بیرون آورده و اجازه می دهیم تا خوب سرد شوند.

مرحله پنجم:

سبزی ترشی را نیز پاک کنید بشویید سپس آن را ریز ریز خرد کنید.

مرحله ششم:

سیر ها را ریز رنده کنید و به سیر اضافه کنید.

مرحله هفتم:

فلفل های سبز تند را نیز ریز خرد کنید و به سبزی اضافه کنید.

مرحله هشتم:

هویج را نیز پوست بگیرید سپس آن را ریز رنده کرده و به سبزی اضافه کنید. با هم مخلوط کنید.

مرحله نهم:

نمک فلفل سیاه و زردچوبه را نیز به سبزی اضافه کنید و هم بزنید.

آموزش آشپزی / طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر خانگی

مرحله دهم:

سپس شکم بادمجان ها را با موادی که از قبل خرد و مخلوط کرده اید پر کنید.

مرحله یازدهم:

بادمجان های شکم پر را درون ظرف مورد نظر که از قبل تمیز کرده اید و آن را استریل کرده اید ریخته و سرکه را به آن اضافه کنید. به اندازه ای سرکه اضافه کنید که اندازه ی آن بالاتر از بادمجان ها باشد، در ظرف را خوب می بندیم و بعد از ۱۰ الی ۱۲ روز ترشی قابل خوردن است.

نکاتی که باید در تهیه ترشی شکم پر بادمجان رعایت کنید

بهترین نوع سرکه از انگور، کشمش و سیب تهیه می شود.
به دلیل ناخالص بودن سرکه ، آن را چند دقیقه ای بجوشانید و بعد از سرد شدن استفاده کنید.
سرکه را به مقداری داخل ظرف ترشی بریزید که روی مواد را بگیرد.
هرگز از ظروف پلاستیکی و روی برای ترشی استفاده نکنید و فقط از ظروف سفالی، بلوری یا چوبی استفاده کنید.
ظرف های ترشی باید در جای خنک قرار دهید.
برای تندتر شدن ترشی در هر لایه میتوانید از فلفل سبز قلمی استفاده کنید.
اگر با غذای تند ناسازگاری دارید سیر و فلفل کمتری داخل ترشی بریزید.
به جای نعناع خشک میتوانید از سبزی چوچاق یا زولنگ که یک سبزی محلی شمالی است استفاده کنید.
استفاده از مقداری سیاه دانه در این ترشی باعث خوش عطری آن خواهد شد.
بادمجان ها را فقط در حدی بپزید که خامی آنها گرفته شود.
سبزی ها و بادمجان های شسته شده باید کاملا خشک شوند.
در ترشی بادمجان برای زیباتر شدن از آن از سرکه قرمز استفاده کنید.
به میزان نمک گفته شده در هر شیشه ترشی دقت کنید تا شور نشوند.
در این ترشی به دلخواه میتوانید از ادویه ی ترشی ، گلپر ،فلفل سیاه و قرمز استفاده کنید.

نکات تکمیلی در مورد ترشی بادمجان

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۴۵دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱۰دقیقه می باشد.
ترشی بادمجان را می توانید در وعده دسر - سرو کنید.
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب می باشد.

کد خبر: 1250105

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =