اسرائیل از سقوط نظام سیاسی سوریه سودی نخواهد برد / بی‌ثباتی شدیدی در راه است

پل پیلار با بیان اینکه علیرغم لفاظی‌های اسرائیل سقوط نظام سیاسی سوریه سودی برای اسرائیل نخواهد داشت، گفت: تا قبل از این، اسرائیل از ثبات قابل توجهی در امتداد مرز بلندی‌های جولان اشغالی برخوردار بود اما اکنون این ترتیب امنیتی از بین رفته است.

به گزارش خبرنگار بین‌الملل ایسکانیوز، دولت بشار اسد سرانجام توسط تروریست‌های تحت حمایت ترکیه و رژیم صهیونیستی و معارضین این کشور سقوط کرد. همانطور که قابل پیش بینی بود، نیروهای نظامی اسرائیل از صبح روز گذشته وارد خاک سوریه شده و بخش‌هایی در جنوب این کشور را اشغال کردند. علاوه بر این، بسیاری از پایگاه‌های نظامی سوریه و سامانه‌های پدافندی این کشور توسط جنگنده‌های اسرائیلی بمباران شد.

به نظر می‌رسد رژیم صهیونیستی در روزها و هفته‌های آتی نهایت استفاده را از فرصت ایجاد شده ببرد. از منظر داخلی نیز هنوز هیچ چیز مشخص نیست و تا اینجای ماجرا قرار است انتقال مسالمت‌آمیز قدرت انجام شود. البته این احتمال وجود دارد که در روزهای پیش‌رو درگیری‌های داخلی گروه‌های معارض به دلیل سهم‌خواهی بیشتر افزایش پیدا کند.

بیشتر بخوانید:

سوریه ابزاری برای تحقق اهداف سیاست خارجی ترکیه / تروریست‌ها بدون کمک خارجی نمی‌توانستند کاری از پیش ببرند

تردیدی وجود ندارد که بازیگران خارجی موثر بر سرنگونی نظام سوریه از جمله ترکیه، رژیم صهیونیستی، آمریکا و برخی دیگر از کشورهای منطقه تمام تلاش خود را برای گسترش نفوذ خود بر نظام سیاسی آتی کشور سوریه به کار خواهند بست. پل پیلار -استاد دانشگاه «جرج تاون» و از کارشناسان ارشد اندیشکده بروکینگز- در مصاحبه با ایسکانیوز به سوالاتی در این ارتباط پاسخ داد.

متن کامل این مصاحبه بدین شرح است:

- اگرچه ترکیه بازیگر اصلی سرنگونی نظام سیاسی سوریه بود اما به نظر می‌رسد اسرائیل برنده اصلی این رویداد باشد و از همان لحظات ابتدایی پیشروی در خاک سوریه و اشغال آن را آغاز کرد. نظر شما در این مورد چیست؟

علیرغم تمرکز لفاظی پایان ناپذیر اسرائیل علیه ایران و همه متحدانش مبنی بر اینکه سقوط رژیم اسد یک امتیاز مثبت برای اسرائیل است، تغییر رژیم در دمشق اسرائیل را برنده نمی‌کند. رژیمی که تحت سلطه هیئت تحریر الشام تشکیل شود، دوست اسرائیل نخواهد بود. اسد «شیطانی بود که می‌شناختیم»، که تحت رهبری او اسرائیل از ثبات قابل توجهی در امتداد مرز بلندی های جولان اشغالی برخوردار بود. حالا این ترتیب امنیتی از بین رفته است.

- برخلاف انتظار عمومی، احتمالا پس از سرنگون هر بشار اسد هرج و مرج و ناامنی در این کشور بیشتر خواهد شد. تحلیل شما در مورد آینده سوریه چیست و آیا می‌توان روزهای خوبی برای این کشور متصور بود؟

در واقع در ماه‌های آینده هرج و مرج و بی ثباتی قابل توجهی در سوریه رخ خواهد داد. سقوط اسد هیچ کمکی به حل خطوط درگیری طولانی مدتی که در امتداد خطوط تاریخی تعریف شده‌اند، ندارد.

- به نظر می‌رسد با سرنگونی بشار اسد در روزهای بعدی شاهد سهم خواهی گروه‌های معارض و بازیگران منطقه‌ای و بین المللی باشیم. فکر می‌کنید تقسیم قدرت در سوریه به چه صورت خواهد بود؟

نحوه توزیع قدرت در سوریه هنوز مشخص نیست و همه چیز به نتیجه درگیری‌های داخلی و رقابتی که هنوز در راه است، بستگی دارد. احتمالا در روزهای آتی درگیری‌های داخلی برای تصاحب قدرت بیشتر تشدید می‌شود. طبیعی است که دیگر عناصر در سوریه به سادگی در برابر جنبش شورشی تحت سلطه هیئت تحریر الشام سر تعظیم فرود نمی‌آورند.

- چقدر احتمال می‌دهید که پیامدهای تغییر نظام سوریه در کشورهای همسایه آن از جمله ترکیه و عراق تاثیرگذار باشد؟

ترکیه با توجه به مخالفت با اسد و نقشی که در حمایت از پیروزی اخیر شورشیان دارد، خود را برنده این تحول خواهد دانست. اما همه کشورهای همسایه، از جمله ترکیه و عراق، نگران تاثیرات احتمالی وجود یک رژیم جهادی در یک کشور مرکزی خاورمیانه بر جمعیت خود خواهند بود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1251884

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =