ترامپ از جنگ مستقیم با ایران اجتناب می‌کند

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: ترامپ تلاش می‌کند از جنگ مستقیم با ایران اجتناب کند و تلاش می‌کند ایران، روسیه و چین را از هم جدا نگه دارد.

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، ابوالفضل ظهره‌وند عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، درباره پیروزی ترامپ و ابعاد واقعی تأثیر آن بر ایران گفت: راهبرد ایالات متحده تغییر نمی‌کند. اهداف خارجی آمریکا معمولاً ثابت است، چه دموکرات باشند، چه جمهوری‌خواه.

بیشتر بخوانید:

ترامپ نمی‌تواند اثر چندانی بر اقتصاد ایران بگذارد

وی ادامه داد: سه تهدید معتبر برای آمریکا یعنی ایران، روسیه و چین همچنان پابرجا هستند. این راهبرد تنها زمانی تغییر می‌کند که شرایطی اساسی و اجباری بر راهبرد آمریکا تحمیل شود. اما اگر تغییر ماهوی در شرایط ایجاد نشود ، راهبرد آمریکا ثابت می‌ماند؛ هرچند سیاست و تاکتیک‌ها متفاوت خواهند بود.

ظهره‌وند تصریح کرد: ترامپ معتقد است باید مسئله اوکراین را از طریق مذاکره و پذیرش واقعیت‌های صحنه حل کند. باید ببینیم این را به چه دلیلی انجام می دهد شاید هدفش این باشد ظریفت های آمریکا که بین غرب آسیا و اوکراین تقسیم شده، یکی را آزاد کند و روی ایران متمرکز شود و از جبهه جنوبی به سمت قفقاز اهدافش را پیاده کند.

وی بیان کرد: ویژگی ترامپ این است که برخلاف دموکرات‌ها که جهانی و ایدئولوژیک نگاه می‌کنند، ترامپ به دلایل مختلف و عدم تجربه کافی در سیاست خارجی بیشتر روی اقتصاد ملی آمریکا متمرکز است. با سنگ نشان اقتصاد ملی سعی می کند با ایران، روسیه و چین مقابله کند. شاید واقع‌بین‌تر از دموکرات‌ها بوده است چون در دور اول برجام به هدفش رسید و بعد به راحتی از آن خارج شد و روی اهرم تحریم تمرکز کرد.

ظهره‌وند اظهارکرد: ترامپ در استفاده از تحریم موفق‌تر از دموکرات‌ها بود و توانست فشار بیشتری به ایران وارد کند تا به توافق جامع برسد. اما دموکرات‌ها در ایران شبکه نفوذ قوی‌تری دارند، در حالی که جمهوری‌خواهان این مزیت را ندارند. آنها بیشتر بر اهرم اقتصادی تکیه می‌کنند.

وی تاکید کرد: ترامپ متوجه شکنندگی اقتصاد آمریکا شده؛ زیرساخت‌های آنها دچار ضعف است و بلندپروازی‌های جمهوری‌خواهان مشکلاتی ایجاد کرده است. از این منظر ترامپ واقع‌بین‌تر از دموکرات ها است و می‌داند اگر نتواند ایران، روسیه و چین را مهار کند، ضربه بزرگی خواهد خورد. او نگران از دست دادن سلطه دلار است و به همین دلیل از سیاست تعامل و استفاده از هویج و چماق می خواهد با ایران برخورد کند. ترامپ تلاش می‌کند از جنگ مستقیم با ایران اجتناب کند و تلاش می کند ایران، روسیه و چین را از هم جدا نگه دارد.

ظهره‌وند با اشاره به عملیات وعده صادق گفت: ترامپ می‌داند ایران ظرفیت چالش‌گری بالایی دارد و برای آرمان‌هایش در مقابل آمریکا می‌ایستد. باید ببینیم وعده صادق ۳ در چه مقطعی می خواهد اتفاق بیفتد اگر قبل از آمدن ترامپ باشد. آورده‌های متفاوتی خواهد داشت، اما در زمان ترامپ باشد چالش‌ها جدی‌تر می‌شود.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خاطرنشان کرد: شروط ۱۲ گانه شکست خورده است و دیگر قابل اجرا نیست. ترامپ با فریب‌کاری ادعای لغو تحریم‌ها دارد و می خواهد با ایران به تفاهم برسد و مسله او بمب هسته‌ای است. برخی ها هم تصور کردند با بحث بر روی بمب هسته ای می تواند ترامپ را به میز مذاکره بکشانند . ترامپ به دنبال دسترسی به ظرفیت‌های داخلی ایران و تضعیف جایگاه ژئوپلیتیک کشور است، نه عادی‌سازی روابط.

انتهای پیام/

کد خبر: 1251209

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 1
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • IR ۲۳:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۲
      0 0
      اینکه میگوئی دمکراته طرفداران بیشتری دارد اشتباه است توایران غربگرا بیشتراست اینکه میگوئی ترامپ درمورد تحریمها خوب عملکرد اشتباه است دولت ترسو بود دولت خودش را باخته بود