افزایش ۲برابری محصول سیب‌زمینی با بذر فناوران دانشگاه آزاد

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی از تولید نوعی بذر سیب زمینی خبر داد که علاوه‌بر به صفر رساندن بیماری‌های گیاهی، حجم محصول را تا 2 برابر افزایش می‌دهد.

خدابخش بهزادی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، درباره تعامل هرچه بیشتر دانشگاه و شرکت‌های دانش بنیان اظهار کرد: در بخش امنیت غذایی حوزه‌هایی مانند بسته‌بندی مواد غذایی و بالا بردن کیفیت آنها وجود دارد که دانشگاه می‌تواند به خوبی ورود کند.

وی افزود: در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی فیروز آباد شرکت دانش بنیان «پیشگامان صنعت توژال سپید» را تاسیس کردیم. در این شرکت از طریق فرآیند کشت بافت، بذری سالم و عاری از آلودگی تهیه می کنیم. تولید مینی تیوبر سیب زمینی در این شرکت انجام می‌شود. برای کشت سال بعد این محصول به صورت سنتی از محصول امسال استفاده می شود. زیرا بیماری‌هایی که در این محصول باشد از طریق غده‌هایی که در این بذرها وجود دارد منتقل می شوند. پس اگر مزرعه امسال آلوده باشد، مزرعه سال بعد نیز آلوده خواهد شد.

بهزادی درباره نحوه فعالیت شرکت تصریح کرد: فعالیت دانش بنیانی که این مرکز انجام داده به این صورت است که با حذف غده‌های آلوده از سیب‌زمینی‌، گیاهچه‌های سالم و بدون بیماری در مرکز ژنتیک تهیه می کند. برای مثال ۱۰۰ گیاهچه را در محیط آزمایشگاهی کشت داده و بعد از آن‌ها غده گرفته است. در نتیجه با حذف بیماری، سلامت و امنیت‌ غذایی ایجاد می‌شود. در مرحله بعدی بذر سالم در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد.

وی با تاکید بر این موضوع که این شرکت امنیت غذایی را افزایش می‌دهد، گفت: با این نوع کشت علاوه بر اینکه تولید محصول ۲ برابر می‌شود، غذایی سالم در سفره مردم قرار می‌گیرد. هسته اولیه تولید بذر در دانشگاه شکل گرفته است.

عضو هیئت علمی دانشگاه بیان کرد: تعامل منطقی بین دانشگاه و شرکت‌ها در زمان تجاری‌سازی باعث می‌شود که تولیدکننده در دانشگاه بماند و به فعالیت خود ادامه ‌دهد و تفاهم‌نامه‌ای برد-برد باید فی مابین طرفین امضا شود. همچنین زمان همکاری طولانی در این قراردادها حس امنیت خاطر برای شرکت‌ها را به دنبال خواهد داشت.

وی همچنین افزود: اگر تولید کننده احساس کند، علاوه بر نفعی که برای دانشگاه دارد وجودش هم تضمین است، در دانشگاه می‌ماند. فضای امن همکاری در دانشگاه باعث می‌شود شرکت‌های دانش بنیان همواره با دانشگاه تعامل داشته باشند. این موضوع را باید در نظر داشت که تولید کننده‌ای که به دانش فنی رسیده باشد، بستر کاری در هرکجا برایش فراهم خواهد بود. پس نباید شرایطی به وجود آورد که تعامل با این شرکت‌ها قطع شود.

بهزادی با تمجید از طرح پویشی که در دانشگاه ها انجام شد، گفت: باید امتیازاتی برای اساتیدی که با شرکت‌های دانش‌بنیان کار می‌کند قائل شد. برای این کار یا باید به صورت اشتراکی پروژه ای را هدف‌دهی کنند یا نیازهای شرکت های دانش بنیان را به صورت پایان‌نامه به دانشجویان دکتری و ارشد بدهند که نفعی برای اساتید هم داشته باشد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1251221

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =